Compota de poma àcida (de la vall de la Ridolaina) i llimona
Seguim amb receptes amb gust de vacances.
Passejant per la Vall de la Ridolaina ens vam trobar un munt de pomeres carregades d'unes pometes petitetes però molt sanes. Les vam tastar, eren àcides però en vam carregar una motxilla i cap a casa a veure què en fem!
Després de donar-hi tombs vaig optar per una compota, que posada amb el iogurt, el mató o damunt una torrada té un gust àcid/ cítric/ refrescant molt bo.
Necessitem:
- Un quilo de pomes àcides, pelades i tallades a quadrets ( en el meu cas han estat les pomes de la Ridolaina)
- Una llimona, pelada, mirant de treure tota la part blanca, també a quadrets
- 500g de sucre
Agafem la poma i la llimona, tallades a quadrets i les barregem bé amb el sucre.
Ho posem a foc ben baixet, remenant contínuament perquè no s'enganxi. En una mitja hora quan veureu que la poma i la llimona ja estan mig desfetes ho podem donar per llest.
Ara és el moment de posar-ho en pots esterilitzats i fer-ho bullir uns 20 minuts al bany maria, es deixen refredar dins l'olla i una vegada freds, etiquetats i al rebost.
A més de posar-ne una culleradeta al iogurt ja estic pensant com més fer-la servir aquesta compota, us asseguro que és molt bona!
Una buena compota con recuerdos de vacaciones que lo iras recordando a medida que la tomes.
ResponEliminaBona setmana
petons
I tant Miquel!!!!
EliminaPtnts
Dolça
Que ricura, esas manzanas así cocinadas deben ser un gustazo para el paladar.
ResponEliminaBesitos.
Ha quedat una compota boníssima Mamilú, com tu dius un gustazo!!!
EliminaPtnts
Dolça
quina bona pinta! és tan bona la compota, queda super bé amb la carn! petons
ResponEliminaAmb la carn, amb els formatges, amb patés...i damunt una torrada Roser!
EliminaPtnts
Dolça
Una recepta a tenir en compte, que també es deu poguer fer amb pomes normals.
ResponEliminaPetons.
Fes-la amb poma àcida Sara, junt amb la llimona aconsegueixes una compota totalment diferent!
EliminaPtnts
Dolça
Jo també sóc de les que van d'excursió carregant la motxilla pel camí! I si no poden ser ceps, unes pomes com aquestes són molt bona alternativa!
ResponEliminaSegur que en un cóc aquesta compota també quedaria molt bé :)
No van ser ceps...vam tornar amb pomes i ROVELLONS Gemma!!!
EliminaPtnts
Dolça
Fa una pinta deliciosa! I ja me n'imagine l'oloreta!! MMMMMMM!!!!
ResponEliminammmmmm Francesc, oloreta i sabor!
EliminaPtnts
Dolça
Jo també penso que de ben segur és boníssima!!! I això que no l'he tastat! Però estant feta per tu......deliciosa!
ResponEliminaPetons,
Olga
Aiiixxxx Olga...em mires amb molt bons ulls!!! Però si, boníssima!
EliminaPtnts
Dolça
hola!! quina pinta!! es una pasada el aspecte tan bó que té, deliciosa!. Grácies per la teva visita, tens una web maquisima ;) petons Silvia
ResponEliminaGràcies a tu per passar per aquí Sílvia.
EliminaPtnts
Dolça