Galetes de Sant Jordi 2013

Unes galetes de mantega i moscatell, amb el guarniment corresponent a la data, serveixen per felicitar-vos pel dia de Sant Jordi.
Necessitem:
  • 250g de mantega en pomada
  • 200g de sucre
  • 1ou
  • 100g de maizena
  • 400g de farina
  • 1 sobret de llevat químic
  • Una mica de colorant alimentari vermell
  • mig gotet de Moscatell  Miró
Barregem la mantega amb el sucre fins que sigui una massa escumosa i no es notin els granets de sucre. Hi afegim l'ou sense deixar de batre. 
Barregem la farina, la maizena i el llevat i ho anem incorporant a poc a poc, a mesura que anem amassant fins aconseguir una massa  compacta.
N'agafarem una mica menys d'una quarta part i la separarem.  Hi posarem una mica de colorant vermell i l'amassarem fins aconseguir que tota es torni ben vermella.
Posem les dues boles de massa a la nevera un parell d'hores perquè puguem fer les galetes amb més facilitat.
Agafem una safata i  hi posem  paper de forn. Encenem el forn a preescalfar a 180º.
I comencem a donar forma a les galetes, fem una placa amb la massa  normal i la tallem amb un motlle rectangular. Ha de ser d'un 3 mm de gruix aproximadament. Amb la massa vermella fem 4 fideuets que posarem damunt la galeta formant la senyera. Els premerem lleugerament amb el dit perquè quedin enganxats però anant en compte de no aplastar-los. 
 I així amb totes les galetes de la safata... us he de dir que és entretingut, per tant no són unes galetes per fer a darrera hora ...
Les enfornem uns 10 minuts i quan les treiem les pintem, amb cura, de moscatell, això les hi dona un gustet diferent a les típiques galetes de mantega.
 Si no és Sant Jordi... doncs exactament igual sense les quatre barres... o si...
   Bon Sant Jordi... roses, llibres...

Comentaris

  1. Bon Sant Jordi!!!
    Quines galetes més xules!! Per sant Jordi i per tot l'any!
    Molts petons i bona diada!!! :)

    ResponElimina
  2. Per un motiu com la senyera val la pena la feinada de les galetes, oi?
    T'han quedat precioses.
    Que tinguis un bon Sant Jordi!

    ResponElimina
  3. Feliçdiada de Sant Jordi guapa i unes galetes ideals per aquet dia.
    Mil petonets.

    ResponElimina
  4. T'han quedat precioses aquestes galetes!!! bonissimes! petons

    ResponElimina
  5. Que boniques! no m'he atrevit mai amb les galetes decorades! petons i bon sant jordi!

    ResponElimina
  6. Molt boniques, Glòria. I bones, que deuen ser aquestes galetes! Que passis un dia ben bonic!!! Petons

    ResponElimina
  7. La festa és més festa amb una mica de dolç. Unes galetes molt nostres, molt d'aquí, com ha de ser!!! Petons i feliç dia de Sant Jordi.

    ResponElimina
  8. Ostres quina paciència amb la decoració de les 4 barres.... però el resultat val moooooolt la pena! Feliç diada

    ResponElimina
  9. Una molt bona idea per a tot l'any galetas amb la nostra, la Cuatribarrada

    Feliç Sant Jordi


    Petons

    Manel

    ResponElimina
  10. Son molt xules....fan per aquesta diada tan bonica....petonets guapa !!!

    ResponElimina
  11. Que boniques!! ara men menjaria unes quantes! jejej petons

    ResponElimina
  12. mmm ... provaré de fer-les !
    gràcies per la recepta

    ResponElimina
  13. Una celebració com cal. Sí senyora això són uns colors, un sentiment i unes galetes fantàstiques!
    Nani

    ResponElimina
  14. Que boniques aquestes galestes!!!

    Bona diada

    ResponElimina
  15. Noia.......quines galetes!!!! Ideals per celebrar el dia de St. Jordi!!!!
    Segur que l'has passat molt bé.
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. Que boniques, i la massa amb el moscarell, molt original! Desitjo que disfrutessis d'una bona diada

    ResponElimina
  17. uauu,,quina preciositat ,,,m'encanten.

    ResponElimina
  18. Quina xulada de galetes!!!!!!!!!!! :)
    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  19. T'han quedat super bé aquestes Galetes de Sant Jordi, han de ser boníssimes.

    ResponElimina
  20. Hola! em dones permís per utilitzar aquesta recepta per a la Revista Canalla, una revista gratuita per a pares de la Garrotxa? merci!! Marina (info@revistacanalla.cat) Posaré la teva adreça del blog i el seu títol.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides