Sopa de farigola
Quan a casa es fa sopa de farigola tenim tres motius, bé estem embafats després d'un àpat important, bé no estem massa fins i és de les poques coses que ens ve de gust, bé acabem de portar una farigola fresqueta després d'una bona passejada per la muntanya.
Avui, sortosament, el motiu és el tercer.
A la nostra sopa gairebé fora millor anomenar-la infusió ja que aquest és el procediment.
Preparem els plats de sopa posant-hi les llesquetes de pa ben fines. que haurem torrat lleugerament al forn.
Hi
posem un rajolí d'oli i hi aboquem l'aigua bullent, prèviament salada.
Tapem amb un altre plat i esperem 5 minuts abans de menjar-nos-la.
ui! això sí que és un clàssic!
ResponEliminaNo hi ha cosa millor que les receptes de tota la vida. Recordo quan la meva iaia es feia sopes escaldades, i era aquesta recepta, el iaio a més es fregava un all per les llesques... Entranyable i bona per la salut. Que tinguis un bon dia.
ResponEliminaaix... boníssima!
ResponEliminaMe encanta esta sencilla y buena sopa, esta noche cae que ya tengo la farigola.
ResponEliminaPetons.
mmm... fins aquí m'arriba l'oloreta!
ResponEliminaaixò es sopa per reanimar l'anima...quina oloreta !!!!
ResponEliminapetonets.
és miraculosa aquesta sopa!!! ;) petonets
ResponEliminalererelereeee!
ResponEliminaNani
Hola Gloria. Sopa sencilla donde las haya pero olorosa y exquisita a más no poder. Quien no se alimenta bien es porque no quiere. Una delicia.
ResponEliminaSaludos
Pd. Gracias por la aclaración del nombre. Supongo que la M. será María no? puestos a preguntar jj.
Saludos
Jo sempre en infusió quan estic refredada!! I divendres sant vem seguir la tradició:anar a buscar farigola!!!ptnts
ResponEliminaJo sempre en infusió quan estic refredada!! I divendres sant vem seguir la tradició:anar a buscar farigola!!!ptnts
ResponEliminaEs com la que la meva mare li preparava al meu pare!
ResponEliminaA mi m'agrada tenir sempre farigola a casa. Fa tan bona olor! I és una planta molt maca quan està florida.
Petons
m'encanta com a recomfortant, per atipar, en moment de regim!! es fantastica, sana i molt bona! fa temps que no la veia per aqui! petons
ResponEliminaTe he visto en un blog amigo y he entrado a conocer tu cocina y me encanta, así que me seguirás viendo mucho por aquí, eso espero, la verdad es que esta entrada es impresionante de buena y me encantará verte por mi blog!
ResponEliminaBesos
a mi m'encanten aquestes sopes, el meu pare se'n feia cada dia per esmorzarr, fins i tot quan anava a treballar a les 7h. Però als de casa no els hi agraden tant, tot i que jo quan fa fred i no hi ha d'altres coses aprofito per a fer-ne una vegada a la setmana per sopar.
ResponEliminaJo en tinc una entrada al blog, i és clar a cada casa hi ha diferències, jo sempre aprofito el pa una mica dur, i a Flix tenen molt costum de posar-hi una tamateta madura i també escaldar-la, a més sempre hi suquem torrades.
això sí, mai res fragit, una altra cosa són les sopes bullides.
Quin vocabulari quan parlem d'aquestes coses, no? Si no ho has viscut és difícil dominar-lo, ha ha ha!
Petons.
mira que està bona, bonissima la sopa de farigola
ResponEliminala farigola... ho cura tot!
ResponEliminabon cap de setmana!
En casa nos encanta el tomilo lo uso siempre cuando está fresco y su aroma inunda la cocina,abrazos y abrazos.
ResponElimina