Madalenes de mató i codonyat (7)
Mont-ral és una petita població de muntanya de l'Alt Camp, coneguda per ser el lloc on comencen (o acaben) diverses caminades de muntanya, s'hi pot fer escalada, espeleologia a més de rutes caminant , en btt i, com no, en cotxe.
Necessitem:
Batem els ous a V4, 4 minuts. Ho abaixem a V2 i hi anem afegint el sucre, l'oli, la farina i el llevat, per aquest ordre i deixant un minut entre cada cosa. Al final ho posem a V6 i ho deixem 2 minuts més.
Mètode tradicional:
Amb la batedora elèctrica barregem tots els ingredients fins que quedi una pasta espesseta i ben lligada.
Ho posem en motlles de silicona i ho enfornem (forn ja calent) a 200º.
Feu una barreja amb una mica de mató i codonyat al gust. Quan vegeu que les madalenes ja comencen a pujar obriu el forn i poseu una cullerada de la barreja al mig de cada una, molt ràpidament. Torneu a tancar el forn i deixeu que s'acabin de fer.
Han quedat molt bones de gust, però d'aparença necessiten millorar ja que han quedat una mica baixetes del mig (a més , com es veu a la foto, s'han socarrat una mica de sota).
A més de la part paisatgística i d'excursions, esports de muntanya i demés Mont-ral té un atractiu molt conegut per la gent del Camp, les seves madalenes. En fan de normals, d' integrals, amb nous, amb mel, amb mató, amb poma...
Jo m'he atrevit a fer madalenes de mató i codonyat, emulant les madalenes de Mont-ral. Han sortit bones, però ni de bon troç es poden comparar. Què hi farem!
Necessitem:
- -4ous
- -25og de sucre
- -250g d'oli d'oliva
- -250g de farina
- -1 sobret de llevat
- -mató
- -codonyat
Batem els ous a V4, 4 minuts. Ho abaixem a V2 i hi anem afegint el sucre, l'oli, la farina i el llevat, per aquest ordre i deixant un minut entre cada cosa. Al final ho posem a V6 i ho deixem 2 minuts més.
Mètode tradicional:
Amb la batedora elèctrica barregem tots els ingredients fins que quedi una pasta espesseta i ben lligada.
Ho posem en motlles de silicona i ho enfornem (forn ja calent) a 200º.
Feu una barreja amb una mica de mató i codonyat al gust. Quan vegeu que les madalenes ja comencen a pujar obriu el forn i poseu una cullerada de la barreja al mig de cada una, molt ràpidament. Torneu a tancar el forn i deixeu que s'acabin de fer.
Han quedat molt bones de gust, però d'aparença necessiten millorar ja que han quedat una mica baixetes del mig (a més , com es veu a la foto, s'han socarrat una mica de sota).
que cosa mas rica has preparado , cocina pura te quedaron super buenos esa foto esta buenisima
ResponEliminabesitos y lindo fin de semana
Ganxeta, doncs t'han quedat ideals. Res d'envejar les de Mont-ral, a mi que vols que et digui.
ResponEliminaM'ha agradat la teva aposta.
Salut!!!!
Ei Dolça!!! que guapes i gustoses, i la combinació de sabors exquisida!
ResponEliminapetons i bon cap de setmana!
mmmm, quina pintorra! segur que estan igual o més bones que les del poble, t'ho dic jo que les he tastat i tb tasto molt sovint tot allò que ens prepares.
ResponEliminaEm semblen molt originals, molt adients per aquesta època...me le copio ;)
ResponEliminaVisca Mont-ral! Nosaltres hi anem molt sovint a escalar :)
ResponEliminaPerò no he vist mai aquestes magdalenes... no pot ser, el proper cop que hi anem les buscaré! Tenen una pointa molt bona, amb mató i codonyat... molt originals!
Hola, Dolça
ResponEliminaA més a més de felicitar-te per aquestes magdalenes, et volia comentar que l'enllaç a la teva recepta de coca de recapte crec que no funciona bé, ja que el punxo des del cafè de nit i em diu que no existeix. Pots mirar si hi ha alguna cosa malament o és el meu bloc que no va bé?.
Gràcies i fins aviat
Que magdalenas tan ricas.
ResponEliminaMe llevo unas quantas para casa.
besitos
Qué originales, Dolça.
ResponEliminaDeben estar riquísimas.
Besos
Que bona gent que sou!!! I jo que les he penjat "amb la boca petita", pensant que no valien la pena.
ResponEliminaGràcies.
Gemma, quan vagis a escalar, a la part de baix del poble demana pel forn de pa, són els baixos d'un xaletet. Si hi vas que sigui en dissabte, el diumenge moltes vegades ja no n'hi ha.
PTNTS
Dolça
Hola Dolça, sóc amiga del Miquel (una de les que surt a la foto de Halloween). Ens havia parlat moltíssim de les teves receptes pero mai havíem tastat cap. Ahir vam poder tastar el pastís de pastanaga i ametlles i estava boníssim. A veure si un altre dia s´anima i ens prepara aquestes madalenes que tenen molt bona pinta!.
ResponEliminaPetonets
Gràcies Àfrica, anima't tu també, les receptes són fàcils.
ResponEliminaPTNTS
Dolça