canelons de melós de vedella
Avui , sense massa preàmbuls, us proposo una recepta que potser us vindrà de gust per a les dates que s'acosten.
A veure què us sembla!
Per a 40 canelons necessitem:
- 4 galtes de vedella
- Un porro
- una ceba
- una pastanaga
- un parell de grans d'all
- una fulla de llorer
- una branqueta de farigola
- una branqueta de romaní
- OOVE
- Sal
- Pebre
- vi blanc
- Plaques de lassanya
- Beixamel :
- Dues cullerades de farina
- 50g de mantega
- Sal
- Mig litre de llet
- Nou moscada
- Formatge ratllat ( he fet servir serrat de la Cerdanya)
Netegem bé les galtes i les tallem a trossos no massa petits. Les posem en un bol amb aigua i mig gotet de vi blanc junt amb el porro, la ceba , la pastanaga, els grans d'all, el llorer, la farigola i el romaní. Ho tapem amb paper film i ho deixem reposar 24 hores a la nevera.
Quan ho traiem veurem que la carn s'ha blanquejat una mica. ho colem bé i en una cassola posem un bon raig d'oli, les verdures i damunt la carn, un got d'aigua, mig got de vi blanc i ho deixem coure, a foc ben baix, fins que sigui tendre ( ho he tingut gairebé quatre hores sense que passes de 80-90º)
Una vegada cuit separem la carn de les verdures.
Triturem la carn i la reservem.
Amb les verdures i el suc de la cocció que ha quedat a la cassola farem una salsa, triturant-ho i passant-ho pel colador xinès.
Coem les plaques de lassanya, tal i com posa al paquet, les escorrem bé i les posem damunt un drap al taulell de la cuina i procedim a fer els canelons, posant a tot el llarg de la placa una tira de carn i enrollant-los.
Fem la beixamel:
Desfem la mantega, hi barregembé la farina i la llet. S'hi posa sal i nou moscada i es remena al foc fins que la farina està ben cuita, vigilant que no hi quedi cap grumoll.
Ara ja podem muntar el plat:
Com que es serveix un caneló per persona ho he fet en racions individuals, fent servir unes safates on m'hi cabia el caneló i podia anar al forn per gratinar-se. En cas de fer-ne molts ho haurem de fer en una safata de forn però haurem de tenir molta cura que a l' emplatar-los no se'ns trenquin.
Posem una mica de la salsa que hem fet amb el suc del la cocció i les verdures damunt el plat, una miqueta de beixamel a sobre, el caneló, una mica més de beixamel, el formatge i ho posem a gratinar.
I aquí teniu uns canelons que no us deixaran indiferents, uns canelons diferents, de dia de festa, que us semblen com a proposta per a les properes festes?
Els canelons fets amb carn de galta (porc o vedella)són els meus favorits per la seva melositat increïble... estic rostint carn per anar preparant i congelant canalons per nadal, dels clàssics!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana,
Palmira
Estem tots amb el Nadal mode on Palmira!!!🎄🎄🎄🎄
EliminaPtnts
Glòria
Queden boníssims amb aquesta carn, fan festa, però qualsevol dia també venen bé.
ResponEliminaPetons.
Jo en tinc uns quants reservats per StEsteve, però la resta...quan convingui!
EliminaPtnts
Glòria
Gloria con este plato también triunfas de calle.Riquísimo!
ResponEliminaBon cap de setmana
Moltes gràcies Miquel.
EliminaPtnts
Glòria
Me vuelven loca los canelones y estos se ve increibles. Un besazo.
ResponEliminaSon increibles Nati!
EliminaPtnts
Glòria
Si que ve de gust si!! M'encanten els canelons i fixa't tu que mai els cuino...amb les galtes han d'estar espectaculars!
ResponEliminaClara
Són entretinguts Clara però una vegada fets compensa!
EliminaPtnts
Glòria
¡¡Hola M Glòria!! Bueno, los canelones es que siempre triunfan, y ya ves, con lo que me gustan, y es la pasta que menos suelo hacer. Siempre los vemos como más entretenidos de hacer, pero cuando te los estás comiendo, ya ni te acuerdas de eso, ja, ja.
ResponEliminaMe gusta tu relleno, y me ha llamado la atención lo de macerar la carne con romero, el tomillo y el laurel, nunca los he probado así, seguro que me encanta. Besitos.
Macero las carrilleras, pierde un poco el color tan oscuro que tienen y me gusta el aroma y el sabor que le dan las hierbas
EliminaPtnts
Glòria
¡Menudos canelones más requete-ricos y bien hechos!
ResponEliminaMe han encantado =)
Un besazo!
Muchas gracias.
EliminaPtnts
Glòria
En casa se comen canelones desde que era pequeña, pero no suelo hacerlos de ternera. Estos me han encantado.
ResponEliminaBss
Elena
Yo los hago de mezcla de pollor, cerdo y ternera...pero estos son distintos, especiales 😍
EliminaPtnts
Glòria
Hola Glòria ¡adoro! Los canelones, me encantan. Me da un poco de 'palo' ponerme a hacerlos, porque ya ves la faena que dan. Luego cuando lis pruebas se te quita todo el cansancio y las penas jijiji.
ResponEliminaYo los congelo y no veas la alegría que me da echar mano al congelador esos días que no me apetece ni mover un dedo.
Te han quedado fantásticos, y no veas 4 horas a poco fuego!!, qué paciencia. Sin duda imagino lo sabrosos que quedaron.
Ummmm!!
Besitos
4horas a fuego lento...mientras yo hacía otras cosas...paciencia ninguna 😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Uns canelons ben melosos han de ser! bona setmana!:)
ResponEliminaSón moooolt melosos Teresa, a casa ara no volen els de rostit 😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Uummmmmmmmm que pintaza tienen de buena gana me llevaba un plato para la cena,seguro que estaran de rexupete.
ResponEliminaBicos mil wapa.
Se ven muy ricos estos canelones!! me encantan!! gracias por tu visita. Bs.
ResponEliminaAmb aquesta carn, de ben segur q els canelons queden molt bons i melosos.
ResponEliminaQue bons!!! Però que bons!!! Els canelons són un clàssic però amb aquesta carn els hi dones una volta molt interessant! M'agrada molt la idea: m'ho apunto!!
ResponEliminaPetons bonica
Hola Gloria. Pues que quieres que te diga a mí estos canelones me apetecen no solo en estas fechas jj, me apetecen en todas porque leyendo como los has preparado, con esa carne y con esa salsa junto con la bechamel tan deliciosa que has cocinado has conseguido ponerme los dientes largos. Tienen que estar exquisitos. De 10.
ResponEliminaUn abrazo.
Tienen una pinta fantástica, me encanta la receta.
ResponEliminaUn beso :)
Cuina a baixa temperatura en tota regla! Han d'estar molt bons!!!
ResponEliminaServiria per plat de st.Esteve!!
Ptnts