Limoncello
Després de molts dies de tenir-lo a la fresca i a les fosques la Marta i jo ens decidim a compartir-lo amb tots vosaltres.
És una sortida més a aquell munt de llimones que de tant en tant recollim i no sabem què fer-ne. Ara el que tocarà es anar fent receptes on en puguem gastar!
Sol, ben fresquet ha de ser boníssim...però fins dins d'un mes llarg no el tastarem ;-)
Vaig estar remenant quina recepta fer, n'hi ha milions per les xarxes, al final vaig optar per una recepta d'un blog amic, que no m'ha fallat mai i que , a més, en cas de dubte, em respon per teléfon, podeu veure la recepta de la Manu aquí. Us he de dir que la recepta la té molt ben explicada i només vaig haver d'amoinar-la per dues coses, on podia comprar l'alcohol i el temps de repòs.
L'alcohol va baixar d'Andorra un dia a mitjans d'estiu, una ampolla per a mi i una altra per al limoncello de la Marta, ja que ja havíem decidit publicar aquesta recepta conjuntament.
I el temps de repòs... a la recepta em diu uns dies, per teléfon em va dir unes setmanes i jo he decidit deixar-lo reposar com a mínim un parell o tres de mesos, guiant-me en el que he llegit en altres receptes.
Per fer-lo necessitem:
- Un quilo de llimones ecològiques
- 850g de sucre
- 1l d'alcohol de boca
- 1'5 l d'aigua mineral
Rentem bé les llimones i les eixuguem.
Amb un pelador de patates pelem les llimones, només la pell groga, hem de tenir cura de que no ens quedi gens de la part blanca ja que aleshores podria sortir-nos amargant.
Posem les pells en un pot de vidre gros, junt amb l'alcohol i el tapem bé. Ho emboliquem amb un drap perquè no hi toqui la llum i ho deixem macerant-se uns 15 dies.
Passat aquest temps veurem que l'alcohol ha agafat un bonic color groc i que les pells han quedat pàlides i descolorides.
Posem l'aigua a bullir i quan ho faci alegrement la deixem refredar. La colem amb un colador de malla molt fina o amb un filtre dels del cafè i en posem, la meitat, en una cassola, junt amb el sucre i la farem bullir fins que s'hagi disolt bé. Deixem que es refredi.
Filtrem l'alcohol, el barregem amb l'aigua amb sucre i amb l'altra aigua que tenim reservada.
Ho posem en ampolles de vidre, ben tapat amb un bon tap de suro i ho deixem reposar en un armari o rebost, fresc i fosc, un parell o tres mesos fins que ho vulguem tastar.
El posarem a la nevera perquè sigui ben fresc, i si cal una estoneta abans de prendre'l el posarem al congelador... i ens acompanyarà alguna sobretaula distesa i divertida, de moltes rialles i llargues converses... :-)
Ei, quina pinta!! El meu encara reposa!! Com ens agrada embolicar-nos!!ptnts
ResponEliminaI tant que ens agrada embolicar-nos Marta!
EliminaQuina serà la propera?
Ptnts
Glòria
Us felicito a les dues! No us fa por res! Fins i tot licor!
ResponEliminaEm guardareu una miqueta per tastar-lo?
Petonets,
Olga
El dia X el tastaràs!
EliminaUna ampolleta porta el teu nom 😉
Ptnts
Glòria
Me llevo la receta pues a mi marido le gusta el limoncello y seguro que este licor es más rico casero que el comprado. Un beso!!
ResponEliminaQueda muy rico hecho en casa!
EliminaPtnts
Glòria
👏👏👏👏👏👏👏Fantastic. Ting ganas de que el probis i me diguis que tal!!
ResponEliminaPetons
Ja t'explicaré Manu!
EliminaPtnts
Glòria
Me gusta el limoncello y este casero mas bueno Fantástico.
ResponEliminapeto
És divertido provar cosas nuevas y nunca había hecho licor en casa. Prueba superada Miquel.
EliminaPtnts
Glòria
L'alcohol que no trobis a Andorra no el trobaràs pas en un altre lloc! Quina cosa més bona, el limoncello ho vam descobrir a Iàlia i ara el fem servir... amb maduixes no hi ha res millor!
ResponEliminaPerò això de fer-ho a casa és altra cosa, oi?!
Petons+
Palmira
Amb maduixes?
EliminaBona proposta Palmira!
Ptnts
Glòria
hola Glòria no conocía tu blog pero me parece fantástico todo lo que haces . Este licor es una delicia y si encima es casero todavía mucho mejor.
ResponElimina¿El alcohol que has utilizado dónde lo has comprado?. Soy Sil del blog Thermomixil.
Pasa un bonito día.
Sil
Hola,
EliminaBienvenida 😍😍😍😍
Se trata de alcohol de boca, de 96°, en mi caso comprado en Andorra.
Espero que lo encuentres. Sinó puedes sustituir el alcohol por wodka!
Ptnts
Glòria
Lo buscaré, gracias
Elimina¡¡Hola M Glòria!! Pues bien fresquito, tiene que estar riquísimo. Ahora que ya queda poco para navidad, después de las comilonas que nos metemos, terminar con este limoncello casero, nos va ayudar, sin duda, a rebajar un poco tanta comida, je, je. Besitos.
ResponEliminaHeheh, hay alguna cosa que ayude a rebajar las comilonas navideñas? Si dices que el limoncello va bien...pues lo probaremos!
EliminaPtnts
Glòria
Me encanta!!!! el limón
ResponEliminaAunque no bebo alcohol.
Un saludito
Yo tampoco Mijú...però tengo unas recetas de galletas y de bizcochos con limoncello 😂😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Tengo limones en mi campo y me encanta hacer licores asi que me llevo tu receta. Un besazo.
ResponEliminaSi tienes limones de cosecha propia son ideales para el limoncello!
EliminaPtnts
Glòria
te ha quedado fantástico, besos
ResponEliminaGracias Adita.
EliminaPtnts
Glòria
De veritat que l'has tornat a tancar sota pany i clau sense tastar-lo???? Fins Nadal??? Jo no hauria pogut!!! Quina pinta noies! I amb l'oloreta que deu fer, així dins la copeta... NO!! Tornar-lo al rebost sense tastar-lo hauria estat impossible! :D
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana
Menys l' ampolleta petitona Dolors...que tinc al cap fer unes galetes!
EliminaPerò no l'he tastat 😉
Ptnts
Glòria
Molt bona idea, i super natural, un petó!!
ResponEliminaRealment molt natural...alcohol, sucre, aigua i la pell de les llimones, res més Sílvia
EliminaPtnts
Glòria
ResponEliminaBuenas tardes Gloria. Este limoncello te ha quedado francamente extraordinario y me imagino que nada que ver con el que podemos adquirir en las tiendas, una buena manera de aprovechar cuando tenemos limones de más.
Un beso Paco
Tengo un buen amigo que tiene unos limoneros que cuando están llenos no sabemos que hacer con todos los limones que mos dan. Esta es una salida para unos cuantos!
EliminaPtnts
Glòria
Ja he tastat el meu que vaig fer seguint les teves indicacions... Bonissim!!
ResponElimina