Mousse de xocolata amb avellanes garrapinyades @CookingTheChef
Quan vaig veure que el cuiner del CookingThe Chef d'aquest mes era en Ferran Adrià em vaig engrescar, ja em veia provant noves tècniques, treballant esferificacions, núvols, pols, fum... però de mica en mica he anat tocant de peus a terra; primer perquè els ingredients a Reus no són fàcils d'aconseguir...Yopol, Isomat, Crutomalt Sparkys, Lyofruites...; després perquè aquest gener l'he tingut complicat i com veia impossible tenir el temps per poder-m'hi dedicar vaig agafar el llibre "La comida de la familia" de Ferran Adrià i l'equip d'el Bulli i vaig triar recepta de postres, i com que acasa tinc garrapinyades...doncs aquesta mousse de xocolata amb avellanes garrapinyades.
Necessitem per a sis copes:
- 120ml de nata 35%MG
- 4 clares d'ou
- 130g de xocolata
- 30 avellanes garrapinyades
- Sifó
- 1 càrrega
Desfem la xocolata i barregem-la amb la nata calenta. Deixem-ho atemperar. Afegim les clares d'ou i barregem fins aconseguir una mescla homogènia. Ho colem i ho posem dins el sifó.
Tapem el sifó, hi posem una càrrega i ho deixem reposar a temperatura ambient.
Sacsegem el sifó i omplim les copes amb la mousse, damunt hi posem unes quantes avellanes garrapinyades i ja ho podem servir.
Què tal el sifó? Fàcil, no? T'han sortit uns postres boníssims!!😘ptnts
ResponEliminaFacilíssim. No m'ho pensava pas!
EliminaPtnts
Glòria
Quina pintassa!! I aquest toc de garrapinyades...boníssim!!!
ResponEliminaClara
Molt bo Clara, i lleugera!
EliminaPtnts
Glòria
Que bien con avellanas crujientitas.
ResponEliminaUn saludito
Ohhhhhhhhhh! Que bo, has fet una esquma de mousse de xocolata extràordinaria, i les garrapiñadas una bona elecció. Petonets.
ResponEliminaPues un postre de los ricos-ricos. Me apuntaba a uno ahora mismo sin esperar a la cena.
ResponEliminaBss y nos vemos en la próxima.
Ostres, quina delícia!
ResponEliminaOstras! No m'hagués imaginat mai que l'ús del sifó fos tan fàcil! Aaaaaiiiiixxxx...quant em queda per aprendre!
ResponEliminaLes postres....una delícia.
Petonets i bona setmana!
Olga
Jo!fácil fácil... lo cuentas de manera que está hecho en un pis-pas. Me encanta!
ResponEliminaEstá hecho en un pis-pas...a mi me sorprendió. Era la primera vez que usaba el sifón, pero no será la última
EliminaPtnts
Glòria
Genial aquesta recepta que has triat! A casa l'hem repetit mil vegades i sempre té moltíssim éxit! Una molt bona tria!
ResponEliminaPetons i bona setmana,
Palmira
Ens va agradar molt Palmira, també la farem més vegades, segur!
EliminaPtnts
Glòria
Unes postres molt del meu gust...Xocolata amb aquest cruixent i a gaudir!! petons
ResponEliminavaja, ara si que m'has robat el cor...quina delicia mare meva!!
ResponEliminaenhorabona, petonets!!
Molt bona idea!! M'encanta com t'ha quedat.
ResponEliminaPetons
Que fácil y bueno con la ayuda del sifón.
ResponEliminapeto
Hola Gloria. La verdad es que yo, al menos, alucino cuando leo o veo como hacen algunas recetas. Entiendo que esos cocineros deben disponer de unos medios y de un personal que el resto de los mortales es impensable que los tengan de ahí que ni se me ocurra intentar hacer alguna receta de estos "monstruos" de la cocina jj.
ResponEliminaTanto es así que hasta no tengo sifón jj así que cuando hago algún tipo de mousse lo hago de forma primitiva jj, no será igual pero rico si que está.
Y este tuyo no está rico, está exquisito.
Un abrazo.
Buena elección, habrá que probar a preparar la mousse con el sifón, seguro que estaba más que deliciosa.
ResponEliminaB7sssss
M'hauré de comprar un sifó per prepar aquest plat. M'agrada molt.
ResponEliminaPetons
Hiciste bien en escoger un postre sencillo y a la vez rico, con ingredientes que todos tenemos al alcance de la mano
ResponEliminaPetons!!!
Que bo noieta! Tu no pares mai!!
ResponEliminaDe tant en tant m'aturo Carme!!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Em sembla a mi que aquestes postres no tenen res a envejar a les esferificacions, fums, etc tan sofisticades! Pinten boníssimes, i amb aquests ingredients i l'acabat cruixent de les garrapinyades no dubto que ho estan ;). Petonets i bon cap de setmana!
ResponEliminaAixis tens sifò? Ohhhhh. Jo l'acabo de comprar. Aclaram una cosa. Quan poses la crema al sifò i li poses la càrrega, avans de usar ho, dius que ho deixas a temperatura ambient. Jo pensaba que es tenia que posar a la nevera. I un altre cosa que no ting clara es l'estona que ha de reposar avans d'usar ho.
ResponEliminaPodriam probar aquesta mousse i la que jo faig i comparar. Seria divertid. Perque la veig molt diferenta, bueno, tampoc tant, jo li poso mantega i tu no......
Petons
Vaig fer al peu de la lletra la recepta del FA. I em va agradar, es lleugera, comparant amb moltes mousses que he tastat Manu.
EliminaPtnts
Glòria