Hamburgueses de tardor @PànxingCerdanya
EcoPyrene és una explotació ramadera que produeix carn ecològica de vedella, directe del pagès al consumidor, garantint un producte saludable, autèntic i d’excel·lent qualitat.
S’ubica a la Cerdanya, a Montellà de Cadí, l’explotació es diu Cal Calsot, i està formada per diferents prats de pastura i una granja integrada al paisatge. A l’estiu les vaques pasturen als prats del voltant del poble i a l’estiu aprofiten les pastures fresques del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Es cuiden els prats i els animals seguint l’agricultura i la ramaderia ecològica perquè la carn sigui saludable i de màxima qualitat.
fotografia i informació del facebook d'ecoPyrene i d'aquí
L’entorn i el paisatge on desenvolupa l’activitat Ecopyrene té uns valors culturals i naturals incalculables i la pagesia és una peça clau d’aquest mosaïc. S’emmarca entre les valls de Bastanist i la de Ridolaina, valls dels peus de la Serra del Cadí que sovint trepitgem quan anem d'excursió, sobretot durant la tardor i la primavera. Excursions que moltes vegades acabem amb les motxiles plenes de pomes, bolets, aranyons... i ens han servit per fer receptes com aquesta melmelada o aquesta compota, entre d'altres.
Ecopyrene fa unes hamburgueses de vedella amb les quals he fet la recepta que us proposo avui... hamburgueses damunt un llit de carbassa i moniato amb rossinyols, de la vall de la Ridolaina.
Necessitem:
- 4 hamburgueses de vedella d'EcoPyrene
- 2 talls de carabassa, d'uns dos dits de gruix
- 2 talls de moniato de dos dits de gruix
- Un grapat de rossinyols
- Oove
- Sal
- Una picada d'all i julivert
Agafem el moniato i la carabassa i els tallem a trossos rectangulars, tots de la mateixa mida.
Els posem en una safata amb una mica d'oli , sal i pebre i els posem al forn, fins que els punxem i estiguin cuits.
Mentrestant netegem els rossinyols i els saltegem amb all i julivert.
Fem les hamburgueses a la brasa, al nostre gust i ja podem muntar el plat.
Posem damunt de cada plat, alternant-los, dos talls de carabassa i dos de moniato, a sobre les hamburgueses i ho acabem amb uns quants rossinyols.
Si es vol es pot posar dins de panets i aleshores farem feliços als més joves de casa.
Quina delícia d'hamburgueses! La combinació perfecta i aquesta vedella ideal!!
ResponEliminaPetons i fins al proper pànxing!!
Quina bona pinta fa aquesta hamburguesa i, a sobre, preparada amb productes de temporada!!!.
ResponEliminaBona setmana :)
Vull venir a dinar a dinar a casa teva!!! Aquesta hamburguesa m'agradaria molt!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Bona carn i bona proposta Gloria
ResponEliminaBona setmana
Hola Gloria. Una estupenda y deliciosa propuesta la que nos haces. Una carne que no dudo debe estar deliciosa y un acompañamiento de lo más rico. El resultado un plato de lujo.
ResponEliminaUn abrazo.