coc humit de xocolata (50)
Aprofitar fer-ne 50, (de cocs!), per començar la desconnexió de les vacances em sembla una bona manera. Després d'un esforç llarg i laboriós ;-) per fer 50 cocs diferents, alguns propis, alguns agafats d'altres blocs, d'altres de revistes, algun de l'àlbum dels records de la família, molts petites variacions d'una recepta base... ara toca fer vacances, però vacances de tot, i això us inclou a vosaltres.
Un coc d'origen italià, tal i com ens expliquen aquí, que és d'on he agafat la recepta, un coc que es conegut com a torta tenerina, suau, molt esponjós (degut a la poca farina que porta) i amb un intens gust a xocolata!
Necessitem:
Un coc d'origen italià, tal i com ens expliquen aquí, que és d'on he agafat la recepta, un coc que es conegut com a torta tenerina, suau, molt esponjós (degut a la poca farina que porta) i amb un intens gust a xocolata!
Necessitem:
- Una rajola de xocolata de postres
- 150 g. de sucre de azúcar
- 100 g. de mantega en pomada
- 3 ous
- 60 g. de farina
- 3 cullerades de llet
- Una cullerada de sucre avainillat
- Un polsim de sal
Muntem les clares a punt de neu amb el polsim de sal i les reservem.
Desfem la rajola de xocolata al foc ben baixet, una vegada desfeta i ja fora del foc hi afegim remenant enèrgicament la mantega en pomada fins que quedi ben barrejat .
Barregem bé els rovells amb el sucre fins que quedin a punt de cinta.
Hi afegim les tres cullerades de llet, procurant que no baixi la barreja i la farina tamisada junt amb el sucre avainillat.
Preparem un motlle amb mantega i farina perque no s'enganxi i hi aboquem la crema resultant.
Preparem un motlle amb mantega i farina perque no s'enganxi i hi aboquem la crema resultant.
Ho posem al forn, preescalfat a 200º, uns 25 minuts.
Desemmotllem amb cura i empolvorem amb sucre glass.
Sobretot no ens hem de passar en la cocció ja que ha de quedar humit de dins.
Què us sembla aquesta manera de començar les vacances?
Apa, doncs, fins la tornada... Porteu-vos bé!!
Bon coc i mitllores vacances per a tu i als téus..........paco
ResponEliminano se com ho fas però no se amb quin quedar-me d'aquests 50!!!
ResponEliminaQue bo!
Si totes les vacances les començéssim així... no voldriem acabar-les mai! Aquest coc té una pinta formidable, li clavaria una queixalada rere l'altre, fa l'efecte que ha de ser molt esponjós i amorós! Xocolata....
ResponEliminaPetons i disfruta de els vacances! ;)
50 cocs!!!! I doncs, és clar que et mereixesa unes bones vacances!
ResponEliminaEls cocs humits m'encanten, i de xocolata més!
bon estiu dolça!!!
ResponEliminaaquest coc es una maravilla..sobre tot per als amants del xocolata com io..
petons!!
Aquest coc recorda una brownie?. En qualsevol cas, és perfecte per començar les vacances, amb gust de xocolata!. Que vagi bé i fins la tornada!
ResponEliminaAnda ves ves que t'ho has guanyat que has treballat molt!
ResponEliminaEste me'l copio per als xocolaters de la família.
Las recetas de Glutoniana
No lo conocía, Dolça, pero qué rico! Disfruta tus vacaciones y nos vemos a la vuelta!
ResponEliminaBones vacances...fins a la tornada!!!!
ResponEliminaUna abraçada molt forta!
M
Dolça, em sembla genial aquest coc per celebrar aquesta fita dels 50 cocs!!! Felicitats!!
ResponEliminaBones vacances i fins la tornada!
Aquest coc nº50 té una pinta increïble.
ResponEliminaQue passis unes bones vacances i fins aviat.
Petons
No podia ser d’un altre manera el 50 per la xocolata
ResponEliminaPetons
Bones vacances!!!!
ep! se m'havia passat aquesta fita! en el nostre petit duel particular, m'has guanyat, suposo que aquest mes jo també hi arribaré perquè tinc uns quants arrossos a la 'nevera' per anar publicant aquest estiu.
ResponEliminabones vacances!
Molt bones i merescudes vacances!!!
ResponEliminaI el coc ha de ser deliciós. Guardarem la recepta.
I aprofitant que surt humit... tampoc cal desaprofitar l'ocasió de tastar-lo calent, un altre dels plaers del cuiner!
ResponEliminaPaco, gràcies pels teus desutjos però just ara que et contesto és per que les estic apunt d'acabar, ;-).
ResponEliminaSílvia, un darrera l'altre... cap problema!
Acabatdefer, jo no us podria desitjar bones vacances de cap més manera, no us sembla? Un bon coc...segell de la Dolça.
El taller de cuina, 50! si, quan vaig començar no em pensava que se'n poguessin fer tants, i em sembla que encara se'n poden fer més!!!
Patri, si ets xocolatera, aquest és un bon coc per fer.
Glòria, és més lleuger que una brownie.
Glutoniana, si, si... he treballat molt i he menjat encara més... sort que aquestes vacances hem caminat mooooooooooooooooooolt!!
Angie, hasta la vuelta... pues ya volvemos a estar aquí!
Marta, vacances gairebé finiquitades, ens veiem?
Mercè, gràcies. Venint de tu sempre és un cumpliment.
Carme, gràcies i ja tornem a estar per aquí!
Sion, de xocolata i coc... que més se li pot demanar a la Dolça?
Manel, vinga, vinga que gairebé anem paral·lels en la xifra. Això de duel particular sona potent ;-))
Catieu, no la guardis, la recepta, fes-la!
Surfzone, aquests tipus de cocs, sempre tebis, almenys nosaltres. I si et vols lluir una miqueta amb una bola de gelat al costat.
PTNTS a tots
Dolça
Hola Dolça,
ResponEliminaJo ja fa tempps que et segeuixo per receptes. cat.
Tú a Reus i jo a Tarragona. Estem molt aprop.
Potser un dia podríem unir una idea i compartir-la.
Una abraçada,
Nani