8.7.11

Panets de sobrassada

Ens agrada molt la sobrassada i la de Planoles especialment. Quan pugem a la Cerdanya n'acostumem a comprar al mercat del diumenge, a més de baiona, llangonissa seca, alguna vegada llardons per a fer coca... tot de coses bones per menjar però no massa saludables, què hi farem!
I aprofitant que feia focaccia per sopar vaig fer una mica més de massa ja que volia provar de fer aquests panets.
El resultat aquí el teniu:
  • -Un quart de litre d’aigua tèbia.
  • -4 o 5 culleradetes d’oli d’oliva.
  • -2 culleradetes de sucre.
  • -2 culleradetes de sal.
  • -450/500 de farina.
  • -1 sobre de llevat de pastisseria super ràpid o 25g de llevat fresc.

S’amassen tots els ingredients fins aconseguir una massa no massa enganxosa, ho posem en un bol i ho tapem amb un drap de cotó durant una hora perquè reposi i creixi.
Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb oli.
Agafem la massa fem boletes, no massa grosses, ja que creixen bastant, i dins de cada una hi posem un bon tros de sobrassada i les coloquem espaiades a la safata del forn.
Posem la safata , a 50º, al forn durant mitja hora i la traiem perquè es refredi.
Mentrestant preescalfem el forn a 200º.
Pintem els panets amb oli, hi posem un grapadet de sal grossa al damunt de cadascun i els enfornem a 200º fins que vegem que tenen un bonic color daurat, més o menys 20 minuts. 
Me'n van sortir bastants i en vaig posar uns quants en una carmanyola al congelador. 
Descongelats a temperatura ambient queden perfectes però si els hi doneu un copet de forn al moment de menjar-los ... encara millor!

20 comentaris:

  1. Que panecillos tan deliciosos.

    Saludos

    ResponElimina
  2. Aquest estiu quan torni de Mallorca aprofitaré una mica de la sobrassada per fer aquests panets, què bons han de ser!!
    Petonets
    Sanda

    ResponElimina
  3. oh que bons!!! perque sera que tot el que no es sa ens torna bojos no?? pero es que la sobrssada es taaan bona!! i els llardons i la llonganissa...jeje

    ResponElimina
  4. aso tanbe meu tindre que copiar perque es veu bonisim...
    tens unes grans idees!!..
    perdona les faltes d,ortografia..que yo parle valensia..y ni idea de gramatica..
    un beset!!

    ResponElimina
  5. Mel's imagino oberts i amb un ou al forn dins que bo...
    petons maca

    ResponElimina
  6. Calentitos deben de estar de miedo¡

    ResponElimina
  7. Quin abona pinta que tenen, en quan tingui laocasió, els preparo. Que a casa la sobrassada ens encanta....
    Petonets.

    ResponElimina
  8. NO em puc resistir a aquesta temptació, uf! Se´m fa la boca aigua...

    ResponElimina
  9. que no són saludables aquestes coses? a mi em semblen d´allò més bones i saludables només cal veure´n la pinta.
    Per cert , va de panets avui oi?
    petonssssssssssss

    ResponElimina
  10. Tenen un aspecte preciós, m'encanta la sobrassada!

    ResponElimina
  11. Ostres, quina recepta tan bona, les fotos són totals!! estic segura que m´encantaran, perquè penso fer-los...un petonet

    ResponElimina
  12. Qué delicia, Dolça! Son como los bollos preñaos, no? Besitos de domingo!

    ResponElimina
  13. Quin goig que fan aquests panets! Han de ser una autèntica delícia. Petons

    ResponElimina
  14. Hola Dolça, me parece que me gustarian estos panets, se ven muy bien, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  15. Quina bona idea de fer panets amb boles de sobrassada... Jo ací a Mallorca en tinc a cabassos... per tant veig que aquests panets es faran realitat de seguida per ací... Hehehehe! :)

    ResponElimina
  16. A mi personament no m'agrada la sobrassada però als de casa si. Segur que els encantarien!!!!
    REcepta guardada!!!

    ResponElimina
  17. Quins panets més bons, semblants als "bollitos preñaos" veritat??? Amb sobrassada agradaran molt a casa. Prenc la recepta. Petons,

    ResponElimina
  18. ay madre que de estos me comia mil!!!!! que cos tan buenaaaaa....
    me quedo en este blog de ocupaaaa...mancantoooooo!!!
    petons reina

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.