Cóc de crema de castanyes (96)
Quan vaig veure la proposta d'aquest mes de @©olorYSaborde Temporada vaig tenir clar que triaria les castanyes, a més tenia un pot de crema de castanyes al rebost...coses d'aquelles que compres un dia quan les veus sense saber perquè ho fas i que allí les tens... Però necessitava buscar l'ocasió per fer-lo, ocasió que va arribar dijous passat, quan vam berenar una colla d'amics companys de feina junts i , com no podia ser d'altra manera, vaig fer aquest cóc 😋
Necessitem:
- un pot de crema de castanyes ( 320g)
- 6 ous
- 200g de sucre morè
- 150g de farina
- 150g de farina d'espelta
- 300g de llet evaporada
- 100g d'OOVE
- Un sobre de llevat químic
Poseu el forn a preescalfar a 200º
Amb el batedor de varetes, KA, TMX o robot que tingueu munteu els ous amb el sucre a punt de cinta molt fort.
Una vegada els tingueu molt muntats, suaus i esponjosos, reduiu la velocitat de la batedora i aneu incorporant, a poc a poc, intentant que no us baixi massa la massa la resta d'ingredients, la crema de castanyes, l'oli i la llet evaporada i les farines amb el llevat barrejades.
Ho posem al motlle, que hem preparat ambl'esprai antiadherent o amb oli i farina, i al forn uns 45 minuts.
El traiem del motlle, el deixem refredar damunt una reixeta i l'empolvorem amb sucre glas barrejada amb una mica de canyella.
Amb un coc així qui no s'apunta a berenar, veritat?
Buenos días Gloria. Simplemente fabuloso y tiene que tener un sabor fuera de lo común. Además se ve un corte muy rico y esponjoso, me imagino el aroma que tenia que soltar al hornearlo.
ResponEliminaUn beso Paco
Paco, realmente ha quedado precioso y toda la casa olia estupendamente...a otoño!
EliminaPtnts
Glòria
Gloria otro estupendo coc,venga que ya falta menos para los 100.
ResponEliminapetons
Miquel, això meu amb els cócs és un no parar heheh😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Apa!! Jo me'n menjava un bon tall: m'encanten les castanyes!!! :) T'ha quedat fantàstic, com sempre!
ResponEliminaBona setmana bonica
Gràcies Dolors!!!😍😍😍😍
EliminaPtnts
Glòria
Jo també tinc un pot de crema de castanyes de no sé quan i que no tenia ni idea per a que utilitzar-lo, així que crec que acabarà convertit en aquest cóc, la pinta és boníssima!! un petó ;)
ResponEliminaSi no és en cóc mo sabia com.fer-lo servir aquest ppy de crema de castanya. La trobo massa dolça i empalagosa. Ha estat una bona manera de donar-li sortida
EliminaPtnts
Glòria
Quin cóc més bo! La crema de castanyes dona molt saobr i una textura fantàstica!
ResponEliminaQuina bona companya de feina fas!
Petons
Palmira
De tant en tant els obsequio Palmira... és una bona manera de que hi hagi bon rotllo!
EliminaPtnts
Glòria
Fantàstic coc Glòria.
ResponEliminaMoltes gràcies
Eliminamuy buena pinta ,seguro que esta riquisimo
ResponEliminabesitos
Quedó muy suave, esponjoso y aromático Mary.
EliminaPtnts
Glòria
Un coc bonissim!!!
ResponEliminaDoncs si Lolines, molt bo
EliminaPtnts
Glòria
I tant! Jo també m'apuntaria a berenar amb un cóc així! Desconeixia que hi ha crema de castanyes....
ResponEliminaPetonets,
Olga
És una crema tipus la de xocolata, però de castanya. Pel meu gust un pèl empalagosa, però així, en cóc ha quedat molt bé.
EliminaPtnts
Glòria
Jo només he trobat la crema de castanyes al supermercat de França, a Catalunya l'has trobat? m'encantaría poder fer vergueries a la cuina, quina bona pinta!! El sabor de la tardor <3
ResponEliminaEl vaig comprar a Reus, Mireia, en una botiga de productes ecològics.
EliminaSegur que a les geans superficies també n'hi deu haver.
Ptnts
Glòria
...ostres ha d'estar bo, saps que mai he fet cap pastís amb castanyes, si algun cop em decideixo ja sé on anar a buscar la recepta!! Abans he de fer una altra cosa amb castanyes!! jejeje
ResponEliminaPtnts
Qué rico!
ResponEliminaHola Gloria. Aunque con un poco de retraso pues desde que te dije en Google+ que pasaría a verlo ya han pasado un par de días, aquí estoy para ver este bizcocho que desde que lo vi me llamó la atención ya que con castañas no me prodigo mucho y eso que me gustan.
ResponEliminaCreo que disfrutaría saboreando un gran trozo porque no me conformaría con uno pequeño jj y junto con un café disfrutar también de una estupenda merienda, ya sabes que me apunto jj.
Un abrazo.
Quién pillara un trozo para disfrutarlo en la merienda :)
ResponEliminaFantàstica recepta Glòria!
ResponEliminaQueda inclosa al repte del mes.
La podràs veure a Receptes.cat/repte/