confitura de síndria - Avui la "Dolça" fa tres anys
Dies enrera el programa CUINES de TV3 va dedicar la setmana a les melmelades i confitures, van portar unes cuineres de Vila-rodona, a l'Alt Camp, del Restaurant FRUITS SABOROSOS i cada dia van fer melmelades diferents i van proposar-nos diferents maneres de fer-les servir.
Només en vaig veure un, el de la confitura de síndria i meló, i com que aquest tipus de confitura sempre m'ha cridat l'atenció... doncs mans a la feina! Però jo la volia fer només de síndria, per tant la recepta no em servia, i em vaig ajudar de les receptes de la Dolorss i de la Sión, i fent un mix de les tres he fet la meva confitura de síndria. Us he de dir que m'ha sorprès, és diferent, però m'ha sorprès en positiu, és bona, molt bona.
Necessitem:
un quilo de pell de síndria ( treiem la pell verda i deixem una mica de la carn vermella de la síndria) a trossos.
500g de sucre
una llimona
Posem en una cassola la pell de la síndria, la llimona tallada i el sucre i a foc baixet ho anem remenant fins que vegem que els trossos de síndria estan brillants i semitransparents. Ho deixem refredar una mica i hio triturem fins que tingui la consistència que ens agrada, a mi m'agrada que es notin una mica els trossos però que no siguin massa grossos.
Ho posem en pots de vidre que haurem esterilitzat (els taps també), ho tapem i ho posem al bany maria uns 20 minuts.
Una vegada freds els pots s'etiqueten i al rebost...
Només en vaig veure un, el de la confitura de síndria i meló, i com que aquest tipus de confitura sempre m'ha cridat l'atenció... doncs mans a la feina! Però jo la volia fer només de síndria, per tant la recepta no em servia, i em vaig ajudar de les receptes de la Dolorss i de la Sión, i fent un mix de les tres he fet la meva confitura de síndria. Us he de dir que m'ha sorprès, és diferent, però m'ha sorprès en positiu, és bona, molt bona.
Necessitem:
un quilo de pell de síndria ( treiem la pell verda i deixem una mica de la carn vermella de la síndria) a trossos.
500g de sucre
una llimona
Posem en una cassola la pell de la síndria, la llimona tallada i el sucre i a foc baixet ho anem remenant fins que vegem que els trossos de síndria estan brillants i semitransparents. Ho deixem refredar una mica i hio triturem fins que tingui la consistència que ens agrada, a mi m'agrada que es notin una mica els trossos però que no siguin massa grossos.
Ho posem en pots de vidre que haurem esterilitzat (els taps també), ho tapem i ho posem al bany maria uns 20 minuts.
Una vegada freds els pots s'etiqueten i al rebost...
I què us sembla aquesta recepta per celebrar que un 14 de juliol d'avui fa tres anys debutava en aquest món dels blocs?
Sembla ahir i la Dolça ja té tres anys. Us dic això ja que com molts sabeu el meu nom és Glòria. Dolça és el personatge que signa i apareix al No tot són postres... a la cuina i que em fa l'efecte que és coneguda i seguida per un munt de persones anònimes que de tant en tant ens visiten i no deixen mai cap comentari, potser per timidessa, potser perquè es pensen que aquest no és el seu món... sigui quina sigui la raó sàpigueu que aquesta és casa vostra i que els vostres comentaris sempre seran benvinguts.
I als que deixeu comentaris i als que ja us conec en persona no cal que us digui res, continuem com fins ara, no us sembla?
I als que deixeu comentaris i als que ja us conec en persona no cal que us digui res, continuem com fins ara, no us sembla?
Gràcies per acompanyar-me i espero seguir tenint-vos a la vora. Sense vosaltres la "Dolça" no té raó de ser!
FELIÇITATS dOLÇA PER MOLTS ANYS MÉS AMB NOSALTRES.
ResponEliminaLA MERMELADA T'HA QUEDART IMPRESSIONANT, QUIN COLOR.
PATONETS MACA
Per molts anys Dolça, i felicitats Glòria! Aquesta onfitura és ben curiosa. mai hauria dit que es feia amb pell!
ResponEliminaFelicitats a les dues!! :DDD
ResponEliminaTres anys de sort per als que us llegim :-P
Han d'estar ben bones... Com la confitura feta a casa no hi ha res.
ResponEliminaSalutacions.
Moltíssimes felicitats! fa molt poquet que vaig fer melmelada per primer cop i em va encantar!!! no té res a veure amb les que venen, oi??? petonets
ResponEliminaSi he de venir a buscar un pot d'aquests per a tastar-la...vinc, eh!!!
ResponEliminaPtnts Dolça i moltes felicitats...tres anyets...i quin munt d'experiències!!!
M
Quina melmelada més original.
ResponEliminaMoltes felicitats maca.
Petons
quant temps no?? ara la melmelada que bonaaaaaa,petons i per molt mes anys
ResponEliminaMoltes felicitats!!!
ResponEliminauna melmelada molt original. Petonets
aquesta si que tinc ganes de tastar-la... té pinta de ser bonissima...
ResponEliminafelicitats per els tres anys
una abraçada
Enhorabuena por esos tres años, que sean muchos más. La mermelada se ve genial.
ResponEliminaBesos
Moltes felicitats a la DOLÇA per aquests 3 anys i moltes felicitats a la GLORIA per les seves receptes, que com aquesta sempre són dignes de fer-hi una ullada! Una abraçada!
ResponEliminatrobo que vas triar la millor data possible per néixer al món dels blocs ;-)) per molts anys, i ja ho saps, encantat!!!
ResponEliminaDe la melmelada no cal que digui res, doncs ja sabem com esta de bona.
ResponEliminaMoltes felicitats a totes dues, sou encantadores, espero que en siguin molts mes d’anys
Molts petons
Bé volia dir la confitura de síndria, a estat un lapsus jejeje
ResponEliminaMes Petons
Quina manera mes !dolça! de celebrar l'aniversari de la "dolça".
ResponEliminafelicitats i endevant que queda molta recepta per publicar!!!
Petons
Felicitats! i a per més cócs. Jo vaig fer la de meló. Oi que són sorprenents de bones?
ResponEliminaTiene una pinta estupenda.
ResponEliminaPer molts anys Dolça!!!
ResponEliminaQue content em fa que hages fet aquesta recepta! Saps que la confitura de meló d'Alger és una melmelada del receptari tradicional valencià... Ara m'has fet venir records! ;)
Ah, meló d'Alger és sinònim de síndria!!! :)))
FELICITATS !!! espero que poguem visitar la teva cuina molts més.
ResponEliminaLa confitura de síndria no l'he tastat mai, però quina bona pinta que fa.
PTNTS
Per molts anys "ganxeta"¡¡
ResponEliminaEnhorabona Dolça, que la glòria segueixi així durant molt de temps!! La confitura espectacular per celebrar aquests 3 anys!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que per molts anys la Dolça ens acompanyi virtualment i que puguem gaudir de l'amistat de la Glòria personalment!.
ResponEliminaUna abraçada ben forta!.
Gràcies a tots pels vostres comentaris!
ResponEliminaI si, Manel, la Dolça i tu es porten... em sembla que 47 anys, veritata?
PTNTS
dolça
indiscreta!!!
ResponEliminamanel, m'ho vas die l'any passat pel face... per tant indiscreció compartida!
ResponEliminaPTNTS i nooooooo t'enfadis!
Dolça
:-)))
ResponElimina