CODONYAT amb microones
El codonyat, una confitura de codonys, tant típica d'aquest temps i tan casolana. I la veritat una mica llarga i pesada de fer fins que he trobat la manera de fer-la al microones, i queda perfecta!
Necessitem:
- -codonys.
- -sucre (650g.per quilo de codonys).
- -el suc d'una llimona per quilo de codonys.
Bullim els codonys amb aigua una mitja hora i els deixem refredar. Treiem el cor i els tallem a trossets. Hi barregem el sucre i ho posem en un bol de vidre. Ho pasem per la batedora (ha de quedar com una papilla espesa).
Ho posem al microones, a potència màxima, 15 minuts. Ho treiem, ho remenem bé amb una espàtula de fusta. Ho tornem a posar 15 minuts més, ho tornem a remenar, i 15 minuts més. En total 45 minuts.
El deixem refredar una mica i ho posem en safates d'alumini.
Ara ja el podem deixar a la nevera, tapat amb paper vegetal i anar-lo consumint a mida que es vulgui. Es conserva força temps. I si en fem molt i tenim por que se'ns faci malbé el podem congelar.
Quina bona manera de preparar-lo i que ràpida. Que be que ho comparteixis amb nosaltres, així ens animarem tots a preparar-lo.
ResponEliminaEns animarem!!!
Petons!!!
Ostres ganxeta, si és més còmoda de fer, m'ho apunto ja. JA que lo pesat del codonyat és remenar i remenar.
ResponEliminaT'ha quedat molt bé.
M'encanta.
Salut!!!!!!!!
buenisimo se ve tan rico que provoca comerselo
ResponEliminabesitos
Que m'agrada el membrillo!!! no el he fet mai al micro, jo el faig amb l'olla rápida (o esprés), pero que el resultat es el mateix, deliciós!!!
ResponEliminaNo n'he fet mai de cap manera, però veient la teva proposta, jo també m'hi apunto!.
ResponEliminaFins aviat
Com ho veieu, això del microones? A casa meva serveix per escalfar la llet i per fer codonyat! jejeje
ResponEliminaAnimeu-vos, fet així és més còmode i sobretot embruta molt menys.
PTNTS
Dolça
Visca el micrrones! Genial, simplifica molt aquesta recepta! Així jo també m'atreviré amb el codonyat ;)
ResponEliminaCom la Glòria no n'he fet mai de codonyat, però si m'ho posseu tant fàcil......
ResponEliminadolça, a casa ens el regala una germana de la meva dona, que s'etnretén a fer-lo, però si amb aquesta recepta teva surt bé, igual m'animo a fer-ne.
ResponEliminagràcies pèr compartir-la
Está riquísimo, me encanta el membrillo. Cada vez se usa más el microondas para cocinar, no sólo para calentar.
ResponEliminaUn beso
Dolça! T'ha quedat impressionant! Quina recepta més senzilla per fer el codonyat!! Me la guardo pel dia que els americans decideixin plantar codonys ;)
ResponEliminaDolça, felicitats per aquest codonyat!! Me l'apunto pel dia que els americans decideixin plantar-ne ;)
ResponEliminaOhhhh, visca! Quin descobriment! Justament tinc uns quants codonys agafant pols a la fruitera perquè em feina mandra posar-me a fer codonyat... Demà ho provo, aviam què passa! Gràcies! :)
ResponEliminaM'agradat molt el teu codonyat!
ResponEliminaBoniiiiiiiiiiiissim
Mireia
M'agradat moltisiiissim el teu codonyat!
ResponEliminaMireia
no lo he hecho en el micro, no solo ahorra tiempo tampoco mancha ,te ha quedado estupendo ,lo probare
ResponEliminaUna forma de fer-ho molt més ràpida, ha d'estar deliciós, un beset
ResponElimina