Llaminadures de gingebre o gingebre confitat @ColorYSabordeTemporada
Ingredient d'aquest mes del repte @Color y Sabor de Temporada... gingebre o espàrrecs. Amb el senzill que hagués estat una quiche o una coca salada espàrrecs, doncs NO! m'he hagut d'embolicar amb el gingebre.
Des del primer moment vaig pensar en fer aquestes llaminadures, les havia tastat i m'agrada molt el contrast dolç picant que tenen i penso que en cócs i magdalenes ha de quedat molt bé. A més, deu ser perquè em vaig fent gran, cada vegada m'agraden més les llepolies ☺. Així que a partir aquesta recepta de la Susanna les he fet.
A veure què us semblen.
Necessitem:
- Mig quilo de gingebre ben fresc
- 400g de sucre
- Sucre per arrebossar
Rentem bé el gingebre i el posem en una cassola cobert d'aigua i el fem bullir una mitja hora. El traiem de l'aigua, el deixem refredar i el pelem amb el pelador de patates . Després el tallem a dauets i el tornem a posar a la cassola, cobert d'aigua i el fem bullir un quart d'hora. L'escorrem bé i el tornem a fer bullir...Aquesta operació la he fet 5 vegades ja que volia aconseguir que només li quedés una picantor suau.
Una vegada fet això posem a la cassola aigua, els 400g de sucre i els daus de gingebre i ho fem bullir a foc moderat una hora aproximadament. Quan vegem que està tendre l'escorrem i el posem damunt un drap perquè s'eixugui.
Abans de que sigui fred del tot el posem en un plat amb sucre i el barregem bé perquè quedin tots els trossets ben arrebossats. Deixem que s'eixugui i refredi del tot i ja el podem posar en pots de vidre per desar-lo i fer-lo servir com més ens convingui.
Sol, com si fos un caramel és molt bo... ara miraré de posar-lo en algun cóc, segurament amb llimona... ja en tinc ganes de veure el resultat
M'encanta el gingebre. Sempre en tinc de fresc a la nevera i alguna vegada n'havia comprat de confitat. Probaré de fer-lo! Gràcies per la recepta! Petons.
ResponEliminaDigue'm què et sembla , Amadeu😉
EliminaPtnts
Glòria
No lo he probado confitado, pero se ve delicioso y para mezclar en un bizcocho debe de estar muy rico, gracias por la receta.
ResponEliminaBesitos.
En bizcocho está muy rico, però sólo, como una golosina también.
EliminaPtnts
Glòria
Glòria, gràcies per la recepta, doncs normalment el compro, a casa som consumidors d'aquest gingebre, funciona molt bé pel mal de coll i l'ardor d'estómac.
ResponEliminaVeus que bé Carme!!!!
EliminaM'agrada haver-te estat útil
Ptnts
Glòria
Aquesta te la copiaré! M'encanta!!
ResponEliminaJa em diràs que et sembla!
EliminaPtnts
Glòria
Ens han agradat molt!! Són un vici!!😘👏🏻
EliminaHola Gloria. Pues tengo que decirte que el jengibre al natural nunca lo he utilizado. Utilizo en polvo en algunas preparaciones pero así no.
ResponEliminaY por lo que leo hay que hacer unas cuantas cocciones para que no presente problemas de sabor.
Leo que son hasta cinco veces pero ¿esas cinco son cociendo 15 minutos? o solo es comenzar a hervir.
No lo he probado así pero sabiendo como cocinas creo que me gustaría y mucho degustar unos cuantos trozos de ese jengibre.
Un abrazo.
15 minuts cinc vegades, així he aconseguit el punt de picant que m'agrada a mi.
EliminaSi t'agrada més picant només ho bulls un parell de vegades.
Ptnts
Glòria
Amb aquesta no t'acompanyo! El gingebre i jo no som gaire amics! És una recepta espectacularmemnt original.
ResponEliminaPetonets,
Olga
Doncs n'he fet un bundt... boníssim!
EliminaLa propera entrada el veuràs Olga
Ptnts
Glòria
Hola! Una golosina muy saludable además, muy útil para cuando se tienen náuseas. Puede ser un útil regalito para una embarazada con estos achaques.
ResponEliminaMe encanta. Abrazos!!
Pues el resultado en alguna preparación va a estar genial... no puede ser menos con esta preparación. El sabor lo tengo en la boca. Me encanta.
ResponEliminaEls he comprat alguna vegana fets y son deliciosos, això sí, carísims! Amb lo bé de preu que surt el gingebre, es genial poguer-lo fer. Queda molt bé amb tataki de tonyina amb alvocat, què bo!
ResponEliminaAmb tataki i alvocat...ho peovaré!
EliminaGràcies Mireia
Ptnts
Glòria
Jo també n'he provat, però dels de compra i com diu la Mireia són força cares! així que a veure si m'animo a fer-los, que tot i que és una recepta entretinguda és força facilona ;). Petonets!
ResponEliminaSi són cars de compra val la pena passar una estoneta fent-los a casa Eva.
EliminaPtnts
Glòria
M'agrada molt! sembla sembla laboriós però és fàcil, ho intentaré algun dia :) ptnts
ResponEliminaFacil, facilíssim, una miqueta entretingut, això si
EliminaPtnts
Glòria
Me encanta hacer esta receta y tomarlos solos aunque algunas veces directamente se lo pongo a las infusiones. Besos
ResponEliminaNo los havía probado nunca, pero me parece que a partir de ahora serán imprescindibles en mi casa.
EliminaPtnts
Glòria