Petit beurre, galetes de mantega de l'Alsàcia @Cuinem a 6 mans


Tornem a fer un @Cuinem a 6 mans amb la Marta i l'Olga.  Aquesta vegada ens hem decidit a fer unes galetes de mantega típiques de l'Alsàcia perquè l'Olga hi va anar aquest estiu i ens va portar un motlle de galeta amb la  forma de kugelhopf.  

La recepta de la galeta, el petit beurre, típic alsacià, que anava mab el motlle. 

Un motlle entretingut...amb parts petites... i jo...que sempre vaig amb presses vaig optar per fer unes galetes grosses amb la forma marcada al mig...tipus blaiets heheh. 
A veure si la propera vegada que les faci vaig amb més temps i les faig boniques, tal com les han fet la Marta i l'Olga, amb la forma de kugelhopf ben feta. Malgrat tot han quedat força maques i sobretot molt bones!



Necessitem:

  • 250g de farina
  • 100g de sucre
  • 100g de mantega
  • 5cl d'aigua
  • Un pols de sal
  • 3g de llevat químic


En una cassola posem la mantega, la sal, el sucre i l'aigua i ho fem bullir.
Ho traiem del foc i ho deixem refredar remenant-ho de tant en tant.
Una vegada ho tenim fred posem la farina i el llevat en un bol, hi aboquem la barreja  i ho remenem fins que ens quedi lligat.
Ho deixem tres hores, com a mínim, a la nevera. 

Amb un corró estirem la massa i hi donem la forma de galeta amb el motlle que volguem.
Engeguem el forn a 180º i quan el tinguem calent hi posem les galetes uns 10 minuts.

I després d'aquestes galetes ja tenim pensat el proper @Cuinem a 6 mans, que arribarà ben aviat. Amb ganes de novetats, veritat Olga, Marta???

Comentaris

  1. T'han quedat precioses, Glòria! Llegint la teva recepta m'he adonat que un pas no el vaig fer bé...potser per això no m'han quedat llisetes com les vostres. Ara toca tornar-les a fer!
    Petonets i bon cap de setmana! ��
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. He anat ràpida, però han quedat prou xules així, estampades enlloc de tallades😉
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Quina cucada! A més de sabor són increíbles" M'encanta aquest cortador!!!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt bonic Palmira. Portat directament d'Alsàcia per l'Olga!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Bona idea de fer-les rodones! Jo he de dir que al final es desemmotllaven perfectes, però amb truco (jejejej)
    Això si bones bones!!!
    Ptns i fins la propera amb novetats i tant!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssimes! I ja explicaràs el truc
      Darrerament em falta paciència per a moltes coses

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Quina traça! Es veuen de lluny que sap tallar galetes. Bé...jo m´hi apunto per tastar-les.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides