Llonganissa amb ceba confitada damunt llit de patata
I un altre plat que em porta als sopars a la fresca de les vacances, senzill de fer i que fa molta patxoca.
Necessitem:
Bullim les patates amb pell i les deixem refredar.
Tallem les cebes en juliana i les sofregim amb una miqueta d'oli fins que estiguin lleugerament daurades. Hi afegim les dues cullerades de melmelada de poma i ho remenem bé.
Tallem la pell de la llonganissa per un costat i la obrim una mica, la coem lleugerament a la paella pels dos costats i la retirem.
Tallem les patates a rodanxes i a la mateixa paella les daurem una mica.
Necessitem:
- Un tall de llonganissa per cap
- Una patata mitjana per cap
- Una ceba per cap
- Dues cullerades de melmelada de poma
- All i julivert picat
- Oove i sal
Bullim les patates amb pell i les deixem refredar.
Tallem les cebes en juliana i les sofregim amb una miqueta d'oli fins que estiguin lleugerament daurades. Hi afegim les dues cullerades de melmelada de poma i ho remenem bé.
Tallem la pell de la llonganissa per un costat i la obrim una mica, la coem lleugerament a la paella pels dos costats i la retirem.
Tallem les patates a rodanxes i a la mateixa paella les daurem una mica.
En un plat allargat o safata de mida petita posem una capa de patata, la llonganissa i damunt una capa de ceba. Ho posem al forn a 180º uns 10 - 15 minuts o fins que la llonganissa s'acabi de coure. Quan ho traiem hi afegim un filet d'oli amb all i julivert per sobre i ho portem a taula amb molta cura, ja que el plat o safata està calenta del forn.
Ve de gust?
I tant que ve de gust!! Té una pinta tremenda i el toc de la melmelada de poma ha de ser una gran aportació.
ResponEliminaQueda anotada.
Una abraçada.
Quin plat més senzill i més bo Glòria, i tant que ve de gust!!
ResponEliminaPocs però molt bons ingredients, i ben tractats i combinats, per a un resultat sublim.
Petons!!
quina bona pinta! jo avui tinc llonganissa de Graus per dinar, amb fesols de santa Pau! booo!! petons
ResponEliminaoh, m'encanta per la senzillesa i alhora elegància del plat! Una combinació perfecta i una presentació super acurada.
ResponEliminaM'agrada la idea de la compota de poma amb la ceba, així encara deu quedar més dolça.
Idea apuntada!
Un bon plat per a començar la tador.
ResponEliminaQuè bo! deu ser boníssima aquesta melmelada de poma combinada amb la ceba.
ResponEliminaJo d'aquesta delícia no en deixava ni un mosset!!! Mmmm!!!
ResponEliminaAixò ve de gust en qualsevol moment, tardor o estiu!
ResponEliminaQué presentació més maca també, entra pels ulls i ara mateix per berenar m'aniria genial!
Petons
Palmira
Bona la recepta, si senyor. La ceba amb la mermelada li ha de donar un pontet dolç delicios.
ResponEliminaPetons "Dolceta"
Un plat que no em faria res poder-lo tastar!! Mareeeeeee!!!!! Ha de ser boníssim......
ResponEliminaPetonets, Dolça!
Olga
Ummm que rico plato !!! La cebolla confitada es que da un sabor espectacular, me encanta.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Tan senzill i tan deliciós! Bona idea posar la melmelada de poma a la ceba! Petits detalls donen molta vida a un plat! Una abraçada!
ResponElimina