PASTÍS DE PERA (54)
Quina setmana més rara, això de treballar dia si dia no es fa pesat i costa de passar, més si qui tens a l'altra banda de la taula són adolescents a qui, això d'avui si demà no, els acaba de descentrar, junt amb la proximitat del Nadal, que ja hem enllestit la primera avaluació... tot ajuda... Però no per això hem de deixar de celebrar tot allò que s'ha de celebrar i avui hem celebrat que demà és dia 8, el dia de les Concepcions, Conxites, Conxis...amb un bon pastís de peres que ens hem menjat amb el cafè , cafè amb llet, tallat o te de mig matí, amb el guirigall de la canalla de fons ( ves quin remei!)
Per fer-lo he necessitat:
Per fer-lo he necessitat:
- Tres peres conference madures, però no massa
- 100g de sucre
- 50g de llet
- 50g d'oli
- un ou sencer i una clara
- 100g de farina
- Mig sobret de llevat en pols
- un rovell d'ou
- 75g de sucre
- 75g de mantega en pomada.
Posem el forn a escalfar a 200º.
Tallem les peres a làmines i les reservem.
Preparem un motlle greixant-lo amb oli i farina.
Barregem el sucre amb l'ou sencer i la clara fins que quedi una miqueta escumosa la mescla, hi afegim sense deixar de batre l'oli i la llet i després la farina amb el llevat. Ho batem una estoneta fins que quedi una barreja ben cremosa.
Ho aboquem al motlle i hi col·loquem les llenques de poma de manera que cobreixin tota la superfície i quedin ben posades.
Barregem la mantega ,els 75g de sucre i l'altre rovell d'ou fins que quedi una crema que "untarem" amb cura per damunt les peres.
Ho enfornarem uns 30 minuts, fins que vegeu que té un bonic color daurat.
Podem canviar la fruita per poma o làmines de codony tallades ben primes.
Veus, tanta fama els pastissos amb poma per aquí, poma per allà...a mi m'agrada més el gustet de la pera!. Em quedo amb aquesta recepta que m'ha semblat fantàstic!. Si, aquests dies són extranys, però a mi, això de tenir dies de festa ja m'agrada...Una abraçada.
ResponEliminaNena,
ResponEliminaLes peres m'encanten. I en pastís encara més.
Que bo que ha d'estar.
Nani
Una coca boníssima per esmorzar. I amb el codony també ha de quedar molt bona!
ResponEliminaEl pastis de pera es un d'aquells que tinc a pendents i tinc moltes ganes de fer! a veure si m'animo amb la teva recepta que té molt bona pinta!! petons
ResponEliminaQue bueno con pera...me encantan los bizcochos con frutas,son tan jugosos.
ResponEliminaBesets.
sí que és estrany sí, però amb aquest pastís segur que ha anat bastant bé, oi??? petonets
ResponEliminaTiene una altura y un color exquisitos. Es maravillosa!!!taxid
ResponEliminajaja! sí que ha estat una setmana rara, rara!
ResponEliminaAquesta coca de pera té molt bona pinta i segur que ha endolcit aquests dies bojos!
Enhorabona!
La coca de pera... boníssima que deu ser! La de poma ja la tenim molt tastada. I aquesta té una pinta que, per esmorzar, dinar i sopar! petonet
ResponEliminaQuina bona pinta! Me l'anoto per a propera vegada! Faig tarta tatin de pera i sempre té més èxit que la de poma. Completament d'acord amb el que diu la Mercè.
ResponEliminaBona feina i bon profit!
Hola Dolça. Tienes toda la razón. Ha sido una semana rara jj. Trabajo, fiesta, trabajo, fiesta, trabajo, fiesta y fin de semana. No estaría mal que todas fueran así jj.
ResponEliminaEste bizcocho de pera es como las fiestas. Estás deseando que llegue y cuando mejor lo saboreas se acaba. Tiene una pinta fabulosa.
Saludos
Fa molt bona pinta! Amb poma el deu haver fet tothom, però el de pera... i amb el codony ha de quedar espectacular, també! Felicitats
ResponEliminaJo estic amb la mercè: els pastissos de pera són molt més bons, la pera dóna una dolçor i un tacte inigualable. Jo si puc, canvio poma per pera al pastís!
ResponElimina