Tomàquet sec casolà @CookingTheChef
Aquesta vegada no m'ha costat gens triar la recepta pel @Cooking The Chef. Va ser entrar a www.ingredientesecreto.tv i començar a agradar-me tot el que veia.
Aquest xef portugués Henrique Sá Pessoa m'ha captivat.
Receptes amb ingredients que es troben fàcilment, que es poden fer i menjar a casa meva (ja sabeu que són poc amants a les innovacions i a provar coses "diferents")
Quan vaig arribar a la tomaca com a ingredient em vaig aturar a la recepta de TOMATE SECO CASEIRO i vaig tenir claríssim que ja no em calia buscar més.
A casa teníem tomaca de diferents tipus, farigola, alls tendres, OOve i sal per tant només em calia posar-m'hi.
Vaig voler provar amb dos tipus de tomàquets diferents, el tomacó de sucar i la tomaca de pera; també vaig fer servir dos olis diferents, els dos olis d'oliva verge extra, un de Ca-Rosset de Vilallonga del Camp i l'altre OLI BO d'Oleum Flumen
- 5 tomàquets
- 1 all tendre
- una branqueta de farigola
- OOVE
- Sal
Agafem els tomàquets, els partim pel mig, en traiem la part de les llavors i els posem de cap per avall en un colador perquè llencin l'aigua ( un parell d'hores)
Posem el forn a preescalfar a 100º
En una plata de vidre o de ceràmica poseu un bon raig d'oove, l'all tallat a trossets, una mica de sal i una mica de farigola. Al damunt hi posem els tomàquets, de cap per avall i ho posem al forn, a la recepta hi posa tres hores, jo l'hi vaig tenir 5.
Quan ho traiem del forn ho deixem refredar, mirem d'espolsar bé la farigola i l'all i deixar la tomaca ben neta i les posem en un pot de vidre que omplirem d'oli.
Es conservaran a la nevera fins a tres mesos... si no els hem gastat
abans.
En el meu cas vaig seguir el mateix procediment però vaig fer dues safates diferents, en una hi vaig posar els tomacons i a l'altra els tomàquets de pera.
Quan els vaig traure del forn, una vegada freds i sense gens de farigola ni all els vaig cobrir cadascun d'ells d'un dels olis que us he dit abans...
La tomaca de pera amb l'oli de Ca- Rosset
Els tomàquets de sucar amb l'Oli Bo
El que si fa que la recepta sigui diferent és el tipus de tomaca, ens ha agradat més amb el tomacó de sucar. Ara bé, no és temporada de tomàquets i segurament si ho fem amb tomaca de pera, dolça i sucosa de temporada el resultat canviarà.
Si us ve de gust seguir llegint receptes d'aquest xef cliqueu aquí i veureu totes les receptes de la resta de participants al repte.
Hmmm, prenc nota d aquesta recepta.
ResponEliminaUn clàssic que a partir d'ara serà casolà Lolines.
EliminaPTNTS
Glòria
Mira que no el coneixia però veient totes les propostes d'avui crec que no n'hi ha cap que no m'hagi portat a pendents! Un clàssic però cassolà no té preu!!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana,
Palmira
Jo tampoc el coneixia Palmira i me n'han agradat un munt de les seves receptes.
EliminaPTNTS
Glòria
Se ven muy buenos y otra receta a tener en cuenta. Feliz fin de semana.
ResponEliminaSon muy ricos Patty, un fondo de nevera ;-)
EliminaPTNTS
Glòria
quina bona idea, m'agrandat molt aquests tomaquets confitats, jo sempre els compro ja fets, ara amb aquesta recepta és facil fer-los un mateix.
ResponEliminaNBona elecció
petons
rosa
Rosa, fer-los és facilíssim...només has de tenir temps
EliminaPTNTS
Glòria
T'han quedat espectaculars. Ideals per tenir al rebost, per fer altres receptes.
ResponEliminaA l'arròs, amanides, pastes...
EliminaPTNTS
Glòria
Una buena explicación para preparar los tomates :)
ResponEliminabesos
Siguiendo las indicaciones de Henrique Sá Pessoa es fácil Carola.
EliminaPTNTS
Glòria
Hola Gloria. Estos tomates tienen múltiples usos y dan a los platos un sabor estupendo. La verdad es que nunca me he puesto a prepararlos en plan casero y veo que no es nada difícil aunque sí un poco laborioso no por el trabajo sino por el tiempo de horneado, pero creo que el resultado bien merece la pena. Estos tomates deben estar muy ricos.
ResponEliminaTe espero a que llegues con el vermú jj, por cierto que no lo he probado. Estoy por avisarles a unos amigos de Prades que van a venir para que pasen a recoger una botella jj.
Que pases un estupendo fin de semana.
Un abrazo.
Juan, cuando subas a ver a tus amigos de Prades avisa y solucionamos el tema del vermut!
EliminaBuen fien de semana
PTNTS
Glòria
Esta es una receta de las básicas para tener en casa unos socorridos tomates secos para salir de algún apuro o para utilizar en guisos. Muy bien
ResponEliminaSomos muy fans de los tomates secos y siempre los comprábamos, ahora no faltarán nunca en mi nevera!
EliminaPTNTS
Glòria
Quina bona pinta, m'encanten els tomàquets secs amb oli i compro sovint, tinc que provar aquesta fórmula perque apart de les 3-5 hores de forn no fa gens de mandra fer-la. ;-) Felicitats!!
ResponEliminaPetons
Fàcils fàcils de fer Concha. I pel que fa al temps es tracta de fer-ne una bona quantitat perquè surti a compte.
EliminaPtnts
Glòria
A mí me encantan y te tengo que dar las gracias por recuperar esta receta por que en casa los preparaban a la manera tradicional y estaban riquísimos. ¡Tomo nota!
ResponEliminaB7ssss
Estos también están riquísimos Carmen!
EliminaPTNTS
Glòria
Están geniales estos tomates. Desde luego que hemos aprendido muchas cosas con este magnífico Chef.
ResponEliminaUn besote, nos vemos en la próxima.
Mar, yo no lo conocía y me ha encantado su cocina asequible y muy sabrosa.
EliminaPTNTS
Glòria
M'agrada molt la teva recepta! De ben segur que la prepararé....m'agraden molt els tomàquets secs conservats en oli! Per la meva frittata anirien de perles!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
Tiene un aspecto de lo más delicioso.
ResponEliminaBss
Me encanta! Irá a pendientes para probarla en cuanto tenga tiempo.
ResponEliminaBesos
Tienen que estar muy ricos,ademas receta facil.besinos
ResponEliminaOhhh quin fons d'armari més bo! Quan tingui tomàquets els faré !!! Bona tria! Ptnts
ResponEliminaBuenísima opción!! Genial para multitud de platos. Saludos y hasta pronto.
ResponEliminaquina idea més bona...a mi m'encanta crear-me els meus propis ingredientes, i els tomàquets secs els faig servir molt...queda anotada!! moltes gràcies i fins la propera!!
ResponEliminaptns
Soy una fan incondicional de los tomates secos...así que ésta también me la apunto! ;)
ResponEliminaAsí eres como yo, Berta, muy fan de los tomates secos. tanto que cuando vi esta receta ya no miré nada más.
EliminaPtnts
gLÒRIA
M'encanta la idea de preparar a casa els tomàquets deshidratats amb un bon oli i espècies.
ResponEliminaT'asseguro que la prepararé.
Petons
Albert
Veuràs que bons i que fàcils són de fer Albert.
EliminaPtnts
glòria
No conocia a este chef y me ha sorprendido alegremente.
ResponEliminaMe imagino esta receta en la temporada d tomate debe de ser sublime de esta manera.
Petons
Amb els tomacons de sucar ha quedat perfecte. Amb la tomaca de pera ho repetiré a l'estiu, segur que millora Miquel.
EliminaPtnts
Glòria
Que bonito color, una receta que hay que intentar hacer, te ha quedado de maravilla, a tomar nota tomates de distintas clases y buen aceite de oliva O_O que ricooo!!
ResponEliminaun beso
Buen aceite y buenos tomates y ya está Natalia, vale la pena ,queda riquísimo!
EliminaPTNTS
Glòria
5 hores de forn son moltes... pero veig que el resultat paga la pena!!! Han de ser molt bons aquests tomaquets!! Petons
ResponEliminaTotalment d'acord, a mi el HP també m´ha copçat. Receptes sencilles i de sabors bàsics...es que a Portugal es menja, molt i molt be. Estupenda la recepta de tomaquets secs, a mi també m'agraden molt.
ResponEliminaPetons i moltes gràcies!
enhorabuena por el reto, ya por fin miro las recetas del reto.
ResponEliminaTienen muy buena pinta, parece rico rico.
Pues si, Glòria. Crec que al estiu, quan las tomates estiguin al seu punt òptim, aquesta recepte no se ha de deixar escapar. Però, sols es guarda un mes? Es l'unic que no me cuadra. Si son secs i guardats amb oli.... Haurien de guardarse molt mes temps no?
ResponEliminaPetons
Estan deshidratats però no són secs del tot. Realment s'aguanten més d'un mes, en tinc un pot i encara està perfectament. Però massa més no aguantarà, perquè ens l'acabarem 😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Ho provaré, a "pendientes", sempre els he comprat :)
ResponEliminaA q temperatura los horneas? Gracias
ResponEliminaSara, por debajo de los 100°, yo los pongo más o menos a 80.
EliminaPtnts
Glòria