Crema d'espàrrecs
Avui us faig una entrada ràpida, d'aquelles de no entretenir-se gaire i aconseguir un bon resultat.
Preparant coses per casa cara els dies que s'acosten se m'ha tirat el temps a sobre i no hi havia res de primer plat.
Cop d'ull a la nevera: un parell de manats d'espàrrecs verds, un porro. I una patata mitjaneta del rebost.
Talladet ben petit el porro es posa a sofregir, quan el tenim blanquet hi afegim els espàrrecs (si prenem la precaució de tallar-los petits quan es trituren no fan fils i ens estalviem el colador xinés) i els fem sofregir una mica. Hi afegim la patata i ho cobrim de caldo ( de pollastre o vegetal) o d'aigua, i ho deixem bullir uns 20 minuts. Rectifiquem de sal.
Ben passat per la batedora per aconseguir una crema ben fina i ja tenim el primer plat a punt.
Per acompanyar he fets unes xips de patata, al forn, amb això he aconseguit un plat molt sa, sense cap tipus de greix.
Preparant coses per casa cara els dies que s'acosten se m'ha tirat el temps a sobre i no hi havia res de primer plat.
Cop d'ull a la nevera: un parell de manats d'espàrrecs verds, un porro. I una patata mitjaneta del rebost.
Talladet ben petit el porro es posa a sofregir, quan el tenim blanquet hi afegim els espàrrecs (si prenem la precaució de tallar-los petits quan es trituren no fan fils i ens estalviem el colador xinés) i els fem sofregir una mica. Hi afegim la patata i ho cobrim de caldo ( de pollastre o vegetal) o d'aigua, i ho deixem bullir uns 20 minuts. Rectifiquem de sal.
Ben passat per la batedora per aconseguir una crema ben fina i ja tenim el primer plat a punt.
Per acompanyar he fets unes xips de patata, al forn, amb això he aconseguit un plat molt sa, sense cap tipus de greix.
M'agrada molt. Com has fet les xips al forn? Sense oli?
ResponEliminaNena i tan sa i tan fàcil!! :D Me l'apunto perquè és d'aquells bàsics que mai falla jeje
ResponEliminaUn petonet!! :D
Ummmm!les cremes com m'agraden! i la vaixella em sona!!!! jajaja
ResponEliminano hi ha com tenir la mà trencada a la cuina per sortir del pas i saber improvisar una gran recepta.
ResponEliminajo la he menjat però amb esp+arrecs blancs, m'encanten les cremes
ResponEliminaI amb un pim-pam una crema esplèndida!!!
ResponEliminaPetonets
¡¡Que rica esta cremita!! tiene que estar de vicio. Buen fin de semana.
ResponEliminaBoníssim! Senzill, sa i molt gustós. Les cremes de verdures m'encanten, i la d'espàrrecs queden molt gustoses.
ResponEliminaLo dels xips al forn és una bona idea, jo també soc molt de cremes en quan les temperatures baixen per sota dels 15 graus :))
ResponEliminaD'espàrrecs no n'he fet mai, i mira que m'agraden les cremes! Ho afegiré la propera vegada. Guardo la teva recepta! Petons
ResponEliminaUna crema senzilla, nutritiva i molt gustosa!! Recordo una vegada que en vaig fer una, sense tallar els espàrregs ni colar la crema...imagina tot eren fils!! jaja petons
ResponEliminaQuina crmeta més bona. Mira que en faig de moltes verdures però d' espàrrecs no l'he preparat mai. Recepta guardada....
ResponEliminaPtns
Nena, aquesta crema ha d'estar deliciosa! Jo l'acostumo a fer els divendres amb totes les verduretes que han sobrat de la setmana, que si una pastanaga, que si el porro mig trist, una ceba, i la patata que s'ha quedat sola. Un petonàs!
ResponEliminaAmb el fred que comença a fer, venen molt de gust aquestes cremetes.
ResponEliminaÉs deliciosa. Són un bon recurs per sopar aquest dies després dels dinars nadalencs.
ResponEliminaÒstres, doncs m'acabes de donar una idea fantàstica perquè tinc un manat d'espàrrecs a la nevera que si no els utilitzo aviat se'm faran malbé!
ResponEliminaPetons!
Anna
M'agrada molt aquesta crema, ha de ser boníssima.
ResponEliminaPetons guapa i feliç setmana!!
Quan era petita la meva mare comprava crema de sobre de espàrrecs o xampis. Eren les úniques que ens agradaven. No m'havia tornat a enrecordar.
ResponEliminaM'encantarà fer aquesta crema per recordar vells moments encara que aquesta es infinitament millor que la de la meva infantesa. Un petó maca,
Esther
Apeucoix- talladetes ben primes (ho he fet amb el robot de tallar) posades al forn, a 100º, amb sal per damunt, es van assecant, i quan veus que es comencen a torrar les treus. No són tan vistoses com les fregides però són més sanes!
ResponEliminaAnna, de tant en tant en brodes alguna sense adonar-te'n, i aquesta n'ha estat una.
Sílvia A.- quina casualitat això de la vaixella, heheh
manel, el cuinar cada dia fa meravelles, i, com ja he comentat abans, de tant en tant et surt alguna recepta rodona!
Lídia, ambespàrrecs blancs, però naturals... si són de conserva trobo que fa gust de pot!Em pots dir llepafils, si vols ;-)
La cuina de l'Eri, amb un pim-pam...
Anna, realment va sortir ben bona!
Gemma, tot el que es fa amb espàrrecs frescos queda super gustós i si quan fas la crema procures no emmascararel gust amb altres ingredients aconsegueixes una autèntica crema amb gust d'espàrrecs.
Oscar, al forn... ja menjarem potent, greixós i directe al mitxelin a partir del cap de setmana vinent, heheh
marina,catie.u no n'heu fet mai? Doncs mireu que n'és de facileta!
Roser, és el que tenen els espàrrecs, molta mooooooolta fibra ;-)
Nani, de tant en tant toca "netejar" la nevera i què millor que una cremeta per fer net al calaix de les verdures!!!
Annafs, i a l'estiu fresqueta també ha d'estar ben bona!
Cristina, ja ho dius bé, ja...ens esperen dies de cuina i menjades abundants!
Anna, la taula d'en Bernat- fer-se malbé uns espàrrecs a la nevera... mai!! cremeta, tempura, arrosset....
delicias, prova-la i m'ho dius!!
PTNTS a tot@s
Dolça
Mmmm... M'apassionen els espàrrecs! És una bona idea per nadal, molt fineta i lleugera!
ResponEliminaDoncs avui la faig per dinar, excelent proposta per equilibrar una mica els plats excessius d'aquestes festes ;o)
ResponEliminaNo l'he tastada mai la de espàrrecs de marge però ha de ser bona, quan al acompanyament jo soc fidel al pa fregit......
ResponEliminaPetons
Manel