Pastissets @Cuinem a 6 mans
El 20 d'octubre vam fer una trobada de bloguers a Reus i a Riudecanyes. A Reus vam anar a conèixer i a fer un tast al celler DeMuller. A Riudecanyes vam presentar a la comunitat bloguera el restaurant Mas&Salvat, projecte de dues famílies, una de les quals ens és molt propera!
I, com sempre passa, hi va haver qui ens va obsequiar...aquesta vegada van ser el Francesc i l'Anna, de la Cuina de tots Natros; i com que són ebrencs vam poder tastar el dolç per excel·lència de la zona, els pastissets. I a més ens van donar la recepta, excusa perfecta per a fer un @Cuinem a 6 mans amb la Marta i l'Olga.
Aquí teniu la recepta tal i com ens la van donar, la recepta dels Pastissets de Pere, per a fer-ne 80!
Jo la vaig dividir per quatre i la vaig canviar una mica. El resultat aquí el teniu!
Necessitem:
- 250 d'oove
- 62'5ml de ratafia (arrodonim a 65)
- 62'5ml de moscatell (aquí arrodonim a 60)
- 15g de rovell d'ou
- 500g de farina
- 200g de cabell d'àngel
- 50g de farina d'ametlla.
Posem tots els ingredients junts i els treballem fins aconseguir una massa lligada i oliosa.
Agafem el cabell d'àngel, el posem en un bol i amb una forquilla l'anem remenant i a poc a poc hi barregem la farina d'ametlla.
Amb la massa fem boles d'uns 40g. Les aplanem i les farcim amb una culleradeta de cabell d'àngel amb ametlla. Tanquem els pastissets i fem un cordó tot el voltant.
Quan tenim el forn calent, a 180º els hi posem fins que vegem que estiguin cuits, lleugerament daurats, però no gaire perquè són bons blanquets.
Els posem amb molta cura en una reixeta a refredar i passats uns 10 minuts els arrebossem amb sucre.
A casa els vam trobar exquisits. Ens van acompanyar uns quants dies a l'hora del cafè de després de dinar.
Encapsats, i embolicats d'un en un perquè no es trenquessin uns quants van fer cap a la feina. Va ser un vist i no vist, senyal que també els van trobar bons
I aquí teniu les altres receptes del cuinem a 6 mans d'avui:
Mmmm que boníssims ens han sortit! No hi vaig caure amb la ratafia!!! (com que no vull que s'acabi (jejeje)) I el cabell d'àngel amb farina d'ametlla? Bona opció!
ResponEliminaPerò tremendes amb el cuinema6mans, donem raons i et donaré un Cuinema6mans!
Ptnts i bon pont!!!
Mmmm....amb ratafia que bons han de ser! Els propers...com tu!
ResponEliminaPetonets i...continuem amb el #cuinema6mans!
Olga
Rellenas de cabello de ángel para mi son las mejores jeje
ResponEliminaMe las comería todas de una zancada :)
besos
Que buenos que son los pastissets, en casa nos encantan y esta versión tuya con la ratafia y la harina de almendras con el cabello de angel , tiene que estar riquísimas.
ResponEliminapetons