Puré / paté d'all tendre escalivat


Quan demanes alls tendres al teu pagès de capçalera,  Cal  Trufó, i et porta aquesta meravella...  què he de dir... doncs que si ja n' era una entusiasta  ara encara en sóc més.

I aprofitant que tenia el forn calent després de fer les galetes de Sant Jordi  vaig fer-ne aquest puré / paté que anys enrere vaig veure a la Sandra dels Fogons. Ella el fa amb alls vells, però fet amb aquests alls tendres ha quedat boníssim, l'he fet servir com a base d'un sofregit i li ha donat un toc especial...i sol és boníssim, gens fort i no repeteix gens.

A la propera comanda enlloc de dos manats n'hi hauré de demanar uns quants més 😂



Per un pot petit de puré / paté necessitem:

  • Un manat d'alls tendres
  • Oove


Netegem bé els allets de terra, tallem les arrels i  els deixem uns 10 cm de tija.
Els emboliquem tots junts amb paper d'alumini i els posem al forn, que ja tindrem calent, a 150º uns 20  minuts. 
Passat aquest temps els toquem i si veiem que encara no estan tous els podem deixar uns 5 o 10 minuts més, però segur que ja estaran perquè són allets tendres i són petits i tenen molta aigua.
Els traiem del forn i deixem que es refredin dins del paquet de paper d'alumini.
Una vegada siguin tebis els desemboliquem, els pelem i els xafem amb una forquilla fins que quedi una pasta homogènia.



Ho posem en un pot de vidre, ho cobrim d'oli i ho deixem a la nevera... no sé quants dies pot durar... jo en fa cinc que ho vaig fer i gairebé no en queda 😉


La recepta de la Sandra la podeu veure aquí.

 

Comentaris

  1. Se me hizo agua la boca con tu pure de ajos, que ya lo creo que debe estar delicioso y darle a la comida un sabor unico.
    Besos

    ResponSuprimeix
  2. Quina olor i quin gust ha de tenir aquest paté, em sembla deliciós.
    Ptns.

    ResponSuprimeix
  3. Mira, ho provarem que jo en conec un que n'és molt fan dels alls tendres! MErci

    ResponSuprimeix
  4. Hola Gloria. Utilizo mucho los ajos tiernos aunque no tienen ni comparación con estos que nos muestras y la verdad es que tienen una pinta fabulosa.
    Imagino el sabor que debe tener ese puré y la boca se me hace agua porque sin duda será una exquisitez.
    Un abrazo.

    ResponSuprimeix
  5. Hola maca, un paté una mica fortet, però com estàn cuits al forn segur que estavan al seu punt. Una bona idea. Petons.

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides