Favetes amb calamars i gambes @Color y Sabor de Temporada
Torna a ser 22, torno a publicar recepta per al repte @Color y Sabor de Temporada. Aquesta vegada m'he engrescat a fer faves perquè he estat experimentant amb la cuina al buit i a baixa temperatura que és com he cuit les faves.
Volia aconseguir que les favetes quedessin cuites i que conservessin tot el possible el color verd, que no es tornessin grisosses com passa normalment. Han estat tres intents, i a la tercera ho he aconseguit, més o menys.
Al llibre Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura no parla de les faves, però si dels pèsols, hi posa que necessiten 15 minuts a 85ª i també hi diu pèsols congelats.
I amb aquestes informacions jo vaig anar per feina, desgranades i netes les favetes les vaig envasar al buit i les vaig posar en una olla amb aigua a 85º durant 15 minuts, però quan encara no en feia 5 vaig veure que la bossa s'estava omplint d'aigua (no vaig segellar-la bé ) amb la qual cosa passats els quinze minuts les faves eren grisses com si les hagués bullit normalment.
Segon intent, tornem a envasar favetes al buit i segellem dues vegades (així m'asseguro que no em torni passar), 15 minuts a 85º, queden d'un color verd lleugerament grisos, però no estan prou cuites. En vam fer una truita.
I a la tercera vaig allargar 10 minuts la cocció i vaig aconseguir que les faves no perdessin el color verd i que quedessin cuites... doncs endavant amb la recepta.
Necessitem per a dues persones
- 300 g de favetes netes
- Una ceba petita
- Un parell d'alls tendres
- Un calamar de potera
- 6 gambes
- OOVE
- Sal i pebre
En una cassola posem a sofregir la ceba tallada ben petita, quan comenci a agafar color hi afegim els allets tallats petits també, i el calamar tallat a rodanxes (les potes i aletes del calamar les deixarem per fer un arrosset un altre dia) i a foc baixet l'anirem fent. Quan ja estigui cuit hi afegirem les gambes, que haurem pelat (el cap i les pells les podem afegir per enriquir una sopeta de peix i així aprofitar-les). Salpebrem.
Al darrer moment hi afegim les favetes, ho remenem tot bé i ho deixem un parell de minuts tot junt abans d'emplatar-ho.
I aquí tenim una manera sana i bona de menjar faves i amb un plat tenim un àpat ben complet. Us animeu?
Estem aprenent cuinar a baixa temperatura però ens passen coses rares, oi?!
ResponEliminaM'encanta el resultat final, ben bo i colorit!
Petons
Palmira
Gloria una combinacion que me encanta, ha de estar tremendo.La cocina al vació y a baja temperatura se consiguen grandes sabores y texturas.
ResponEliminapeto
Bonisim plat.
ResponEliminaJo tambè he cuinat fevetes pel reto Color y Sabto de temporada.
Hola Glòria, a la tercera la vencida!! está genial la teva recepta, ha quedat un color molt be. I el plat molt bo, :) ptnts
ResponEliminaMmmmm...vull venir a dinar a casa teva!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Quan vulguis Olga!!!!! Tu sempre seràs molt benvinguda.
EliminaFem una trobada a Reus, com la de Mora, aquesta primavera?
PTNTS
Glòria
Quin plat més encertat !!! Faves prova superada! El proper dia els calamars!felicitats, un tuper?ptns
ResponEliminaSi tu li dones el vist-i-plau segur que la prova ha estat superada Marta :-)
EliminaPtnts
Glòria
Cuando he leído el nombre de tu receta he empezado a salivar. ¡Qué receta más rica! La combinación me parece perfecta.
ResponEliminaCelebro que te guste!
EliminaPtnts
glòria
Gloria un plato riquísimo, me encantan las habitas tiernas y con todo lo que le has añadido deben estar superiores.....Buenísimassss. Besosss.
ResponEliminaMuchísimas gracias Juani.
EliminaPtnjts
Glòria
Caram, quins experiments tu!! Fa una pinta boníssima!
ResponEliminaClara
Clara, experimentant, experimentant aconsegueixo coses que mai m'hagués pensat :-)
EliminaPtnts
Glòria
La foto de les favetes al plat és fantàstica! La combinació per caure de cul i m'agrada tot el tema de coure al buit i a baixa temperatura: així les vitamines i tal no es fan malbé, oi?
ResponEliminaPetons bonica
Dolors, les verdures al buit conserven el color, no perden gens de gust i les vitamines no es fan tan malbé.
EliminaPer tant...visca les verdures cuinades al buit!
PTNTS
Glòria
Això es un plat de super luxe, només per dies especials. Petons.
ResponEliminaÉs un plat molt bo Mj, per quan et vingui de gust fer-te un regal, sigui o no un dia especial!
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Contigo se ha cumplido el dicho de "a la tercera, va la vencida" jj. Yo no tengo tanta paciencia jj pero veo que tú hasta que no te sale no paras jj. Encomiable actitud jj.
ResponEliminaY como todo esfuerzo tiene su premio tú, has conseguido el premio mayor, porque este plato debe estar de rechupete.
Las habas tiernas son una delicia pero se ven poco. Como nos gustan mucho suelo utilizar las congeladas, no serán igual pero a falta de pan buenas son tortas jj.
Un plato, este que has hecho, que es todo un lujo.
Que tengas un estupendo fin de semana.
Un abrazo.
Hola Juan,
EliminaEn casa aprovechamos la temporada y las hacemos en conserva y congeladas. así tenemos para cuando no hay!
Ptnts
Glòria
Me encanta experimentar, no tengo claro como poner al vacío y quitar todo el aire... tendré que averiguar, me parece haber visto algunos videos, es una tarea pendiente para aprender esa técnica. La perseverancia esta inmersa en ti, y te felicito me encanta la receta, saludable y exquisita. Besos!!!
ResponEliminaNatàlia , yo tengo una màquina de envasar al vacio. Va perfecta para conservar alimentos en la nevera y para hacer pruebas como las de esta receta.
EliminaPtnts
glòria
Al final te'n vas sortir.. i molt bé!. M' agrada molt la teva proposta, quan tinguem faves a l' hort la versionaré la teva recepta per fer-les amb la tavella. Ptns
ResponEliminaSi Anna, a la tercera ho vaig aconseguir!
EliminaSaps una cosa...no puc amb les faves amb tavella :-(
Ptnts
Glòria
toda una delicia. besitos
ResponEliminaSi, nos han gustado mucho LasBollis.
EliminaPtnts
Glòria
aquest cap de setmana he fet favetes amb vieires!! és molt bona la combinació favetes amb peix! m'enduc la teva recepta que té mooolt bona pinta! petons
ResponEliminaGràcies Roser!
EliminaTens al blog la recepta de les favetes amb vieires?
Ptnts
Glòria
Buenos días Gloria. Un gran plato este que has preparado estas habitas con calamares y las gambas me parece todo un manjar. La presentación del plato es todo un lujo al igual que tiene que ser su sabor.
ResponEliminaUn beso Paco
Paco, realmente ha sido un festival de sabores y la presentación quedo muy atractiva. Celebro que te guste.
EliminaPTNTS
Glòria
Qué buena pinta!!! Se ve delicioso. Besos
ResponElimina