Olives farcides de vermut @CatalunyaCuina
Avui us portem la publicació del @CatalunyaCuina amb Vermut Miró. Una miqueta abans del dia 25, així si us agraden aquestes olives teniu temps de fer- les i posar-les als aperitius de Nadal.
Com que volia farcir unes olives no vaig dubtar en triar el Vermut Miró vermell Pasión by Paco Pérez. Es tracta d'un vermut amb una segona maceració que li dona un toc molt mediterrani, d'olives arbequines i farigola.
- 12 olives gordal sense pinyol
- cogombrets en vinagre o tàperes
- anxoves
- 150ml de vermut Miró FUSIÓN by Paco Pérez
- taronja
- 2 fulles de gelatina
Tallem un parell de cogombrets o unes quantes tàperes a trossets ben petits.
Ratllem una mica de pell de la taronja
Tallem un filet d'anxova ben petit.
Ho barregem tot i amb una cullereta farcim les olives fins la meitat. Les reservem.
Fem la gelatina de vermut:
Posem les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda.
Posem a escalfar la meitat del vermut i just quan estigui a punt de bullir el traiem del foc i hi disolem les fulles de gelatina. Una vegada ben desfeta hi afegim la resta del vermut i ho posem dins una mànega pastissera. Un quart d'hora a la nevera perquè es solidifiqui una mica i poguem farcir bé les olives.
Mentre ens esperem podem posar mig filet d'anxova dins de cada oliva.
Una vegada la gelatina és una mica sòlida i ja no hi ha perill que en farcir les olives s'escapi pel forat de sota, amb paciència, anem omplint els forats de cada oliva, de manera que el filet d'anxova quedi fora .
Les deixem refredar a la nevera un parell d'hores i ja les tenim a punt per portar a taula, acompanyant un gotet de vermut vermell Miró Fusión.
És un aperitiu entretingut de fer, però és original i molt nostre...perquè...fem el vermut sempre amb unes olivetes, veritat? Doncs aquestes ja porten el vermut incorporat!
Ieeeeeep! Aquestes olives me les apunto! De tant en tant m'agrada farcir olives gordal!
ResponEliminaGran recepta!
Petonets i...bona recta final de setmana!
Olga
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUna idea sorprenent, magnífica.
ResponEliminaSí, val la pena el temps emprat en la preparació .
Una abraçada
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina