Creps d'espàrrecs de marge i formatge blau d'ovella
Una vegada més s'acaba el mes i vaig corre-cuita a veure si arribo a temps. Em calen unes creps pel Memòries d'una Cuinera d'aquest mes d'abril, doncs aquí les teniu... unes creps salades, fetes amb espàrrecs de marge... una delícia que ens proporciona el camp aquesta època de l'any i un formatge blau d'ovella, suau, gustós que comprem a la Cerdanya francesa.
Necessitem:
- -125g de farina
- -2ous
- -250gde llet
- -50g de mantega
- -un polset de sucre
- -un polset de sal
- -mantega per untar la crepera
- -uns allets tendres
- -espàrrecs de marge
- -un bon tall de formatge blau
- -100g de llet
- -una culleradeta de maizena
Desfem la mantega i la posem en un pot junt amb la resta d'ingredients i ho passarem pel túrmix perque no ens quedi cap grumoll.
Untem la crepera, amb un pinzell, amb una mica de mantega desfeta. Quan estigui una mica calenta hi aboquem una mica de la pasta, la fem còrrer perque ocupi tota la crepera i la deixem coure, després li donem el tomb i deixem que es dauri per l'altre cantó.
I així fins que acabarem la massa.
Mentrestant posarem a la paella uns allets tendres amb una miqueta d'oli i hi afegirem la part tendra dels espàrrecs remenant-ho perque quedi ben sofregit tot. Ho reservarem.
A la mateixa paella, amb l'oli de sofregir allets i espàrrecs barrejarem la llet i la maizena, vigilant que no ens quedi cap grumoll. Si ens quedés massa espès hi afegim una mica més de llet.
Tallem el formatge blau a trossets petits i el posem a la paella i deixem que es fongui una miqueta.
Hi posem els espàrrecs sofregits, ho remenem bé i ja ho tenim a punt per farcir els creps.
Caragolats o plegats... com us vagi millor... un excel·lent sopar... i amb la part menys tendra dels espàrrecs, un all porro i una patata he fet una crema que pot servir de primer plat per l'endemà.
Quina recepta tant adient per temperar una mica el cos amb aquesta èpica del any tant i tant boja... Calor, fred, calor, mes fred...... Puc sentir el perfum del formatge e imaginar me la textura del crep, en aquest moments sens fa la boca aigua.
ResponEliminaLa teva botiga amiga MOBLES CAMBRILS
Tienen que estar riquísimos y me encanta el toque del queso azul...besitosss
ResponEliminammmm! m'encanta, els alls tendres, els esparrecs... tot combinat amb creps deu ser un sopar d'allò més bo, ´l'únic que faria seria un canvi, el formatge blau que no m'agrada massa... però tranki que ja hi trobarè substitut...
ResponEliminapetonets
Caram que bo! resulta que tinc pasta de creps que em va sobrar a la nevera, ja tinc decidit el sopar d'avui, m'encanta!
ResponEliminaUna delícia de creppe, Glòria. I ara que és temps d'espàrrecs s'ha d'aprofitar! De passada, fem una excursioneta pel bosc, que sempre ve de gust. Això del formatge ja és una altra història, que si ens n'hem d'anar a la Cerdanya necesitarem més temps! I finalment, cuina d'aprofitament amb les parts no mengívoles de l'espàrrec. Fantàstic. Petons
ResponEliminaSi arribes tard i és amb una proposta com aquesta estàs perdonada. Apa, quina nevada!
ResponEliminaNani
Jo també vaig tard i amb els deures sense fer encara ;-) Encertadíssima la proposta salada amb espàrrecs i ummmmm fromage!
ResponEliminaVaja pinta més estupenda tenen aquestes creps, Dolça!!! Una combinació molt encertada. Petons i a somiar en coses bones.
ResponEliminaNo se'm donen molt bé les creps....
ResponEliminaLes teves tenen tan bona pinta....
Petons, Dolça!!
Olga
Una versió de crep fabulosa!! M'encanta aquesta combinació d'ingredients!! Jo en vaig fer una amb espàrrecs, salmó i formatge cremós i em va encantar, així que aquesta versió teva amb el formatge blau ha de ser espectacular!! :P
ResponEliminaPetons!!
quina pinta! amb el que m'agraden els esparregs de marge, acompanyat amb la crep i aquesta salseta, un sopar de reis! petons
ResponEliminaGlòria una delícia de crep con este interior,con esta lluvia de estos dias volveran a salir mas esparragos y a disfrutarlos
ResponEliminapeto
Les crepes son bones amb el que els posis, pro amb espàrrecs de marge encara no les he provat, caldrà posar-hi remei hehehe
ResponEliminaPetons
a casa ens encanten els espàrrecs!! Una combinació boníssima Mª Glòria. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaJo tinc ganes de provar de fer crepes, pero sense crepera i en una paella em fa una mica de por i no m'hi he atrevit. Però veig aquestes receptes i me'n entren unes ganes...
ResponEliminaEstem ben assortits de crêpes aquest mes, però a casa sempre entren bé.
ResponEliminaJo aquest mes no he arribat al repte de les Memòries.. m´agrada molt com has farcit aquests creps. Amb espàrrecs han d´estar irresistibles.. petons,
ResponEliminaHola M.Gloria. No t'imagines les voltes que he hagut de donar per arribar fins aquí.Cuando picava sobre el teu comentari em passava immediatament a google+. Jo encara no tinc compte a google+ i no hi havia manera de poder accedir al teu bloc. Bé, al final, copiant i enganxant enllaços he arribat, per fi!! I estic molt contenta ja que la recepta que ens has deixat és exquisida, conté tots els ingredients que m'agraden, els espàrrecs de marge, alls tendres, i també formatge blau de cabra! No sabia que també ho fessin amb llet de cabra ...
ResponEliminaperò t'asseguro que aquesta crep és extraordinària de bona i desitjable ...
Et felicito per la recepta.
I gràcies per la teva visita!
Un petó.
una bonissima proposta.
ResponEliminaGloria, m'agrada molt el farcit d'aqueste creps. Jo tampoc he arribat a temps aquest mes , espero al proper poder participar.
ResponEliminaEls dolços els puc congelar, ja que en faig molta quantitat per poder-ne congelar uns quants. Ara ja he acabat les existencies...jejejjje
Petons
Mmm... quin farcit més bo i més original!
ResponEliminaSóc fan de les creps...
Me pido un par!Me encantan los creps,y el relleno que has puesto.
ResponEliminaBesets.
Les verdures que hi has posat m'agraden molt i si van acompanyades d'un bon formatge ja ni t'explico.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Oh, que bo!
ResponEliminaA casa les creps sempre surten en format dolç, haurem d'anar virant de tant en tant cap al salat!