Coc d'albercocs (87)

Tornem a engegar... 
Hem passat unes bones vacances, hem estat a La Cerdanya i vam voltar per Àustria. Relax i descans no massa. Excursions i caminades, anar a buscar bolets, trobades amb amics, bon menjar, bon beure, xerrar i riure... són les nostres vacances cerdanes. Pujar a muntanyes, baixar a mines, museus, castells, pujar a cascades, glaceres, passejar per ciutats... i intentar endinsar-nos en la vida de Salzburg, cosa que hem  aconseguit una mica gràcies a que ens hem allotjat en una casa dins de la ciutat mateixa...i hi vam estar tant bé i ens hi vam sentir tant com a casa que en marxar vam voler obsequiar-los, i què millor que deixar-los una ampolla de cava català i un coc.
Doncs aquí teniu el coc que els vaig fer, inspirant-me en una recepta  del blog Dit i Fet, adaptant-la als ingredients i als estris que tenia a l'abast.

Necessitem:
(vaig agafar com a mesura un gotet de vi)
  • 3 ous
  • 3 mesures de sucre
  • 3 mesures de farina
  • 1/2 mesura d'oli
  • 1/2 mesura d'anís
  • un sobre de llevat
  • albercocs
  • sucre  i canyella per empolsimar per damunt
Posem el forn a escalfar a 180º
Batem els ous amb el sucre fins que quedin ben escumosos. sense deixar de batre afegir-hi els dos líquida i la farina, tamisada, barrejada amb el llevat.
Folrem el motlle amb paper de forn i el greixem lleugerament amb oli. Hi aboquem la massa.
Per damunt repartim els albercocs que, una vegada rentats, haurem partit pel mig i espinyolat, de manera que la part tallada quedi dins la massa.  Empolvorem damunt de cada albercoc amb sucre i canyella i ho posem al forn uns 30 minuts.
Comprovem que està cuit punxant-lo amb un escuradents, el traiem del forn i quan ja estigui fred l'empolsimem amb sucre glaç. 

Nosaltres no el vam tastar... però va agradar! 
I ara que sóc a casa, amb els meus estris i el meu forn hauré de tornar-lo a fer...però haurà de ser amb préssec de vinya perquè d'albercocs ja no se'n troben de sucosos i bons.

Comentaris

  1. Respostes
    1. mmmmmm, veritat que si que té pinta de bo Lolines????? Em van dir que si que n'era de bo :-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. Respostes
    1. tenia pinta de ser bo Sussi... però no el vaig tastar
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Molt bona tornada i molt bon cóc! Com tots els que fas......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga!!!!
      Un coc perquè t'animis a fer-lo... que ara vas llençada en aquest tema :-)
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. m'encanta com queda de rústic! és beu bonissim i això que no l'he tastat! bona recepta de tornada! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que va quedar d'aspecte rústic... però és xulo també Roser
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  5. Hola de nou!! Què tal l'inci de curs?
    Segur que els austríacs van quedar encantats amb aquest coc tan bo! Això sí que és tenir sort amb els llogaters ;)
    Potser aquest any faràs el coc 100? :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'inici de curs ha anat... com tots els inicis de curs Gemma :-)
      Hi arribaré al 100? No ho sé... potser em repeteixo amb aquest tema dels cocs, no et sembl? O potser arribo al 100 i em planto... ja veurem!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. Hola de nuevo.Ya te vi por las redes por Austria y la Cerdanya, así que ya vi que lo pasasteis muy bien y me alegro mucho.
    Un coc que queda genial donde lo lleves o lo pongas.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que em vas veure per les xarxes Miquel. A vegades sóc una mica pesada i tot.
      El coc va quedar força bé, veritat?
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  7. Segur que els mestressos van quedar encantats!! Fa una pinta molt bona.
    Feliç tornada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que si, que els va agradar força Debora.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  8. Hola M Gloria!!
    Debe de ser todo precioso según lo describes.
    Este dulce es ideal para el desayuno o el café de la tarde. Se ve que es toda una delicia.

    Un beso!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Precioso y fresquito Pepi, que con el calor que ha hecho este verano ha sido como una bendición!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  9. Un bon present!
    M'encantaria estar a Àustria, ja et demanaré consell quan hi anem.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides