7.10.08

LASSANYA DE CARBASSÓ

La lassanya és un plat que triomfa sempre, sobretot entre la canalla i el jovent, aquesta també triomfa però no tant ja que hem substituit la pasta per carbassó.


És que ara és una bona època pels carbassons i mai és poc conèixer alguna coseta d'allò que mengem:
El carbassó pertany a la mateixa espècie que la carabassa. El seu principal
component és l’aigua,seguit dels hidrats de carboni i petites quantitats de greixos i proteïnes, al costat d’un aporti moderat de fibra, convertint-lo
en un aliment baix en calories. En relació amb la salut cal dir que el carbassó és una hortalissa de baix aport calòric i es considera un aliment idoni en dietes de control de pes, a més és una hortalissa que té propietats suavitzants sobre l’aparell digestiu pel seu contingut en fibra, per això
s’aconsella a qui tenen l’estómac delicat o problemes digestius com gastritis o restrenyiment. És un aliment ric en potassi, pobre en sodi i ric en fibra, pel que te una acció diürètica i propietats laxants. És beneficiós en malalties com la hipertensió, càlculs renals i retenció de líquids.

Necessitem:

  • -1 carbassó gros.
  • -Sofregit fet amb ceba, all, tomàquet i una bona quantitat de carn picada (jo agafo llangonissa i li trec el budell), una mica de pebrot vermell i una mica de carbassó talladet.
  • -Beixamel
  • -Formatge ratllat

Agafem el carbassó i el tallem a rodantxes primetes que escaldarem en aigua bullent uns 20 segons. Les posarem damunt un drap per què deixin anar tota l'aigua.

En una safata posem una capa de beixamel, una capa de rodantxes de carbassó, una capa abundant del sofregit amb carn, una altra capa de carbassó, una miqueta de beixamel, una capa de sofregit. Acabarem amb una darrera capa de rodantxes de carbassó. Ho cobrim amb beixamel, hi posem una mica de formatge ratllat i ho posem a gratinar.

Amb la Turbo-Chef:
Aquesta vegada el robot ens pot ajudar a fer la beixamel i el sofregit però el muntatge del plat és totalment manual.

10 comentaris:

  1. Dolça aquesta lassanya te que esta de mort!!! i amb el que m'agrada a mi el carbassó, mare meva!!
    Però si visqués a casa teva haurien d'eixamplar totes les portes :))
    Ptnts

    ResponElimina
  2. Que bo!!!!!! una idea molt bona, la ficaré en pràctica.

    ResponElimina
  3. pero que lasaña mas rica te a quedado perfecta se ve ese queso ummmmmmm no que rico de verdad
    besitos

    ResponElimina
  4. Visca aquesta lasanya tant saludable. Aquesta també és present a la meva dieta. És una bona opció per sobretot per la gent qu eno pot menjar pasta per problemes digestius, o celíacs. A mi m'agrada molt. Molt bona, só senyora.
    Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. A nosaltres també ens agrada molt el carbassó i en fem molt sovint. Aquesta lassanya ha de ser molt bona i molt més lleugera que la tradicional amb pasta... me l'apunto!

    ResponElimina
  6. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en http://es.petitchef.com y haga clic en "Añade tu blog " en la barra la parte superior.

    Atentamente,

    octávio
    wservir.com

    ResponElimina
  7. aquesta recepta me ve ideal per la dieta que faig,,gracies guapa.

    ResponElimina
  8. Xaro, jo dels dolços que faig, només l'olor... sinó semblaria una taula camilla.
    elena,ganxeta, de dieta, dieta no ho és gairé, ara sí com diu la Gemma és una mica més lleugera, però una mica ja que sofregit, beixamel, formatge...ara, com diuen la Dolorss i la Norma, jo la trobo molt bona.
    Ara sí: PLAT ÚNIC, eh!!!!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Esta lasaña le encantaria a mi marido por que el calabacin le chifla te ha quedado genial,besos pepa

    ResponElimina
  10. Gràcies per compartir la recepta...és just el que estava buscant!...

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.