coc de taronja integral (49)
Fa uns dies vam anar a visitar una amiga que la tenim convalescent d'una operació. La cosa ha anat bé i ella es recupera satisfactòriament. Hem volgut endolcir-li una miqueta la vetllada, i a més gaudir amb la nostra companyia ha pogut tastar aquest coc integral de taronja. Especialment pensat per a ella, es cuida molt, sempre remuga del "michelín" malgrat no tenir-ne cap ni un. Doncs per no atemptar contra la seva línia li he fet el coc integral, encara que l'atemptat hi és igual ja que el sucre, la mantega... això no t'ho treu ningú!
Necessitem:
Posem el forn a escalfar, fins a 200º.
Muntem les clares a punt de neu ben fort, ajudant-nos del polsim de sal, i les reservem.
Muntem els rovells amb el sucre a punt de cinta.
Tallem la taronja amb pell en quatre trossos i la triturem bé.
Afegim el iogurt als rovells a puny de cinta i ho barregem amb cura, després hi posem la taronja triturada i la mantega en pomada i ho seguim remenant. Hi incorporem, ben a poc a poc, la farina barrejada amb el llevat i al final les clares a punt de neu.
Preparem un motlle amb mantega i farina perquè no s'enganxi i hi aboquem la massa.
Ho posem al forn, ja calent, uns 25-30 minuts.
El punxem per veure si està cuit, heu de tenir en compte que ha de ser una mica humit del centre, per tant l'agulla ha de sortir neta però no eixuta del tot.
Sucre glass per damunt, ben embolicat i preparat per obsequiar, què us sembla?
Necessitem:
- - 1 taronja sencera
- - 4 ous
- -100g de mantega en pomada
- -1 iogurt natural
- -1 polsim de sal
- -250g de farina integral
- -1 sobre de llevat químic
Posem el forn a escalfar, fins a 200º.
Muntem les clares a punt de neu ben fort, ajudant-nos del polsim de sal, i les reservem.
Muntem els rovells amb el sucre a punt de cinta.
Tallem la taronja amb pell en quatre trossos i la triturem bé.
Afegim el iogurt als rovells a puny de cinta i ho barregem amb cura, després hi posem la taronja triturada i la mantega en pomada i ho seguim remenant. Hi incorporem, ben a poc a poc, la farina barrejada amb el llevat i al final les clares a punt de neu.
Preparem un motlle amb mantega i farina perquè no s'enganxi i hi aboquem la massa.
Ho posem al forn, ja calent, uns 25-30 minuts.
El punxem per veure si està cuit, heu de tenir en compte que ha de ser una mica humit del centre, per tant l'agulla ha de sortir neta però no eixuta del tot.
Sucre glass per damunt, ben embolicat i preparat per obsequiar, què us sembla?
Dolça; Un coc amb perfum enganxador i naturalment, que vagi de gus Dolça¡¡
ResponEliminaEm sembla bonísim!! Segur que la teva amiga es possaria ben contenta.
ResponEliminaSalutacions.
Sempre passa igual els que no en tenen de michelins sempre són els que es queixen...Aquest cóc és una bona alternativa al sucre refinat. Per provar-lo.
ResponEliminaEspero que la teva amiga es recuperi aviat, encara que si la cuides tan bé, segur que sí!
ResponEliminaAquests cocs són molt bons i fàcils. Sempre van bé
Petons
M'encanta la coca de taronja, és boníssima. I sobretot m'agrada l'olor que deixa a la cuina mentre es cou al forn. Deliciosa!!!
ResponEliminaDoncs sí, integral anirà millor per al trànsit intestinal (quines ganes que tenia de posar per cagar, però m'aguanto) però per al michelín... em sembla que no.
ResponEliminaEs clar que igual estàves en un atzucat i es clar, havíes de decidir. No porta vellanes?
Que bona...la faré segur.
ResponEliminamolts petons
la taronja, igual que la llimona, donen un gust fantàstic a aquest tipus de pastissos! genial! molts petonets i bon cap de setmana
ResponEliminasegur qe amb aixó es va recuperar molt rápid mare meva a mi aquesta recepta crec que es una de les que mes m'agrada,petons
ResponEliminaHe de provar de fer el coc amb la taronja! Segur que la teva amiga es va recuperar de cop!
ResponEliminaMolt bo aquest coc, i amb farina integral sempre et quedes amb la conciència més tranquil.la, encara que hi hagi sucre i mantega per l' altra banda.
ResponEliminaEl coc me recuerda a cuando era pequeña, mi madre siempre lo hacía para merendar, siempre lo tomábamos de limón, pero con naranja debe estar ideal! muchos besos guapa
ResponEliminaDe coc de pomes n'he menjat un munt de cops, però de tarnonja mai! I a més integral!!! Me l'apunto!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Segur que la teva amiga ja està una mica més recuperada amb aquest obsequi tan deliciós. Que millori ben aviat.
ResponEliminaPetons
¿Integral? Genial para comerla sin remordimientos.
ResponEliminaBesos.
amb aquestes cures ...la rehabilitació segur que serà ràpida y exitosa..
ResponEliminaUna abraçada