Tàrtar de tomàquets confitats amb formatge fresc @PànxingCerdanya
La gent de ciutat, encara que no siguem de Barcelona, ens pensem que viure ràpid, corrents, estressats és cosa normal. I així vivien la Sara i el Miquel Àngel, fotògrafs de professió, dedicats a seguir el mundial de motocros. Anaven d'aquí cap allà, seguint les escuderies Honda, Kawasaki..., treballant per a revistes especialitzades de tot Europa. Moltes persones amb això haguéssin estat feliços però ells dos, molt amants de la natura i de la Cerdanya en particular, un bon dia van replantejar-se la vida i van comprar una casa antiga a Éller, a 1600metres d'alçada i unes terres. Es van apuntar a l'Escola de Pastors del Pirineu i mentre feien pràctiques en una explotació de l'Ariege van descobrir que el seu món eren les cabres. I després de formar-se en formatgeria s'hi van llençar de cap.
I amb un ramat de trenta sis cabres i dos mascles i dos gossos que els ajuden aquesta parella fan de pastors, estan rehabilitant Cal Miquel i fan formatges ... molt bons formatges!
Amb el formatge fresc, delicat, cremós, suau...us proposo un plat senzill que no us deixarà indiferents, i que us pot servir d'aperitiu per a qualsevol àpat d'aquestes festes que ja s'acosten.
- Tomàquets confitats
- Formatge fresc @30cabres
- Ceba tendra
- Germinats tendres (de ceba, de mostassa, de ràvens...que siguin una miqueta picants)
- Sal
- Oove
I per a confitar els tomàquets necessitem:
- Tomàquets pera, madurs
- Sal
- Sucre
Agafem els tomàquets i els pelem, els tallem pel mig i els posem en un colador una bona estona perquè llencin tota l'aigua possible.
En una safata que pugui anar al forn hi posem una capa de sucre, una mica de sal, els tomàquets, ben apretats, i al damunt hi tornem a posar sal i sucre amb les mateixes quantitats. Ho posem al forn, a baixa temperatura, a uns 60º, durant un parell d'hores.
Les traiem del forn i les tornem a posar en un colador perquè llencin tot el líquid.
Ja podem fer el tàrtar.
Tallem la ceba tendra a talls petits, els tomàquets a daus de la mateixa mida i el formatge també.
Ho barregem bé dins d'un bol i ho posem dins d'un cercle d'emplatar.
Ho desmotllem i al damunt hi posem uns quants germinats tendres.
Ho amanim amb un raig d'oove, unes quantes escates de sal gruixuda i si volem amb la reducció d'un bon vinagre de poma o de Xerès.
Espero que a la Sara i al Miquel Àngel els agradi la proposta que us faig amb el seu formatge fresc.
Amb el formatge Terra vaig fer, dies enrere, un risotto de carabassa i camagrocs que de ben segur també us agradarà.
Un tàrtar espectacular, Glòria! M'encanta! Aquest formatge ha de ser ben bo!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Aquest formatge ha d'estar de vici!!!! Podríem fer un Club de les amants als formatges, no??
ResponEliminaPtnts
Caram, quina bona pinta.
ResponEliminaSegurament el gust de fer tots els honors.
Una abraçada
Hola Gloria. Cuando he comenzado a leer la entrada y ver la foto pensé que eras tú haciendo una escapada a una granja pero al ver la cara he salido de dudas jj, no es Gloria.
ResponEliminaDebe ser una decisión muy meditada la que han tomado Sara y Miguel de cambiar la ciudad por el campo y más en este caso de dedicarse a la cría y pastoreo de cabras. Espero que les vaya estupendamente.
Este tartar con esos ingredientes de primera clase solo puede estar exquisito. No caben medias tintas y tú le has dado un toque sensacional. Ver la foto y desear probarlo es lo mismo. Se me ha hecho la boca agua al verlo. Tentador.
Como ya nos acercamos a la Navidad aprovecho para desearte que pases una muy feliz Nochebuena junto a tu familia y que la Navidad traiga esa paz que tanto falta últimamente.
Feliz Navidad.
Un abrazo.
Que buena propuesta Gloria y mas con un queso tan bueno de la Sara y el Miquel.
ResponEliminaBones Festes
Petons