Polvorons de "vellana"
Després de Nadal ve Sant Esteve i per sort tot torna a la normalitat... dies més tranquils, menjars normals, despesa més racional... però al rebost encara hi queden racons amb algunes de les llaminadures que hem fet pels dies d'abans, llaminadures que aniran endolcint les postres dels dies que queden entre St. esteve i Cap d'Any. Així qualsevol conserva la línia... sort de la muntanya i les caminades i sort de les bledes!
Un dels dolços que aquest any ens aniran acompanyant són aquests polvorons d'avellana.
Per fer-los he necessitat:
-400g de farina
-200g d'avellanes DOReus, torrades.
-200g de sucre llustre
-200g de llard
Deixem el llard fora de la nevera perque estigui tou per poder-lo treballar.
Posem la farina en una safata plana i la posem al forn perquè es torri una miqueta (ha d'agafar color de cafè amb llet), cal vigilar ja que ho fa ràpidament i es crema amb facilitat. La deixem refredar.
Piquem les "vellanes" i les barregem amb el sucre, la farina torrada i el llard i ho treballem fins que s'hagin unit bé tots els ingredients.
Fem boletes i les coloquem en una plata del forn i les aplanem una miqueta del damunt, una mica separades, i les posarem a coure, uns 15 minuts, a 180º.
Quan les treiem del forn hem d'anar amb molt de compte ja que són molt toves i es trenquen amb facilitat. Les podem posar damunt d'unes barquetes fetes de paper d'alumini o embolicar-les en paper fi... o...la presentació a gust de cadascu!
I amb aquesta recepta dolceta us deixaré descansar uns quants dies. Ens retrobem l'any vinent.
Un dels dolços que aquest any ens aniran acompanyant són aquests polvorons d'avellana.
Per fer-los he necessitat:
-400g de farina
-200g d'avellanes DOReus, torrades.
-200g de sucre llustre
-200g de llard
Deixem el llard fora de la nevera perque estigui tou per poder-lo treballar.
Posem la farina en una safata plana i la posem al forn perquè es torri una miqueta (ha d'agafar color de cafè amb llet), cal vigilar ja que ho fa ràpidament i es crema amb facilitat. La deixem refredar.
Piquem les "vellanes" i les barregem amb el sucre, la farina torrada i el llard i ho treballem fins que s'hagin unit bé tots els ingredients.
Fem boletes i les coloquem en una plata del forn i les aplanem una miqueta del damunt, una mica separades, i les posarem a coure, uns 15 minuts, a 180º.
Quan les treiem del forn hem d'anar amb molt de compte ja que són molt toves i es trenquen amb facilitat. Les podem posar damunt d'unes barquetes fetes de paper d'alumini o embolicar-les en paper fi... o...la presentació a gust de cadascu!
I amb aquesta recepta dolceta us deixaré descansar uns quants dies. Ens retrobem l'any vinent.
Una abraçada a tot@s i BON 2012
Bon any!
ResponEliminaNo m'ensenyis més postres nadalencs per favor que em surten per les orelles!! jo sí que hauré d'anar a fer km...no em vull ni pesar! jajaj petons guapa
ResponEliminaHehehe, no trobo la bleda en aquesta recepta.... però vaja, que sí. Que cal fer bondat i mirar de no petar :)
ResponEliminaMolt bones festes i bon descans!!
Els polvorons són un dels meus grans pendents de Nadal. I amb avellena (de Reus!) han de ser molt més gustosos...
ResponEliminaQue descansis bé i acabis de pasar unes bones Festes!
bones festes!!
ResponEliminajo he fet una recepta semblant pero només amb farina i una mica d'ametlles...les avellanes els hi han de donar un gust excel.lent!!
M'agraden molt els polvorons, però miro de controlar-me perquè sinó acabaria com una bola... però d'avellana no n'he provat mai! Quina bona pinta, i no sembla molt difícil...? petonet
ResponEliminaM'agraden moltíssim. Jo normalment en preparo d'ametlla, però aquests m'han agradat, prenc bona nota.
ResponEliminaPetons guapa i bon Nadal!!!Encara que tard....
Et desitjo un bon final d'any i tot el millor pel que començarà !!!
ResponEliminaBona entrada d'any guapa!!!
ResponEliminaAquests polvorons semblen d botiga, t'han quedat genials. Ja t'endolciras la fi del'any ja......
Ptns
Nena, no he fet mai polvorons. Suposo que les "vellanes" també poden ser de Vallmoll, no? Com que tu les tens de REUS!
ResponEliminaDescansa força que el 2012 ve fort!
Petonets,
Nani
Que delicia de polvorones !!!! feliz año!!!! un beso
ResponEliminaBuf, buf...però buf buf...
ResponEliminaUn lujazo poder comerse esos polvorones. Seguro que son de pecado.
ResponEliminaBesos y ¡¡Feliz 2012!!
mmm , que ricos polvorones, todavia no los he probado con avellanas.
ResponEliminaSaludos, Feliz Navidad y Prospero Año Nuevo
El gegant de Reus
ResponEliminaara balla, ara balla,
el gegant de Reus
ara balla amb els peus.
Feliç 2mil12 !!
Tot i ser un dels dolços que més m'agraden de Nadal (fins i tot n'he arribat a menjar a ple agost, hi ha un supermercat a Pals on en venen tot l'any), aquest any no n'he tastat ni un! I ara me n'has fet venir ganes... tocarà provar la recepta?
ResponElimina