confitura de síndria - Avui la "Dolça" fa tres anys

Dies enrera el programa CUINES de TV3 va dedicar la setmana a les melmelades i confitures, van portar unes cuineres de Vila-rodona, a l'Alt Camp, del Restaurant FRUITS SABOROSOS i cada dia van fer melmelades diferents i van proposar-nos diferents maneres de fer-les servir.
Només en vaig veure un, el de la confitura de síndria i meló, i com que aquest tipus de confitura sempre m'ha cridat l'atenció... doncs mans a la feina! Però jo la volia fer només de síndria, per tant la recepta no em servia, i em vaig ajudar de les receptes de la Dolorss i de la Sión, i fent un mix de les tres he fet la meva confitura de síndria. Us he de dir que m'ha sorprès, és diferent, però m'ha sorprès en positiu, és bona, molt bona.
Necessitem:
un quilo de pell de síndria ( treiem la pell verda i deixem una mica de la carn vermella de la síndria) a trossos.
500g de sucre
una llimona

Posem en una cassola la pell de la síndria, la llimona tallada i el sucre i a foc baixet ho anem remenant fins que vegem que els trossos de síndria estan brillants i semitransparents. Ho deixem refredar una mica i hio triturem fins que tingui la consistència que ens agrada, a mi m'agrada que es notin una mica els trossos però que no siguin massa grossos.
Ho posem en pots de vidre que haurem esterilitzat (els taps també), ho tapem i ho posem al bany maria uns 20 minuts.
Una vegada freds els pots s'etiqueten i al rebost...


I què us sembla aquesta recepta per celebrar que un 14 de juliol d'avui fa tres anys debutava en aquest món dels blocs?
Sembla ahir i la Dolça ja té tres anys. Us dic això ja que com molts sabeu el meu nom és Glòria. Dolça és el personatge que signa i apareix al  No tot són postres... a la cuina i que em fa l'efecte que és coneguda i seguida per un munt de persones anònimes que de tant en tant ens visiten i no deixen mai cap comentari, potser per timidessa, potser perquè es pensen que aquest no és el seu món... sigui quina sigui la raó sàpigueu  que aquesta és casa vostra i que els vostres comentaris sempre seran benvinguts.
I als que deixeu comentaris i als que ja us conec en persona no cal que us digui res, continuem com fins ara, no us sembla?
Gràcies per acompanyar-me i espero seguir tenint-vos a la vora. Sense vosaltres la "Dolça" no té raó de ser!

Comentaris

  1. FELIÇITATS dOLÇA PER MOLTS ANYS MÉS AMB NOSALTRES.
    LA MERMELADA T'HA QUEDART IMPRESSIONANT, QUIN COLOR.
    PATONETS MACA

    ResponElimina
  2. Per molts anys Dolça, i felicitats Glòria! Aquesta onfitura és ben curiosa. mai hauria dit que es feia amb pell!

    ResponElimina
  3. Felicitats a les dues!! :DDD

    Tres anys de sort per als que us llegim :-P

    ResponElimina
  4. Han d'estar ben bones... Com la confitura feta a casa no hi ha res.
    Salutacions.

    ResponElimina
  5. Moltíssimes felicitats! fa molt poquet que vaig fer melmelada per primer cop i em va encantar!!! no té res a veure amb les que venen, oi??? petonets

    ResponElimina
  6. Si he de venir a buscar un pot d'aquests per a tastar-la...vinc, eh!!!
    Ptnts Dolça i moltes felicitats...tres anyets...i quin munt d'experiències!!!
    M

    ResponElimina
  7. Quina melmelada més original.

    Moltes felicitats maca.

    Petons

    ResponElimina
  8. quant temps no?? ara la melmelada que bonaaaaaa,petons i per molt mes anys

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats!!!
    una melmelada molt original. Petonets

    ResponElimina
  10. aquesta si que tinc ganes de tastar-la... té pinta de ser bonissima...
    felicitats per els tres anys
    una abraçada

    ResponElimina
  11. Enhorabuena por esos tres años, que sean muchos más. La mermelada se ve genial.
    Besos

    ResponElimina
  12. Moltes felicitats a la DOLÇA per aquests 3 anys i moltes felicitats a la GLORIA per les seves receptes, que com aquesta sempre són dignes de fer-hi una ullada! Una abraçada!

    ResponElimina
  13. trobo que vas triar la millor data possible per néixer al món dels blocs ;-)) per molts anys, i ja ho saps, encantat!!!

    ResponElimina
  14. De la melmelada no cal que digui res, doncs ja sabem com esta de bona.
    Moltes felicitats a totes dues, sou encantadores, espero que en siguin molts mes d’anys
    Molts petons

    ResponElimina
  15. Bé volia dir la confitura de síndria, a estat un lapsus jejeje
    Mes Petons

    ResponElimina
  16. Quina manera mes !dolça! de celebrar l'aniversari de la "dolça".

    felicitats i endevant que queda molta recepta per publicar!!!

    Petons

    ResponElimina
  17. Felicitats! i a per més cócs. Jo vaig fer la de meló. Oi que són sorprenents de bones?

    ResponElimina
  18. Per molts anys Dolça!!!

    Que content em fa que hages fet aquesta recepta! Saps que la confitura de meló d'Alger és una melmelada del receptari tradicional valencià... Ara m'has fet venir records! ;)

    Ah, meló d'Alger és sinònim de síndria!!! :)))

    ResponElimina
  19. FELICITATS !!! espero que poguem visitar la teva cuina molts més.
    La confitura de síndria no l'he tastat mai, però quina bona pinta que fa.
    PTNTS

    ResponElimina
  20. Enhorabona Dolça, que la glòria segueixi així durant molt de temps!! La confitura espectacular per celebrar aquests 3 anys!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. Que per molts anys la Dolça ens acompanyi virtualment i que puguem gaudir de l'amistat de la Glòria personalment!.

    Una abraçada ben forta!.

    ResponElimina
  22. Gràcies a tots pels vostres comentaris!

    I si, Manel, la Dolça i tu es porten... em sembla que 47 anys, veritata?

    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  23. manel, m'ho vas die l'any passat pel face... per tant indiscreció compartida!
    PTNTS i nooooooo t'enfadis!
    Dolça

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides