MONA
Després d'haver fet pràctiques i haver debutat amb la massa mare al final m'he decidit a fer tres mones de les típiques, amb el pa de pessic, la cobertura i la figureta de xocolata... dieu-me original, o potser mandrosa ja que dedicar-hi un mínim de set hores per fer-les em feina molta mandra, la veritat!
El pa de pessic és la base de les mones, jo he fet la recepta que us vaig posar dies enrera, el pa de pessic de la besàvia.
-6ous sencers de gallina
-150g de sucre
-200g de farina
Preescalfar el forn a 200º
Batre els ous sencers amb el sucre a punt de cinta ben fort Després posar-hi la farina a poc a poc i amb molta cura mirant que no ens baixi gens la massa.
Preparar un motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi.
Abocar-hi la massa i posar-lo al forn uns 20 minuts.
-150g de sucre
-200g de farina
Preescalfar el forn a 200º
Batre els ous sencers amb el sucre a punt de cinta ben fort Després posar-hi la farina a poc a poc i amb molta cura mirant que no ens baixi gens la massa.
Preparar un motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi.
Abocar-hi la massa i posar-lo al forn uns 20 minuts.
Ara us explico com he fet la mona de gema:
Hem de fer un almívar:
- suc d'una taronja
- aigua mineral
- 100 g de sucre
S'extreu el suc d'una taronja i s'afegeix aigua mineral fins arribar als 100 ml.
S'hi afegeix el sucre i es porta al foc, i es deixa bullir uns minutets.
(Si voleu hi podeu afegir una mica de licor un cop fred).
S'hi afegeix el sucre i es porta al foc, i es deixa bullir uns minutets.
(Si voleu hi podeu afegir una mica de licor un cop fred).
Ara farem la gema:
- 6 ous sencers
- 35o g de sucre (més o menys el mateix pes que els ous)
- 30 g de midó
- 180 g d'aigua mineral
Es baten els ous com si es fes una truita. S'hi afegeix l'aigua i es cola amb un colador xinès.
Es barreja el sucre i el midó, i s'afegeix a la barreja anterior (procurant que no es formin grumolls).
Es cou, tot remenant, fins que comenci a espessir. Quan tingui l'espessor desitjada, es retira del foc i es fa refredar passant-la d'un recipient a un altre un parell de vegades.
Es barreja el sucre i el midó, i s'afegeix a la barreja anterior (procurant que no es formin grumolls).
Es cou, tot remenant, fins que comenci a espessir. Quan tingui l'espessor desitjada, es retira del foc i es fa refredar passant-la d'un recipient a un altre un parell de vegades.
La posem a la nevera fins que la tornem a necessitar.
Ara toca fer la mona:
Es divideix el pa de pessic per la meitat. S'impregna de l'almívar, i es farceix de gema.
Es col·loca la meitat superior del pa de pessic i es procedeix de la mateixa forma (s'impregna de l'almívar i es cobreix de gema). Es recobreix tot el pa de pessic amb la gema i s'adorna la vora amb ametlla filetejada. I es decora al vostre gust .
I ara la de xocolata:
Fem l' almívar:
- 50 g de sucre
- 1/2 dl d'aigua
- un rajolí de conyac
Posem en un pot el sucre, l'aigua i el conyac i ho escalfem
fins que arrenqui a bullir. Ho apartarem del foc i ho deixarem
refredar.
Obrim el pa de pessic pel mig, l’emborratxem amb l’almívar i
el farcim amb melmelada d’albercoc o de préssec. El tapem i
el deixem fins el moment de cobrir-lo amb la glaça.
Fem la glaça de xocolata:
- 150 g de sucre
- 1/2 dl d'aigua
- 70 g de cobertura de xocolata negra
- 10 g de mantega
Posem el sucre i l'aigua al foc i quan comencin a sortir
bombolletes hi afegim la xocolata i la mantega. Remenem
perquè es desfaci bé.
Muntem la mona:
Posem el pa de pessic muntat en una reixa alta i, a sota, hi
posem una safata per recollir la glaça que caigui.
Aboquem la glaça a poc a poc i amb cura per sobre el pa de
pessic però no farem servir cap espàtula. Deixem que es vagi
repartint i que caigui pels costats, d'aquesta manera ens
quedarà llisa i perfecta.
Si els costats no queden totalment coberts de glaça en
posarem de la que ens ha caigut, aquesta vegada si, ajudant-nos
d’una espàtula o llengua de silicona.
Posem ametlles laminades torrades per tot el costat i guarnim
la mona al nostre gust, amb fruita confitada, ous de xocolata,
plomalls…
T'han quedat molt xules!!!! M'encanten amb la glasa de xocolata.
ResponEliminaPetonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
7 hores?? mare meva!! jajja i després pensar que s'acaba en res... però buenu, el resultat ha sigut espectacular i segur que n'està la mar de contenta i no és per menys ^^
ResponEliminaMolt bones Dolça , jo tbn he fet dues una de xocolata i l'atra de melmelada de maduixa ja veuràs el resultat quan pengi l'entrada , petons Wapa!!
ResponEliminaQuina bona cara que fan! I quin plaer poder fer servir les receptes familiars.
ResponEliminaBona pasqua!
Han d'estar boníssimes.
ResponEliminaBon treball!!!
Mandrosa? Després d´ha ver fet 3 mones? que s´esperi la massa mare...
ResponEliminaLes de xocolata, genials!
Unes mones d'aparador!!! No sabria quina quedar-me. Quasi millor, un tallet de cada.....
ResponEliminaEt felicito!! Quines mones més preioses!!! semblen de pastissaria. Petonets!!!
ResponEliminarenoi, quines mones més maques! no m'estranya, aquest any ja hi tens la ma trencada ;-) bona diada de sant jordi!
ResponEliminaUna mona fantàstica!!
ResponEliminaQuina "monada"!!! Que maques t'han quedat! Si sembla que hagis muntat una pastisseria amb tanta Mona!!!!
ResponEliminaJo encara sóc més mandrosa que tu, i encara no he fet res. A veure com em surt...
Petons
Quines ganes de clavar-hi les dents!... T'han quedat de llibre noia!BON SAN JORDI-MONA!
ResponEliminammmm t'han quedat perfectesss,jo a veure si avui les faig.petons
ResponEliminaUnes mones ben treballades!, quina feinada!, però en veure el resultat segur que et vas sentir més que satisfeta,oi?.Una abraçada!
ResponEliminaCarai, carai!!
ResponEliminaQuines mones, més maques, bones i ben guarnides.
Una abraçada.
Quines mones tan xules!!! T'han quedat fantàstiques... quina feinada!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Què maques!!Han d'estar boníssimes i quina feinada!
ResponEliminaMillor que a la pastisseria!!
Felicitats!
Emma
A casa també fem la de pa de pessic :)
ResponEliminaT'han quedat sensacionals, la glaça de xocolata sembla un mirall!
Uau!! Glòria ja pots obrir una pastisseria perquè t'han quedat perfectes!!
ResponEliminaPetons!
Ha d'estar boníssima!! Quina pinta!!
ResponEliminaSalutacions.
Tenen una pinta fantàstica! Ara mateix me'n menjaria un tros, i això que ja m'he menjat la meva ració i força xocolata!!!
ResponEliminaPetons!
La Taula d'en Bernat
Hola guapa tu
ResponEliminaets una artista, et doncs de 10 punts i mil petonets Susanna
T'han quedat espectaculars, com totes aquestes coses s'ha de tenir molta paciència, però ha valgut la pena. Petons
ResponEliminaUna preciositat de mones, amb quedaria amb un trosset de cadascuna, estaria bé.
ResponEliminaPetonets
He de dir-vos que jo vaig ser qui se la va acabar. Quina cosa més bona!!! Res a envejar a les del Padreny
ResponEliminaginevra mohedano larrode -
Doncs t'han eixit precioses!!! Què bones!! Salutacions
ResponEliminaTRADICIONALS I BEN XULES QUE T'HAN QUEDAT!!
ResponEliminaHola, molt bona feina, quina colla de mones mes maques, et felicito. Tens un blog molt complet, hem quedo una estoneta i hem faig seguidora teva. Ens veiem... petons,
ResponElimina