Pastís de xocolata amb cobertura de xocolata. (45)
dAquests dies la cuina, millor dit, el forn, de casa no para. Mones, aniversaris...
Fa pocs dies vam celebrar uns 16 anys , havia de ser, tan si com si, amb un pastís de xocolata , amb molta xocolata.
Aquí el teniu:
-6ous
-100g de mantega
-100g de farina d'ametlla
-100g de farina
-150g de sucre
-1rajola de xocolata, mínim 70%
-una culleradeta de cafè de llevat químic
Preescalfem el forn a 200º
Barregem les dues farines amb el llevat.
Fonem la xocolata amb la mantega i ho deixem refredar
Muntem les clares a punt de neu ben fort i les reservem.
Barregem els rovells amb el sucre fins que ens quedi una crema escumosa.
Hi afegim, amb cura, les farines i el llevat. Després la mantega amb la xocolata i finalment les clares a punt de neu.
Ho aboquem en un motlle que haurem preparat amb mantega i farina perquè no s'enganxi, i ho posem al forn a 200º, una mitja hora.
Una vegada cuit el desmotllem i el deixem refredar.
Mentrestant podem preparar la cobertura de xocolata.
-150g de sucre
- migdecilitre d'aigua
-100g de cobertura de xocolata
-10g de mantega
Posades l'aigua i el sucre al foc esperem a que comencin a bullir amb alegria. Aleshores hi afegim la mantega i la xocolata, remenem perquè es desfacin bé i sense deixar de remenar, amb el foc baixet, esperem que ens agafi la consistència que necessitem per a cobrir el pastís.
Posem el pastís damunt una reixeta alta i a sota hi posem una safata per recollir la xocolata que ens caigui.
Posem la cobertura en una gerra i quan s'hagi refredat bastant l'anem abocant a poc a poc i amb molta cura perquè ella mateixa es vagi repartint i ens quedi llisa i perfecta. No hem de fer servir cap espàtula. Si algun racó d'algun costat ens queda per cobrir ara si que, amb l'ajuda de l'espàtula, agafarem cobertura de la que ens ha caigut a la safata i ho acabarem de cobrir tot.
Deixem que s'eixugui bé la cobertura i procedim a decorar el pastís, en el meu cas he posat un PER MOLTS ANYS amb glaça de sucre, i unes espelmes amb la xifra que celebrem.
La recepta de la cobertura i la presentació del pastís han sortit de LO FORNER DE PONENT, una de les darreres descobertes que he fet i que us convido a que el visiteu.
Fa pocs dies vam celebrar uns 16 anys , havia de ser, tan si com si, amb un pastís de xocolata , amb molta xocolata.
Aquí el teniu:
-6ous
-100g de mantega
-100g de farina d'ametlla
-100g de farina
-150g de sucre
-1rajola de xocolata, mínim 70%
-una culleradeta de cafè de llevat químic
Preescalfem el forn a 200º
Barregem les dues farines amb el llevat.
Fonem la xocolata amb la mantega i ho deixem refredar
Muntem les clares a punt de neu ben fort i les reservem.
Barregem els rovells amb el sucre fins que ens quedi una crema escumosa.
Hi afegim, amb cura, les farines i el llevat. Després la mantega amb la xocolata i finalment les clares a punt de neu.
Ho aboquem en un motlle que haurem preparat amb mantega i farina perquè no s'enganxi, i ho posem al forn a 200º, una mitja hora.
Una vegada cuit el desmotllem i el deixem refredar.
Mentrestant podem preparar la cobertura de xocolata.
-150g de sucre
- migdecilitre d'aigua
-100g de cobertura de xocolata
-10g de mantega
Posades l'aigua i el sucre al foc esperem a que comencin a bullir amb alegria. Aleshores hi afegim la mantega i la xocolata, remenem perquè es desfacin bé i sense deixar de remenar, amb el foc baixet, esperem que ens agafi la consistència que necessitem per a cobrir el pastís.
Posem el pastís damunt una reixeta alta i a sota hi posem una safata per recollir la xocolata que ens caigui.
Posem la cobertura en una gerra i quan s'hagi refredat bastant l'anem abocant a poc a poc i amb molta cura perquè ella mateixa es vagi repartint i ens quedi llisa i perfecta. No hem de fer servir cap espàtula. Si algun racó d'algun costat ens queda per cobrir ara si que, amb l'ajuda de l'espàtula, agafarem cobertura de la que ens ha caigut a la safata i ho acabarem de cobrir tot.
Deixem que s'eixugui bé la cobertura i procedim a decorar el pastís, en el meu cas he posat un PER MOLTS ANYS amb glaça de sucre, i unes espelmes amb la xifra que celebrem.
La recepta de la cobertura i la presentació del pastís han sortit de LO FORNER DE PONENT, una de les darreres descobertes que he fet i que us convido a que el visiteu.
Com es fan de grans eh???, el meu els fara a l'agost.
ResponEliminaMoltes felicitats a la nena i a tu també.
Un petonet a les dues.
Una tarta deliciosa, seguro.
ResponEliminaBiquiños
Sí, ja veig que estàs de celebracions i res millor que un bon pastís de xocolata!!! A l'Oriol també li agraden amb molta xocolata, però aquest any no n'he posat gaire.
ResponEliminaLa cobertura t'ha quedat molt brillant!
Quina bona pinta! Aquest any la mona tinc ganes de fer-la amb una cobertura de xocolata, però m'ho estic pensant, estic mandrosa!
ResponEliminaUna abraçada!
Doncs em sembla molt bona opció, extra de xocotala, mmmm, boníssim
ResponEliminaFelicitats al dels 16
Petonets
Té pinta de tenir tanta xocolata que si el toques es fa l'efecte xocapic de l'anunci i et converteixes tot tú en xocolata també XDD
ResponEliminaQuina llepolia!!!!!!!
ResponElimina"Tant si com si" aquest lema a casa no falla, tant si és un aniversari com si no, sempre s´ha de fer o portar una llepòlia amb xocolata....Visca la xocolata! Què fariem sense ella...
ResponEliminaT´ha quedat una cobertura esplèndida.
T'ha quedat perfecta!! Amb aquesta cobertura tant lluent... molt xula noia. I moltes gracies per compartir al Roger, m'ha encantat el blog.
ResponEliminaPetonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Quina bona pinta!! Aquests pastís a casa meva triunfaría perquè tots sóm uns xocoadictes,jejje
ResponEliminaPetons
Aquest pastís em sembla que me'l demano pel meu aniversari, quina pinta!!!!! Felicitats a la "cumpleañera"!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Dolça, ara que hi penso... hi has posat 1/2 litre d'aigua a la glaça? O 1/2 dl??
ResponEliminaRoger
Quina sacher més bona! És una mica diferent de com la fem nosaltres. La propera que faci la faré així! Petons!
ResponEliminauna tarta maravellosa amb xocolata i jo en lo golós que soc.......molt bona.........paco
ResponEliminaChocolate con chocolate... absolutamente delicioso, Dolça! Me encantaría contar contigo en el concurso de mi blog. Besitos!
ResponEliminaFelicitats per els 16 jo en tenc un que els farà el mes de maig,jejeje¡¡
ResponEliminaestàn en la edadt que tot ho saben.....
però dir-te que aquet pastís té una pinta excellent,segur que no va quedar res.
Mil petonets i bona setmana Santa.
Felicitats a la nina, segur que el va disfrutar força aquest pastís tant maco.
ResponEliminaAveure si quedem passades festes i fem un cafetó ganxeto.
petons
quin tip de fer (i menjar) pastissos!! veig que també vas triar el pastís sacher per l'aniversari, una gran elecció amb molt bona presència. felicitats també per qui compleix una edat tan bonica!
ResponEliminammm...quina pinta!! Boníssim! :)
ResponEliminafelicitats per l'aniversari,i quin pastis deu meu ,esta esplendit,petons
ResponEliminaAquest pastís té un color meravellós! Per molts anys!
ResponEliminaQuè tindrà la xocolata???
ResponEliminaFelicitats, qui sigui que fa els 16, mare meva on els tindré jo, jejejeje.
ResponEliminaDe vici aquest pastís doble de xocolata, l'he de preparar per la meva sogra, que segur l'encanta.
Petons!!!
Me encantan todos los pasteles que tengan chocolate!! me toca hacer uno dentro de poco..
ResponEliminasaludos
Jorge
www.pocohecho.com
Per molts anys!!!!
ResponEliminaI que ho pogueu celebrar molts anys amb el forn encès i aquests pastissos que fan venir salivera!
Fins aviat!
La Taula d'en Bernat
Hola Dolça, si que se ve bueno este pastis, ya vistes que hice el menjablanc, salio muy bueno ehhh, gracias por la receta, un saludo.
ResponEliminaJUAN