Albergínies mini amb rovell curat



T'arriben unes albergínies mini i comences a pensar com fer-les, però cal que es vegi l'albergínia sencera, perquè si la tallem a trossos...on és la gràcia 😉... i aquí les  teniu... cuites al forn , amb mel  i guarnides amb un rovell d'ou.  El més entretingut... curar el rovell però val la pena!
  


 Necessitem:

  • 2 albergínies mini per cap
  • Mel
  • Escates de sal 
  • Oove



  • Un rovell d'ou per cada albergínia, com que són mini cal que agafem ous de mida petita.
  • 100g de sal marina gruixuda
  • 50g de sucre
  • Una cullerada de pebre vermell dolç


Comencem amb els rovells:

En un bol barregem  bé els 100g de sal marina, els 50g de sucre i el pebre vermell.  Posem una capa fina en una carmanyola de vidre plana i al damunt hi posarem els rovells d'ou, ben separats l'un de l'altre, els anirem cobrint, amb molta cura, amb la resta de la barreja, ho taparem i ho deixarem a la nevera  unes dues hores.

Traiem de la nevera els rovells d'ou. Omplim un bol amb aigua. Agafem els rovell d'un en un  amb un colador petit i amb molta cura els netejarem amb l'aigua del bol. Quan estiguin ben nets de sal i no tinguin gens d'aigua els anirem posant damunt les albergínies acabades de treure del forn.

Tallem la part de damunt de les albergínies, i les marquem amb un ganivet mirant de no foradar la pell.

Les posem en una safata de forn a 180º uns 10 minuts o fins que vegeu que estan cuites. A mitja cocció obrim el forn i hi posem unes gotes de mel damunt de cada una.



Quan les traiem del forn hi posem al damunt un rovell curat, un raget d'oli i unes quantes escates de sal.


Com curar l'ou ho he agafat d'aquí: LIDEROU.COM



Comentaris

  1. Solo te puedo decir que has aprovechado estas berenjenas mini de maravilla, y esta forma de rematar la receta con la yema curada me parece una delicia

    Petons!!!

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Este plato que has preparado es una muestra de tu maestría en la cocina. Has hecho un plato que es todo un espectáculo. Esas yemas tienen un aspecto fabuloso y aunque soy incapaz de probarlas así solo con verlas me apetecen. Has logrado que esas pequeñas berenjenas formen parte de un plato de lujo. Original y espectacular.
    Un abrazo y cuídate.

    ResponElimina
  3. Vaya de estas berenjenas mini has echo un plato de diez.
    Besos

    ResponElimina
  4. Aquestes albergínies són ideals, i amb el rovell súper top!!! Ptnts

    ResponElimina
  5. Espectacular Gloria, esas yemas curadas me dejan sin palabras.
    Un beso corazón.

    ResponElimina
  6. Menudo plato de lujo 👌 esa yema le da un toque genial 🤗besinos

    ResponElimina
  7. Aquests últims dies he vist moltes receptes d'ous curats... Quines ganes ! A més que amb les albergínies mini amb mel ha de quedar una combinació boníssima!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  8. Qué curioso lo de 'curar el huevo' nunca lo había visto. Oye pues debe saber muy rico ¿verdad?. Justo ayer preparé berenjenas al horno, qué ricas saben, me encantan. Así que solo quedaría hacer la preparación de la yema.
    Qué sencillo y qué rico plato. Me ha gustado mucho.
    Feliz tarde

    ResponElimina
  9. Hola Glória, has fet un plat gourmet. Mai he intentat fer un rovell curat però segur que m'agrdaria molt. Amb les albergínies mini es un plat de luxe. Perfect¡¡¡ petons.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides