Hamburgueses de tardor @PànxingCerdanya

EcoPyrene és una explotació ramadera que produeix carn ecològica de vedella,  directe del pagès al consumidor, garantint un producte saludable, autèntic i d’excel·lent qualitat.
S’ubica a la Cerdanya, a Montellà de Cadí, l’explotació es diu Cal Calsot, i està formada per diferents prats de pastura i una granja integrada al paisatge.  A l’estiu les vaques pasturen als prats del voltant del poble i a l’estiu aprofiten les pastures fresques del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Es cuiden els prats i els animals seguint l’agricultura i la ramaderia ecològica perquè la carn sigui saludable i de màxima qualitat.
fotografia i informació del facebook d'ecoPyrene i d'aquí
L’entorn i el paisatge on desenvolupa l’activitat Ecopyrene té uns valors culturals i naturals incalculables i la pagesia és una peça clau d’aquest mosaïc. S’emmarca entre les valls  de Bastanist i la de Ridolaina, valls dels peus de la Serra del Cadí que sovint trepitgem quan anem d'excursió, sobretot durant la tardor i la primavera. Excursions que moltes vegades acabem amb les motxiles plenes de  pomes, bolets, aranyons... i ens han servit per fer receptes com aquesta melmelada o aquesta compota, entre d'altres.
Ecopyrene fa unes hamburgueses de vedella amb les quals he fet la recepta que us proposo avui... hamburgueses damunt un llit de  carbassa i moniato amb rossinyols, de la vall de la Ridolaina.

Necessitem:
  • 4 hamburgueses de vedella d'EcoPyrene
  • 2 talls de carabassa, d'uns dos dits de gruix
  • 2 talls de moniato de dos dits de gruix
  • Un grapat de rossinyols
  • Oove
  • Sal
  • Una picada d'all i julivert

Agafem el moniato i la carabassa i els tallem a trossos rectangulars, tots de la mateixa mida.
Els posem  en una safata amb una mica d'oli ,  sal i pebre i els posem al forn, fins que els punxem i estiguin cuits. 
Mentrestant netegem els rossinyols i els saltegem amb all i julivert.
Fem les hamburgueses a la brasa, al nostre gust i ja podem muntar el plat.
Posem damunt de cada plat, alternant-los, dos talls de carabassa i dos de moniato, a sobre les hamburgueses i ho acabem amb uns quants rossinyols.

Si es vol es pot posar dins de  panets i aleshores farem feliços als més joves de casa.

Comentaris

  1. Quina delícia d'hamburgueses! La combinació perfecta i aquesta vedella ideal!!
    Petons i fins al proper pànxing!!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta fa aquesta hamburguesa i, a sobre, preparada amb productes de temporada!!!.
    Bona setmana :)

    ResponElimina
  3. Vull venir a dinar a dinar a casa teva!!! Aquesta hamburguesa m'agradaria molt!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  4. Bona carn i bona proposta Gloria
    Bona setmana

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Una estupenda y deliciosa propuesta la que nos haces. Una carne que no dudo debe estar deliciosa y un acompañamiento de lo más rico. El resultado un plato de lujo.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides