Crema de tavelles de pèsols @Mas de Santa Creu
Mas de Santa Creu ... fem oli, fem paisatge.
El Mas de Santa Creu és a Riudoms, al Baix Camp. És un mas del segle XVII envoltat de terres que fa 8 generacions que les treballen.
Fa poc que he tastat les tavelles de les faves, les he fet estofades amb butifarra i també amb truita de borratxets. Com sempre vaig penjant
- Les tavelles de mig quilo de pèsols
- Una ceba grossa
- Mitja filada (si no en tenim posem-hi dues cullerades ben grosses de mató)
- 3 cullerades d'oli
- Sal
Ho posem tot dins l'olla exprès amb una mica d'aigua i sal (la meva és de les ràpides i en 5 minuts n'he tingut prou) i quan s'ha desvaporitzat ho posem en un pot ( amb una miqueta del líquid de bullir-les) i amb la batedora més potent que tinguem ho triturem bé.
Fa molts fils, però és igual, ja que ho passarem per un colador ben fi i ens quedarà perfecte.
Si veiem que ens queda molt espès hi afegim a poc a poc una mica del líquid del que tenim reservat fins que ens agafi la textura que ens agradi.
Ho posem en una cassola i hi afegim la filada tallada a trossets ben petits o les dues cullerades de mató. Ho remenem bé mentre s'escalfa i es desfà. Tastem de sal i rectifiquem si cal.
Ho traiem del foc i ho emulsionem amb les tres cullerades d'oli. Agafem la batedora i la posem dreta dins la cassola on tenim la crema i a velocitat baixa, com si féssim una maionesa, hi anem tirant l'oli a poc a poc perquè s'integri perfectament dins la crema.
La posem en un bol i hi posem unes gotes d'oli al damunt, si es vol.
Es menja tèbia.
Good olive oil is a treasure! The soup looks so creamy and tasty.
ResponEliminaAnd this olive oil is very very nice💚
EliminaThanks for your comment Angie
Ksssss
Glòria
Quin Mas tan preciós.
ResponEliminaAquesta crema té un color i una textura fenomenal.
Una abraçada.
És un lloc molt bonic Lolines.
EliminaI sí la cremeta va sortir d’allò més bo.
Prnts
Glòria
Per la zona on jo sóc es diu Finca però als pobles de la comarca del Comtat a Alacant d'on és la família del meu pare, també es diu Mas i és una paraula que m'encanta. He passat de menuda i adolescent, tots els estius i les Pasqües, a la finca que teniem i la recorde amb una mescla de pena i alegria a la vegada. Teniem oliveres precioses i centenaries.
ResponEliminaAra estan fetes pols perquè una germana les ha deixat perdre. Per tant, sé el que costa mantenir-les, fer l'oli i la gran diferència que hi ha amb l'oli de casa i el del super.
M'alegra la teua col·laboració perquè ens vas a regalar bones receptes i de segur bons moments. Felicitats.
Una crema deliciosa i unes fotos per a gaudir.
Besets.
Hola Marisa,
EliminaGràcies pel teu comentari!
Com ens marquen els llocs on passem moments feliços de petits veritat?
Aquest mas deu ser de l’estil de la Finca que tu comentes.
A veure si les receptes que vaig fent t’agraden força.
Ptnts
Glòria
Glòria...enhorabona per la col·laboració amb aquests productors de casa nostra. Quin mas més bonic!
ResponEliminaEns has presentat una crema que és tota una delícia!
Petonets,
Olga