Pastís de xocolata amb cobertura de xocolata. (45)

dAquests dies la cuina, millor dit, el forn, de casa no para. Mones, aniversaris...
Fa pocs dies vam celebrar uns 16 anys , havia de ser, tan si com si, amb un pastís de xocolata , amb molta xocolata.
Aquí el teniu:



-6ous
-100g de mantega
-100g de farina d'ametlla
-100g de farina
-150g de sucre
-1rajola de xocolata, mínim 70%
-una culleradeta de cafè de llevat químic


Preescalfem el forn a 200º
Barregem les dues farines amb el llevat.
Fonem la xocolata amb la mantega i ho deixem refredar
Muntem les clares a punt de neu ben fort i les reservem.

Barregem els rovells amb el sucre fins que ens quedi una crema escumosa.
Hi afegim, amb cura, les farines i el llevat. Després la mantega amb la xocolata i finalment les clares a punt de neu.
Ho aboquem en un motlle que haurem preparat amb mantega i farina perquè no s'enganxi, i ho posem al forn a 200º, una mitja hora.

Una vegada cuit el desmotllem i el deixem refredar.
 Mentrestant podem preparar la cobertura de xocolata.

-150g de sucre
- migdecilitre d'aigua
-100g de cobertura de xocolata
-10g de mantega
Posades l'aigua i el sucre al foc esperem a que comencin a bullir amb alegria. Aleshores hi afegim la mantega i la xocolata, remenem perquè es desfacin bé i sense deixar de remenar, amb el foc baixet, esperem que ens agafi la consistència que necessitem per a cobrir el pastís.

Posem el pastís damunt una reixeta alta i a sota hi posem una safata per recollir la xocolata que ens caigui.
Posem la cobertura en una gerra i quan s'hagi refredat bastant l'anem abocant a poc a poc i amb molta cura perquè ella mateixa es vagi repartint i ens quedi llisa i perfecta. No hem de fer servir cap espàtula. Si algun racó d'algun costat ens queda per cobrir ara si que, amb l'ajuda de l'espàtula, agafarem cobertura de la que ens ha caigut a la safata i ho acabarem de cobrir tot.

Deixem que s'eixugui bé la cobertura i procedim a decorar el pastís, en el meu cas he posat un PER  MOLTS ANYS amb glaça de sucre, i unes espelmes amb la xifra que celebrem.


La recepta de la cobertura i la presentació del pastís han sortit de LO FORNER DE PONENT, una de les darreres descobertes que he fet i que us convido a que el visiteu.

Comentaris

  1. Com es fan de grans eh???, el meu els fara a l'agost.
    Moltes felicitats a la nena i a tu també.
    Un petonet a les dues.

    ResponElimina
  2. Sí, ja veig que estàs de celebracions i res millor que un bon pastís de xocolata!!! A l'Oriol també li agraden amb molta xocolata, però aquest any no n'he posat gaire.

    La cobertura t'ha quedat molt brillant!

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta! Aquest any la mona tinc ganes de fer-la amb una cobertura de xocolata, però m'ho estic pensant, estic mandrosa!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Doncs em sembla molt bona opció, extra de xocotala, mmmm, boníssim
    Felicitats al dels 16
    Petonets

    ResponElimina
  5. Té pinta de tenir tanta xocolata que si el toques es fa l'efecte xocapic de l'anunci i et converteixes tot tú en xocolata també XDD

    ResponElimina
  6. "Tant si com si" aquest lema a casa no falla, tant si és un aniversari com si no, sempre s´ha de fer o portar una llepòlia amb xocolata....Visca la xocolata! Què fariem sense ella...

    T´ha quedat una cobertura esplèndida.

    ResponElimina
  7. T'ha quedat perfecta!! Amb aquesta cobertura tant lluent... molt xula noia. I moltes gracies per compartir al Roger, m'ha encantat el blog.
    Petonets,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta!! Aquests pastís a casa meva triunfaría perquè tots sóm uns xocoadictes,jejje

    Petons

    ResponElimina
  9. Aquest pastís em sembla que me'l demano pel meu aniversari, quina pinta!!!!! Felicitats a la "cumpleañera"!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Dolça, ara que hi penso... hi has posat 1/2 litre d'aigua a la glaça? O 1/2 dl??

    Roger

    ResponElimina
  11. Quina sacher més bona! És una mica diferent de com la fem nosaltres. La propera que faci la faré així! Petons!

    ResponElimina
  12. una tarta maravellosa amb xocolata i jo en lo golós que soc.......molt bona.........paco

    ResponElimina
  13. Chocolate con chocolate... absolutamente delicioso, Dolça! Me encantaría contar contigo en el concurso de mi blog. Besitos!

    ResponElimina
  14. Felicitats per els 16 jo en tenc un que els farà el mes de maig,jejeje¡¡
    estàn en la edadt que tot ho saben.....
    però dir-te que aquet pastís té una pinta excellent,segur que no va quedar res.
    Mil petonets i bona setmana Santa.

    ResponElimina
  15. Felicitats a la nina, segur que el va disfrutar força aquest pastís tant maco.
    Aveure si quedem passades festes i fem un cafetó ganxeto.
    petons

    ResponElimina
  16. quin tip de fer (i menjar) pastissos!! veig que també vas triar el pastís sacher per l'aniversari, una gran elecció amb molt bona presència. felicitats també per qui compleix una edat tan bonica!

    ResponElimina
  17. felicitats per l'aniversari,i quin pastis deu meu ,esta esplendit,petons

    ResponElimina
  18. Aquest pastís té un color meravellós! Per molts anys!

    ResponElimina
  19. Felicitats, qui sigui que fa els 16, mare meva on els tindré jo, jejejeje.
    De vici aquest pastís doble de xocolata, l'he de preparar per la meva sogra, que segur l'encanta.

    Petons!!!

    ResponElimina
  20. Me encantan todos los pasteles que tengan chocolate!! me toca hacer uno dentro de poco..

    saludos
    Jorge
    www.pocohecho.com

    ResponElimina
  21. Per molts anys!!!!
    I que ho pogueu celebrar molts anys amb el forn encès i aquests pastissos que fan venir salivera!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  22. Hola Dolça, si que se ve bueno este pastis, ya vistes que hice el menjablanc, salio muy bueno ehhh, gracias por la receta, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides