Mitges llunes de vainilla
Quan vaig pel món a l'estiu miro, remiro, trio i compro revistes i llibres de cuina, especialment de dolços. I després es queden aparcats a la lleixa del rebost, perquè m'agraden tots però no els puc fer...perquè ens els mengem i aviat no passaríem per la porta!
Però de tant en tant ens permetem un capritxet dolç i aquesta vegada he obert un llibre d'Austria i he fet unes Vanillekipferi.
Necessitem:
- 150g de farina
- 75g d'ametlla crua molta
- 25g d'avellanes crues moltes
- 50 g de sucre
- 200g de mantega en pomada
- 1 ou sencer
- Un rovell
Per empolvorar:
- Sucre glas
- Sucre de vainilla
A la batedora molem les avellanes i les ametlles fins fer-ne farina. Hem de vigilar de no passar-nos ja que aleshores començaria a sortir-ne l'oli i només volem que sigui farina.
Barregem les tres farines amb el sucre, la mantega i els ous i ho posem a l'amassadora fins formar una massa ben lligada.
Ho emboliquem amb paper film i ho posem a la nevera.
Engeguem el forn a 180º
Preparem una safata de forn amb una mica de paper sulfuritzat i hi anem posant les galetes.
Fem uns rotllets d'uns tres o quatre cm de llargs i els dobleguem donant-los una mica de forma de mitja lluna.
Les posem al forn uns 15 minuts.
Les traiem i, amb molta cura perquè es trenquen amb facilitat quan estan calentes, les posem damunt una reixeta a refredar.
Barregem el sucre glas amb el sucre de vainilla i les empolvorem generosament. Les deixem refredar del tot.
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina