Polvorons de "vellana"

Després de Nadal ve Sant Esteve i per sort tot torna a la normalitat... dies més tranquils, menjars normals, despesa més racional... però al rebost encara hi queden racons amb algunes de les llaminadures que hem fet pels dies d'abans, llaminadures que aniran endolcint les postres dels dies que queden entre St. esteve i Cap d'Any. Així qualsevol conserva la línia... sort de la muntanya i les caminades i sort de les bledes!
Un dels dolços que aquest any ens aniran acompanyant són aquests polvorons d'avellana. 
Per fer-los he necessitat:
-400g de farina
-200g d'avellanes DOReus, torrades.
-200g de sucre llustre
-200g de llard

Deixem el llard fora de la nevera perque estigui tou per poder-lo treballar.
Posem la farina en una safata plana i la posem al forn perquè es torri una miqueta (ha d'agafar color de cafè amb llet), cal vigilar ja que ho fa ràpidament i es crema amb facilitat. La deixem refredar.
Piquem les "vellanes" i les barregem amb el sucre, la farina torrada i el llard i ho treballem fins que s'hagin unit bé tots els ingredients.
Fem boletes i les coloquem en una plata del forn i les aplanem una miqueta del damunt, una mica separades, i les posarem a coure, uns 15 minuts, a  180º.
Quan les treiem del forn hem d'anar amb molt de compte ja que són molt toves i es trenquen amb facilitat. Les podem posar damunt d'unes barquetes fetes de paper d'alumini o embolicar-les en paper fi... o...la presentació a gust de cadascu!

I amb aquesta recepta dolceta us deixaré descansar uns quants dies. Ens retrobem l'any vinent.
Una abraçada a tot@s i BON 2012


Comentaris

  1. No m'ensenyis més postres nadalencs per favor que em surten per les orelles!! jo sí que hauré d'anar a fer km...no em vull ni pesar! jajaj petons guapa

    ResponElimina
  2. Hehehe, no trobo la bleda en aquesta recepta.... però vaja, que sí. Que cal fer bondat i mirar de no petar :)

    Molt bones festes i bon descans!!

    ResponElimina
  3. Els polvorons són un dels meus grans pendents de Nadal. I amb avellena (de Reus!) han de ser molt més gustosos...
    Que descansis bé i acabis de pasar unes bones Festes!

    ResponElimina
  4. bones festes!!
    jo he fet una recepta semblant pero només amb farina i una mica d'ametlles...les avellanes els hi han de donar un gust excel.lent!!

    ResponElimina
  5. M'agraden molt els polvorons, però miro de controlar-me perquè sinó acabaria com una bola... però d'avellana no n'he provat mai! Quina bona pinta, i no sembla molt difícil...? petonet

    ResponElimina
  6. M'agraden moltíssim. Jo normalment en preparo d'ametlla, però aquests m'han agradat, prenc bona nota.

    Petons guapa i bon Nadal!!!Encara que tard....

    ResponElimina
  7. Et desitjo un bon final d'any i tot el millor pel que començarà !!!

    ResponElimina
  8. Bona entrada d'any guapa!!!
    Aquests polvorons semblen d botiga, t'han quedat genials. Ja t'endolciras la fi del'any ja......
    Ptns

    ResponElimina
  9. Nena, no he fet mai polvorons. Suposo que les "vellanes" també poden ser de Vallmoll, no? Com que tu les tens de REUS!
    Descansa força que el 2012 ve fort!
    Petonets,
    Nani

    ResponElimina
  10. Que delicia de polvorones !!!! feliz año!!!! un beso

    ResponElimina
  11. Un lujazo poder comerse esos polvorones. Seguro que son de pecado.

    Besos y ¡¡Feliz 2012!!

    ResponElimina
  12. mmm , que ricos polvorones, todavia no los he probado con avellanas.
    Saludos, Feliz Navidad y Prospero Año Nuevo

    ResponElimina
  13. El gegant de Reus
    ara balla, ara balla,
    el gegant de Reus
    ara balla amb els peus.

    Feliç 2mil12 !!

    ResponElimina
  14. Tot i ser un dels dolços que més m'agraden de Nadal (fins i tot n'he arribat a menjar a ple agost, hi ha un supermercat a Pals on en venen tot l'any), aquest any no n'he tastat ni un! I ara me n'has fet venir ganes... tocarà provar la recepta?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides