Escabetx d'albergínia
Vaig veure aquestes albergínies escabetxades en conserva i em vaig engrescar! No vaig tardar gens en fer-les i us he de dir que ja les he repetit unes quantes vegades. La darrera en vaig fer prou quantitat per fer com fa la Núria al seu blog ben remenat.cat , uns quants pots en conserva.

Necessitem:
- 6 albergínies
- Sal
- Un got i mig de vinagre de poma
- Dos gots d'aigua
Per a l'adob:
- Dos grans d'all
- Una cullerada d'orenga
- Una cullerada de "pimentón de la Vera" dolç
- Una cullerada de "pimentón de la Vera" picant
- Uns quants grans de pebre negre
Per a l'escabetx:
- Un got d'OOVE
- Un got d'aigua
- 1/2 got de vinagre de poma
Pelem les albergínies i en fem tires d'un cm de gruix. Les posem en un bol amb un bon grapat de sal, els dos gots d'aigua i el got i mig de vinagre de poma. Ho tapem amb paper film i ho deixem a la nevera fins l'endemà.
Escórrem les tires d'albergínia i les rentem bé, amb força aigia. Per qque eliminin tota l'aigua possible les he centrifugat amb la centrifugadora de l'enciam; si no en teniu, premeu-la bé amb les mans perquè deixi anar el màxim d'aigua possible.
En una cassola posem les albergínies amb els ingredients de l'escabetx (un got d'OOVE, un d'aigua i mig de vinagre de poma), ho tapem i ho deixemcoure a foc ben baix fins que les tires estiguin tendres.
Preparem l'adob amb els alls, el pebre en gra, l'orenga, el "pimentón de la Vera"dolç i picant i el barregem amb les tires d'albergínia que ja tenim cuites.
Ho deixem refredar, ho posem en un bol de vidre, el tapem i el deixem a la nevera, fins l'endemà, com a mínim, que el podem posar a taula, acompanyat per unes torrades com si es tractés d'un paté.
I per conservar-la al rebost hem d'omplir pots esteril·litzats després d'haver barrejat les tires d'añbergínia amb l'adob. Els tapem bé i els posem al bany maria uns 15 minuts.
I ja tenim unes altres provisions al rebost que ens faran servei en aperitius o per acompanyar un tall de carn o de peix a la planxa, perquè no?
No n'havia sentit a parlar i em sembla una molt bona manera de preparar les albergínies d'una nova-per a mi- manera.
ResponSuprimeixHo faré aviat, sens dubte.
Gràcies, Glòria.
Una abraçada
Val la pena, de veritat
SuprimeixJo tampoc l'havia vist mai i ara en sóc molt fan de l' escabetx d"albergínies!
Ptnts
Glòria
Gloria original escabeche, no lo había visto nunca.Desde luego es muy versátil este escabeche de berenjena y desde luego puede servir tanto para un aperitivo como para un acompañamiento de carne o pescado.
ResponSuprimeixBona setmana
Original jo també li vaig trobar quan el vaig llegir per primera vegada Miquel.
SuprimeixPtnts
Glòria
ostres han d'estar boníssimes segurr! jo les he provat encurtides, a les parades d'olives del mercat, i no estan mal però així han d'estar molt millor! sóc molt fan de les albergínies! petons
ResponSuprimeixNo tenen res a veure amb les encurtides, són una altra cosa Roser!
SuprimeixPtnts
Glòria
Hola Gloria. Soy un fan de las berenjenas y las preparo de muchas maneras pero he de decirte que tal como las has hecho nunca he probado a hacerlas.
ResponSuprimeixLeyendo su preparación estoy seguro de que tienen que estar deliciosas.
Un abrazo.
Juan, si eres muy fan no tienes excusa para no hacerlas. Te gustarán.
SuprimeixPtnts
Glòria
Crec que mai n'havia sentit parlar d'alberginies en escabetx! Però l'idea m'agrada i quan en fiquinal cistell ecològic ja probarem!
ResponSuprimeixPetons i bona setmana,
palmira
A mi m'agraden moltíssim fetes així Palmira, i un mes enrere no les coneixia!
SuprimeixPtnts
Glòria
Et faig la !ola!. Ami tot el que porta albergínia em posa, jejeje...Escabetxada no l´he provada mai. Quin descobriment!
ResponSuprimeixTot un descobriment... I ho pots tenir en pots o a la nevera per agafar-ne quan et vingui de gust Cristina.
SuprimeixPtnts
Glòria
Oooh! què bones han d'estar! no sóc massa de vinagres però l'albergínia està súper!petó
ResponSuprimeixÉs un escabetx suau Teresa. No domina gens el vinagre.
SuprimeixPtnts
Glòria
Jo taambè preparo alberginia amb escabetx, pero diferent manera.
ResponSuprimeixLes teves segur que estan boniiiiiissimes
Tens la recepta al blog?
SuprimeixLa buscaré Lolines.
Ptnts
Glòria
Mai n'he fet escabetx de l'albergínia. Això q m'encanten! Quan l'hagi de fer faré alguna versió, pq no puc amb el pimentón de la Vera picant, al.lèrgia, per tant no en puc posar. Ja t'explicaré!ptnts
ResponSuprimeixSempre em.poses alguna pega Marta!!!!😂😂😂😂
SuprimeixPotser una punta de bitxo farà el mateix efecte picant.
Ptnts
Glòria
M'agrada molt la recepta i poder fer conserva, és tot un encert, un beset
ResponSuprimeixSiiiii, es pot fer en conserva i queda perfecte!
SuprimeixPtnts
Glòria
Desconeixia totalment que es podia fer escabetx d'albergínia! El que no facis tu....
ResponSuprimeixJo no sóc molt d'albergínia però m'agradaria molt tastar-ho! Trobo que ha de ser molt original!
Petonets,
Olga
Em sembla k es pot escabetxar gairebé tot Olga 😊😊😊
SuprimeixPtnts
Glòria
Em guardo la recepta per quan l'estiu vinent l'hort estigui a ple rendiment, que sempre tinc problemes d'excedent d'estoc i poder fer-ne escabetx i guardar-lo en conserva és genial!! T'has animat amb el pollastre etíop? tu que tens la sort de tenir les espècies berber!! un petó!
ResponSuprimeixEncara no l'he fet el.pollaste, però el faré segur Eva
SuprimeixPtnts
Glòria
Con lo que me gustan las berenjenas, madre mía, quién pudiera probarlas solas con una buena rebanada de pan
ResponSuprimeixPetons!!!
Pero que propuesta tan apetecible con la que descubro tu blog, delicioso.
ResponSuprimeixEs una receta nueva para mí y pinta de que debe de estar muy rica!!
ResponSuprimeixBesos
Hola Glòria, em sembla molt original i a la vegada molt bona idea. M'agraden molt les albergínies, segur que ho faig. Petonets!!!
ResponSuprimeixMolt bo!! M'encanten les alberginies :) segur que son boniisimes!!
ResponSuprimeixSoc un gran fan de l'albergínia i m'agrada de totes maneres. Tinc molt costum de fer-la escalivada i després en faig una amanida amb ceba i tomàquet que queda ben bona, o també en mutabal. Havia sentit a parlar de fer-les escabetxades i feia temps que ho volia provar. Ara de segur que amb la teva recepta m'animaré a provar-ho. Petons!
ResponSuprimeix