Galetes d'oli

Ara s'acosten dates en les quals farem de tot menys bondat amb el menjar... i encara menys si ens hem d'estar a casa confinats o semiconfinats... que a nosaltres ens agrada molt (potser massa ) encendre el forn i després ens ho mengem 😃 o ho regalem... perquè almenys a mi m'agrada molt regalar detalls que han sortit de la meva cuina... les galetes sempre agraden ...

Quan pensem en galetes sempre pensem en mantega o en llard, però i amb oli?  Amb un oli bo, dels que ens agraden a nosaltres, un bon oove per què no han de sortir bé unes galetes... 

Prova feta amb resultat exitòs.

Aquí les teniu.


Per unes quaranta galetes grosses o el doble de mida normal necessitem:

  • 400g de farina normal
  • 200g de farina d'espelta integral
  • 250ml d'oove
  • 300g de sucre panela
  • Mitja culleradeta de llevat químic
  • 3 ous
  • Un polsim de sal
  • Una cullerada d'espècies al gust (jo hi he posat speculoos)
Barregem les farines amb el sucre, les espècies , la sal i el llevat i ho posem tot al bol de l'amassadora.
La preparem amb el ganxo d'amassar.
Hi afegim els ous i l'oli i fem treballar la màquina fins que tinguem una massa ben lligada.
La deixem reposar dins la nevera una bona estona.
Preescalfem el forn a 180º i comencem a preparar les galetes.
A la safata que hagi d'anar al forn hi posem un paper sulfuritzat que empolvorarem amb una mica de farina. 
Estirem la massa amb un corró i anem tallant les galetes amb el motlle tallador que vulgueu. 
Les posem a la safata del forn i les fem coure uns 7-8 minuts.
Les deixem refredar damunt una reixeta i quan són fredes les empolvorem amb una barreja de sucre glaç amb xocolata en pols i una miqueta de les espècies que hem fet servir.

I ara que s'acosta Nadal, si les "vestim ben nadalenques" poden ser un bonic detall, no us sembla?


 Proposta sana per fer  galetes de Nadal...  així no tindré tants remordiments  quan faci els nevaditos 😂😂

Comentaris

  1. N'has fet un bon assortit! M'encanten les galetes de Nadal! delicioses!!!!

    ResponElimina
  2. Hola guapa, tens tota la raó , aqueste galetes fetes amb oli en lloc de mantega segur que són més saludables. A més , t'han quedat molt boniques. Ideals per Nadal. petons.

    ResponElimina
  3. Tenim massa remordiments que no ens fan gaudir del moment!
    Prenc bona nota de la teva recepta...que, com totes, és èxit assegurat!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Como veo que te encanta regalar cosas que haces espero con impaciencia que llame a la puerta el mensajero y me traiga un bote repleto de estas deliciosas galletas.
    Las que he hecho siempre llevan mantequilla así que tomo nota de las tuyas porque tienen un aspecto fabuloso y no dudo de que estarán exquisitas.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides