Ametllats
Ametllats unes galetes de sempre, fàcils de fer, que agraden molt a casa... i encara no les tinc al blog!!!!!!
Com que les anem fent de tant en tant només ha calgut pensar en fer les fotografies i aquí les teniu😉
Necessitem:
- 500 g de farina d'ametlla (si pot ser que sigui marcona)
- 250 g de sucre
- 4 clares d'ou
- Una culleradeta d'aroma de vainilla
- Ametlles senceres pelades crues
Agafem el sucre, el posem a la batedora o robot que tinguem i uns segons a màxima potència per aconseguir sucre glaç.
Amb aquest sucre muntem les clares a punt de neu fort, i al darrer moment hi afegim l'aroma de vainilla.
Anem afegint la farina d'ametlla, en forma de pluja, i l'anem barrejant, amb cura, amb una espàtula fent moviments de sota cap dalt, perquè no ens baixin gens les clares.
Preescalfem el forn a 170º
Posem tota la massa en una màniga pastissera.
Preparem una safata amb paper sulfuritzat i hi anem posant muntets de massa, una mica separats, ajudant-nos amb la màniga pastissera. Posem al damunt de cada muntet una ametlla sencera.
Ho enfornem uns 10-12 minuts fins que els ametllats estiguin lleugerament daurats, però no massa.
Les deixem refredar dins una reixeta i les podem desar en un pot de vidre ben tancat... a veure si aconseguiu que us durin!!! A casa nostra no duren gens.
Uuuooo!!! Moltes gràcies per la recepta!! M'encanten els ametllats! De ben segur que la posaré en pràctica tot i que preferiria que em convidessis als teus...
ResponEliminaUna abraçada forta,
Olga
Hola Gloria. Este dulce me gusta mucho y en el tiempo que estuve en Barcelona lo probé en muchas ocasiones. Está ideal y tú los has preparado de maravilla. Se nota que eres una experta.
ResponEliminaUn abrazo.
A veces las recetas que más hacemos en casa son las que más tardamos en publicar en el blog. Me parecen muy adecuadas para estas fiestas, además se ven en el punto perfecto, así con un color dorado ideal...
ResponEliminaAbrazos!!!
Ostres que bons! Nadal total!!! Ptnts
ResponElimina