Crema de tavelles de pèsols @Mas de Santa Creu

Mas de Santa Creu ... fem oli, fem paisatge.

El Mas de Santa Creu és a Riudoms, al Baix Camp.  És un mas del segle XVII envoltat de terres que fa 8 generacions que les treballen.
Avellaners
Ametllers
Fruiters...
I l'olivera d'on surt el producte estrella de Mas de Santa Creu...l'oli.

L'oli és afruitat de qualitat, amb notes de verdures madurades. En boca és molt equilibrat amb records amargs i picants.

I avui encentem una col·laboració amb Mas de Santa Creu, una recepta mensual elaborada amb el seu producte, amb la condició de ser receptes de casa, que estiguin a l'abast de tothom. 
Què millor que una crema de verdures, no us sembla? Però amb quines verdures? Doncs amb aquella part dels pèsols que sempre hem llençat i que a partir d'ara ja no ho farem més... fem una crema de tavelles de pèsols.


Fa poc que he tastat les tavelles de les faves, les he fet estofades amb butifarra i també amb truita de borratxets.  Com sempre vaig penjant
 fotografies a Instagram i en un dels comentaris l'Anna del blog   RETALLS DE CUINA em va dir que ella havia fet una crema de tavelles de pèsol.  Aquesta recepta ha estat una mica el punt de sortida de la que he fet jo.

Ahir amb la Caixa de verdura que em va portar La Fruitera van arribar uns pèsols  frescos i molt tendres, i amb les tavelles he fet una crema que he arrodonit amb Filada de Làctics l'Esquella i l'oli de Mas de  Santa Creu.

Necessitem:
  • Les tavelles de mig quilo de pèsols
  • Una ceba grossa
  • Mitja filada (si no en tenim posem-hi dues cullerades ben grosses de mató)
  • 3 cullerades d'oli
  • Sal


Quan desfem els pèsols (perquè nosaltres els desfem no els desgranem) no llencem les tavelles. Les posem en un escorredor, les netegem bé, traiem les dues puntes els fils laterals i les tallem a trossos d'un cm més o menys. Tallem la ceba. 

Ho posem tot dins l'olla exprès amb una mica d'aigua  i sal (la meva és de les ràpides i en 5  minuts n'he tingut prou) i quan s'ha desvaporitzat ho posem en un pot ( amb una miqueta del líquid de bullir-les) i amb la batedora més potent que tinguem ho triturem bé.

Fa molts fils, però és igual, ja que ho passarem per un colador ben fi i ens quedarà perfecte.

Si veiem que ens queda molt espès hi afegim a poc a poc una mica del líquid del que tenim reservat fins que ens agafi la textura que ens agradi.

Ho posem en una cassola i hi afegim la filada tallada a trossets ben petits o les dues cullerades de mató. Ho remenem bé mentre s'escalfa i es desfà. Tastem de sal i rectifiquem si cal.

Ho traiem del foc i ho emulsionem amb les tres cullerades d'oli. Agafem la batedora i la posem dreta dins la cassola on tenim la crema  i a velocitat baixa, com si féssim una maionesa, hi anem tirant l'oli a poc a poc perquè s'integri perfectament dins la crema.

La posem en un bol i hi posem unes gotes d'oli al damunt, si es vol. 

Es menja tèbia.



Comentaris

  1. Good olive oil is a treasure! The soup looks so creamy and tasty.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. And this olive oil is very very nice💚
      Thanks for your comment Angie
      Ksssss
      Glòria

      Suprimeix
  2. Quin Mas tan preciós.
    Aquesta crema té un color i una textura fenomenal.
    Una abraçada.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. És un lloc molt bonic Lolines.
      I sí la cremeta va sortir d’allò més bo.
      Prnts
      Glòria

      Suprimeix
  3. Per la zona on jo sóc es diu Finca però als pobles de la comarca del Comtat a Alacant d'on és la família del meu pare, també es diu Mas i és una paraula que m'encanta. He passat de menuda i adolescent, tots els estius i les Pasqües, a la finca que teniem i la recorde amb una mescla de pena i alegria a la vegada. Teniem oliveres precioses i centenaries.
    Ara estan fetes pols perquè una germana les ha deixat perdre. Per tant, sé el que costa mantenir-les, fer l'oli i la gran diferència que hi ha amb l'oli de casa i el del super.
    M'alegra la teua col·laboració perquè ens vas a regalar bones receptes i de segur bons moments. Felicitats.
    Una crema deliciosa i unes fotos per a gaudir.
    Besets.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola Marisa,
      Gràcies pel teu comentari!

      Com ens marquen els llocs on passem moments feliços de petits veritat?
      Aquest mas deu ser de l’estil de la Finca que tu comentes.
      A veure si les receptes que vaig fent t’agraden força.
      Ptnts
      Glòria

      Suprimeix
  4. Glòria...enhorabona per la col·laboració amb aquests productors de casa nostra. Quin mas més bonic!
    Ens has presentat una crema que és tota una delícia!
    Petonets,
    Olga

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides