un dissabte gastroblocaire a VALIRA i alguna coseta més...
Dir VALIRA a Reus vol dir cafetera....
... vol dir setrilleres...
... vol dir sucreres...
Una mica d'història:
Els anys "60", erem els anys dels "Planes de Desarrollo", dels SEAT"600" i també de les cafeteres italianes. El Sr. Josep Betriu, home d´empresa, va tenir en aquell temps la visió empresarial de voler fer aquí, a casa nostra, un dels articles que en aquell moment tenien més èxit comercial: les cafeteres italianes. A principis de l´any 1970, el Sr. Josep Betriu, va fundar la fàbrica ARHOSA a Reus, la primera empresa del que després seria el Grup Valira. El primer article a fabricar foren les cafeteres VALIRA, models que els italians havien popularitzat. Després vingueren altres articles: termos, setrilleres, carmanyoles, encenedors de cuina, etc.
La visió comercial del Sr.Josep Betriu, el va fer associar amb altres empresaris reusencs.
El Grup Valira va crèixer i es va consolidar a la zona. La visió comercial del Sr.Josep Betriu, el va fer associar amb altres empresaris reusencs.
Avui en dia són quatre les empreses que formen el grup:
Comercial Valira (matriu), Arhosa (fàbrica), Iamsa (acabats i logística) i Premersa (taller de mecanitzat).
Dissabte passat ens vam passejar per les noves instalacions del Polígon AGRO-REUS i vam conèixer molt i molt bé el procés de fabricació del productes estrella actual de VALIRA, la paella.
Ningú ens ho pot explicar millor que l'Starbase a la seva entrada en dues entregues, aquí les teniu : primera i segona part o la Sara Maria (els dos portaven llibreteta i prenien apunts!)
Una vegada acabades les explicacions i la visita que vam fer amb l'Èric Didier, el Director General ens van obsequiar, com a aquells nens de col·legi que s'han portat bé i els donen un xupa-xups, amb una bossa plena, un wok de la gama AIRE i una carmanyola NOMAD! Vam sortir contents i satisfets... com els nens amb el xupa-xups, jejej.
Ara tocava anar cap al centre de Reus, plaça del Mercadal, a fer un vermut... què sino? vam seure a la terrassa de a Casa Coder, una antiga adrogueria ara convertida en restaurant i vam estar una estona fent el vermut i menjant patates de la patateria Laurie, veritat Tiriti?
Després a dinar a la GLORIETA DEL CASTELL...
I només uns quants de nosaltres (la resta tenien compromisos previs) vam fer una visita a la Capsa Gaudí, com es coneix col·loquialment al GAUDÍ CENTRE.
Cap a les sis de la tarda donavem per tancada una jornada que havia començat a les 10 del matí i em sembla que en vam gaudir de cada un dels seus moments.
Els protagonistes vam ser:
-Decuina, l’Oscar, la Cris i la Laia.-Sabores de colores, la Loreto
-Delícies del Rebost, la Sara Maria
-Tiritinyam, en Lluis i l'Elisabet
-Fem un mos, la Sión i en Miquel.
-El cocinillas, en Manuel
-Cocinero Fiel, en Txaber
-Cuinetes, la Nuni i tota la familia Laboria
-Pa de nous, la Marta i l'Albert
-Maiblog, la Mai
-Sense bloc, la Rosa Maria ( a veure si aviat ho solventem això!)
-i una servidora, No tot son postres, Glòria “Dolça”
Et dic el mateix que a la Marta, no em surten mes paraules.
ResponEliminaMoltes gracies per la organització, va ser un dia perfecta, varem aprendre moltes coses, gaudint d’una bona companyia de blocaires i a sobre amb un regal cap a casa. Ummmm
Molts petons
Ostres! Moltes gràcies per explicar-nos la història dels orígens de Valira!
ResponEliminaReus ens va encantar (el poquet que vem poder veure) i ens han quedat moltíssimes ganes de tornar-hi!
Moltes gràcies per l'organització i les vellanes! Ja no ens en queden!!
Petons!
Va faltar el MAs Pintat...je je je!!!!...
ResponEliminaPtnts
Caram, quina bona informació sobre els origens de Valira! I sobre com està estructurat el grup empresarial :)
ResponEliminaSi es que entre tots fem un dossier collonut!! :DDD
Crec que sabeu aprofitar molt bé el temps!!!
ResponEliminaPetons