Xampinyons en vinagre @ColorYSabor De Temporada
Darrerament m'he aficionat a tenir a la nevera una mica de tot, confitat, en vinagre, escabetxat... i em faltava ensenyar-vos aquests xampinyons. Ràpids de fer, aguanten força a la nevera i podem menjar-nos-els de moltes maneres, però us he de dir, que damunt una llesca de pa o una torrada de pa suec a casa ens agraden moltíssim.
Aquí els teniu:
Per fer-ne un parell de pots mitjans necessitem:
- Un quart de quillo de xampinyons (també podeu comprar-los laminats en safata, us estalviareu temps)
- 4 dents d'all
- julivert fresc
- Vinagre de vi blanc
- Oove
- Sal
Rentem bé els xaminyons i tallem-los a làmines. Els posem en un bol, hi posem una mica de sal i els cobrim amb vinagre. Ho tapem amb paper film i ho deixem unes hores a la nevera. Nosaltres ho acostumem a fer al vespre i l'hi tenim fins l'endemà,
Passat el temps de la maceració els aboquem en un escorredor i els hi deixem una bona estona fins que perdin tot el líquid. Si cal els podem eixugar amb un drap per anar més depressa.
Els posem dins dels pots, hi posem els alls i el julivert picats i ho cobreim amb oove.
4 o 5 hores reposant i ja podeu començar a menjar-vos-els. I si no cap a la nevera.
I quan se us acabin podeu fer servir l'oli per fer vinagretes per a les amanides.
Què me'n dieu? Espero que us agradin , i també que agradin als participants del repte @Color Y Sabor de Temporada d'aquest octubre que han triat els xampinyons com a ingredient.
Que què et dic? Que són tota una delícia! I ben facilets dde fer! Apuntats!
ResponEliminaPetonets i bona setmana!
Olga
Molt facilets, i per a una amant dels pots i potets com jo és una temptació tenir-ne sempre a la nevera.
EliminaPtnts
Glòria
Em recorda la manera de servar els seitons, és clar, amb xampinyons i penso també amb els rossinyols el resultat ha de ser igualment sublim.
ResponEliminaMagnífica proposta, Glòria.
Una abraçada.
M"has fet venir ganes de provar-ho amb rossinyols. Ja t'explicaré.
EliminaPtnts
Glòria
Glòria! Ja ha arribat la tardor i l'època dels bolets! Xampinyons en tenim tot l'any però jo els faig servir molt més aixií que arriba una mica de fred i m'agrada molt aquesta recepta. A mi m'agraden a l'amanida i segur que aquests teus amb vinagre, són ideals per afegir-los sense miraments!
ResponEliminaPetons i bona setmana!
A l'amanida, al.vermut, damunt una torrada, acompanyant el teu cogombre marinat...
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Pues claro que me gustan y mucho jj. No los he probado así pero no tengo la menor duda de que tienen que estar deliciosos. Receta sencilla, sin complicaciones y cuyo resultado es estupendo. Una manera de comer champiñones que es una verdadera delicia.
ResponEliminaUn abrazo.
Caray Gloria molt bona idea i molt versatil.
ResponEliminaBona setmana
Copiados a pendientes!! m'agraden molt! :)
ResponEliminaUn bon acompanyament per tenir sempre a mà! Gràcies per la idea!
ResponEliminaPtns
Unos champiñones deliciosos
ResponEliminaTienen que estar riquísimos! Sólo con ver el aspecto se hace la boca agua. Un abrazo, Clara
ResponEliminaQue interesante ver esta idea Gloría, se ven muy ricos, ideales para tener esas preparaciones en la nevera y en un momento de hambre a picar con buen pan y estos champiñones. La idea de aprovechar el AOVE es estupenda. besos!!
ResponElimina