Arròs de ceps amb foie @PànxingCerdanya

La Cerdanya és una comarca natural del Pirineu català, enmig d'un altiplà que la fa única i resseguida  d'Est a Oest per la capçalera del riu Segre.

Els esports de neu, el senderisme o anar a buscar bolets són algunes de les nombroses activitats que hi podem dur a terme tot l'any. Un espai on anar a desconnectar, a gaudir de la natura i a menjar bé.

Des de fa més d'un any col·laboro mensualment amb la Revista Pànxing Cerdanya publicant una recepta del blog. Des d'ara, però, hem redefinit aquesta col·laboració i el dia 1 de cada mes publicarè una recepta elaborada amb algun producte relacionat amb la Cerdanya que podreu llegir tant a la columna mensual de la revista com també a la web de la Revista Pànxing Cerdanya.

Bé, doncs començo aquesta nova etapa! 

I què millor que triar com a ingredient els ceps! 
El cep (boletus edulis) per a mi és el rei dels bolets. I enguany hem tingut la sort de trobar-ne. Els qui em seguiu per les xarxes  m'heu vist amb cara de felicitat portant cistells i aguantant ceps alguns de mida considerable. I és que per a una persona com jo, que com a molt troba algun rossinyol, trobar ceps (en plural) ha estat una molt bona manera de posar fi a les vacances.

I és amb els ceps que us proposo de fer un arròs amb foie, amb pocs ingredients, això sí, de màxima qualitat.

Necessitem ( per a 2 persones):
  • Ceps
  • 2 mesures d'arròs bomba 
  • Un parell de grans d'all
  • Una ceba mitjana
  • La part blanca d'un porro
  • 100g de foie
  • Caldo de verdures
  • Oove
  • Sal
  • Julivert
  • Llorer (opcional)

Agafem un parell de ceps mitjanets, els netegem bé de terra, un el tallem a daus i l'altre  a làmines.
Posem un tros de foie al congelador.
En una cassola posem a sofregir, amb una mica d'oli la ceba i el porro tallat ben petits, a foc lent, fins aconseguir un sofregit ben fosc. Hi afegim els daus de cep i les làmines. Ho tenim tot junt un parell de minuts, girem les làmines de cep i les traiem. Afegim dues mesures d'arròs i el sofregim fins que agafi color lleugerament torrat. Salem
Posem el brou a escalfar.
Quan bulli aboquem dues mesures i mitja  d'aigua per cada mesura d'arròs  i, sense remenar, deixem que es cogui a foc mitjà, uns 20 minuts. 
Quan fa uns 15 minuts que s'està coent és el moment de tastar-lo i si cal rectificar de sal. També és ara quan posem les làmines de cep al damunt.
Una vegada cuit el traiem del foc i ratllem al damunt el foie que tenim al congelador, que amb l'escalfor de l'arròs es desfarà lleugerament i impregnarà tot el plat del seu gust .

Si fem servir un arròs bomba de qualitat, com, per exemple, el que serveix Molí de Rafelet, aconseguirem un plat més gustós, aromàtic i gens emplastat. Compensa pagar una mica més ja que la qualitat del plat s'ho val. 




Modifica dades a Wikidata

Comentaris

  1. Ceps i foie! Un arròs de luxe! I si és amb arròs Molí de Rafelet ja no diguem! M'encantaria poder-lo rastar!
    Petonets i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Haurem de fer una trobada a Puigcerdà Olga! 😉

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. L'arròs de ceps és tot un clàssic i no només a casa nostra sinó també a la cuina italiana -risotto ai funghi porcini-. L'afegitó del foie li dóna un toc especial i personalitat. Ha d'estar boníssim.

    Ni oblit ni perdó!

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El foie l'acaba de fer excels!
      Ni oblit ni perdó!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. El arroz con ceps es mi preferido y si encima le pones foie ya es la gloria¡
    Bona setmana

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Me alegro al volver a verte una vez pasado el verano que espero lo hayas disfrutado.
    Me encanta el arroz y las setas aunque veo que la receta lleva foie jj y es una de las cosas que no tomo, ya que no me gusta nada ¡que le voy a hacer!
    Pero como veo que se añade al termino de la cocción no tendré problemas, mi ración se queda sin él jj.
    Este arroz tiene que estar delicioso.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Això si que és un arròs de luxe amb el rei dels bolets!! M'encanta la combinació!
    Molt éxit amb aquesta nova col.laboració!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Això sí que invita, m'encanten ceps i foie...potser provi de fer-lo!
    Molta sort en aquesta etapa, ja l'anirem seguint . Petons.

    ResponElimina
  7. Hola Glòria, has fet un arròs espectacular . Amb ceps i foie , és una combinació perfecta. Petons.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides