Avets de gingebre, canyella i "vellanes" (55)
Demà serà l'últim esmorzar... d'aquest trimestre a la feina i he estat buscant per fer un dolç amb gust de Nadal.
Gingebre, no sé perquè però quan penso amb un dolç amb gust de Nadal em venen al cap les gingerbread biscuits, però com que també tinc clar que vull fer un coc en uns motlles petits amb forma d'arbret de Nadal... doncs un coc de gingebre. I ves per on he fet cap aquí, però com que tampoc és exactament el que vull doncs, mans a la massa i a fer-lo a la meva manera, serà un cake anglès fet a la manera "ganxeta".
Necessito:
Posem el forn a preescalfar a 200º
Barregem a punt de cinta els ous amb el sucre .
Hi afegim la llet, la mantega en pomada.
Barregem la farina, el llevat, el gingebre i la canyella i ho anem afegint a poc a poc a la crema anterior.
Hi afegim les "vellanes" trencades a trossos grossos.
Preparem els motlles amb farina i mantega i hi aboquem la massa.
Ho enfornem a 200º, uns 20-25 minuts.
Els traiem dels motlles i els empolvorem amb sucre glass ( encara que els de la fotografia no en portin ;-) )
Espero que els companys de feina els trobin tan nadalencs com les dates demanen!!
Gingebre, no sé perquè però quan penso amb un dolç amb gust de Nadal em venen al cap les gingerbread biscuits, però com que també tinc clar que vull fer un coc en uns motlles petits amb forma d'arbret de Nadal... doncs un coc de gingebre. I ves per on he fet cap aquí, però com que tampoc és exactament el que vull doncs, mans a la massa i a fer-lo a la meva manera, serà un cake anglès fet a la manera "ganxeta".
Necessito:
- 2 ous
- 150g de sucre
- 50g de mantega a temperatura ambient
- 75g de llet
- 275g de farina
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- 1culleradeta de canyella en pols
- 1 sobre de llevat químic
- 50g d'avellanes trencades en trossos grossos ("vellanes" DOReus, és clar)
Posem el forn a preescalfar a 200º
Barregem a punt de cinta els ous amb el sucre .
Hi afegim la llet, la mantega en pomada.
Barregem la farina, el llevat, el gingebre i la canyella i ho anem afegint a poc a poc a la crema anterior.
Hi afegim les "vellanes" trencades a trossos grossos.
Preparem els motlles amb farina i mantega i hi aboquem la massa.
Ho enfornem a 200º, uns 20-25 minuts.
Els traiem dels motlles i els empolvorem amb sucre glass ( encara que els de la fotografia no en portin ;-) )
Espero que els companys de feina els trobin tan nadalencs com les dates demanen!!
Sicerament? Els teus avets tenen molt més bona pinta que l'enllaç que poses! :P Me'n menjaria un bon tros després de sopar... però vull fer bondar aquests dies abans de Nadal! jeje
ResponEliminaPetonets
Sandra
Un bosch senser em cruspiria ara jo. Que bonic i que bons!
ResponEliminaBones festes, a agudir de la familia i els amics!!!!
Una abraçada
ohhhh amb canyella i nous, q bones!!! M'encantesn les galetes amb canyella!!!
ResponEliminaI molt nadalencs, si senyora!
Un petonets i bones festes!!
Vanesuky.
Dolça; Per fer-lo al estil "ganxeta" l'hi falta -potser- les "vellanes"?
ResponEliminaPerò tot i així es poden gaudir força bé, no?
Aquests avets especiats tenen molt bona pinta!!! m´agradarien segur.... Petons i Bones Festes.
ResponEliminaNena, i tan nadalencs!! :D Són preciosos, i segur que els teus companys de feina et faran la ola!! jaja (a veure si als meus companys de la uni els surt l'esperit d'aquestes festes algun dia...)
ResponEliminaUn petoneet! :) :)
Diuen que si no poses vellanes de Reus a la següent trobada gastroblocaire les ganxetes et foten un calvot.... XDDD
ResponEliminaque maques!! i bones que han de ser!! un esmorzar ideal per aquestes dates! petons
ResponEliminaEi, aquest any també feu esmorzars a la feina? Me n'alegro, vol dir que l'ambient és bo ;)
ResponEliminaSegur que els teus companys trobaran aquests cócs molt nadalencs i molt bonics!
Són una cucada Dolça!!! I de ben segur boníssim!! un detallet ideal per aquests dies ben embolicadets...
ResponEliminapetonets
wow..yummmy n inviting..
ResponEliminajust found your space..
awesome space you have with lovely posts..
Am your happy follower now..:)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite
Me encantan las galletas de genjibre,un par de arbolitos si que me comeria.
ResponEliminaBesets y Bon Nadal!!!
Galetes de gingebre amb un toc català anomenat "vellanes" què bé!
ResponEliminaOhhhhhhhhhh!!!!Quins avets...vindran a fer el café el dia que hi anem????
ResponEliminaPtnts
I Molt Bones Festes!!!!
quina bona pinta!!!!! segur que es quedaran bocabadats els teus companys!!! molts petonets guapa
ResponEliminaQuins avets nena. Que no faltin les avellanes de Reus, de Reus...
ResponEliminaNani
Hola Dolça. Unos abetos de los que me comería unos cuantos. Seguro que dejaría un calvero en el plato.
ResponEliminaTienen que estar sumamente deliciosos.
Te deseo que pases unas muy Felices Fiestas de Navidad en compañía de tu familia.
Saludos
T'han quedat molt xulos...
ResponEliminaBon Nadal maca
petonets
Aquests avets han d'estar deliciosos!!!
ResponEliminaUna abraçada i molt bones Festes!
Anna