Costelles al forn amb salsa barbacoa
El món dels blogs té això, una persona que ahir era anònima per a tu passa a ser un conegut virtual... depenent de la intensitat de la "relació" passes a amistat virtual, i si tens la sort de posar-li cara en alguna trobada pots treure-li l'adjectiu virtual i afegir-la a la llista d'amistats. Aquest és el cas de la Mon, per tots coneguda per Abril ( coses que té aquest món que ens posem noms que en realitat no són però al final és pel que ens coneixen) i si algú de vosaltres encara no la coneix val la pena que ho feu!!
I el blog APRIL'S KITCH fa anys, tres anys, i l'Abril ho vol celebrar amb tots nosaltres i per fer-nos treballar una mica ens proposa cuinar una recepta pensant amb ella... ens dona pistes ... i a partir d'aquí, mans a la cuina!!!
Primer em va venir al cap una recepta ancestral, i vaig remenar un llibre on hi ha receptes de la veïna IMPERIAL TÀRRACO, però les que em cridaven més l'atenció eren de dolços, i si una cosa tinc clara és que li vull fer una recepta de carn, i les de carn molt elaborades i amb moltes espècies... i això a casa meva més aviat no!
Després he remenat papers grocs i llibres antics dels que tinc a casa... però al final, com s'ha de ser pràctic m'he decantat cap a una típica recepta nord americana, que de ben segur ha menjat quan era allí i també ara que és aquí, així que mon, em sap greu... original no massa però pensant en ella aquí teniu aquestes costelles amb salsa barbacoa.
Comencem per la salsa barbacoa:
Necessitem:
- - dues cebes
- - dos dents d'all
- - 9 tomacons de sucar ben madurs
- - 2 cullerades de vinagre
- - 1 cullerada de mel
- - 1 cullerada de maizena
- - Oli
- - Sal
- - orenga
- - una punta de bitxo
Tallem ben petita la ceba i la posem a sofregir amb una miqueta d'oli, quan comenci a agafar color hi posem els allets tallats petits. Després hi afegim els tomacons a trossos , ho salem i ho deixem coure. Quan hagi reduït bé hi afegim la maizena, remenant enèrgicament perquè no es facin grumolls . Hi posem el vinagre, la mel, el bitxo i unes quantes fulles d'orenga picades i ho deixem fent xup-xup uns 10 minuts.
Ho triturem, ho passem pel colador xinès i ja tenim la salsa barbacoa a punt.
Ara agafem unes costelles de porc, la peça sencera, les salpebrem generosament i les untem per tots els cantons amb una generosa capa de la salsa que hem fet abans.
Al forn, a 180-200º, unes tres hores i ja està!!
He posat sota les costelles unes patates tallades grollerament, que han anat recollint el gustet de les costelles i de la salsa mentre es coien... i la veritat, si les costelles són bones, les patates no es queden enrera.
Acompanyades per un bon vi de la Terra Alta un bon dinar fet pensant en tu, Mon!!!
Nena....m'has enganxat una debilitat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminai tenia pendent publicar en el blog la salsa barbacoa que fa la mare de la meva amiga Barb que es impresionant!!!!
No dubto que aquesta teva tambè ho es...peruqe mirant els ingredients...ja em deleixo....
No saps com m'agrada el costillar amb salsa barbacoa...!!!! Espero que a la teva familia li hagi agradat!
Gràcies per participar i gràcies per les teves paraules... a mi tambè em va encantar coneixe't i segur, perque no ho deixarem, que això no es repeteixi.
Un petò molt gros..
això ho haig de probar.....
ResponEliminaAixò te molt bona pinta i s'ha de tastar quan en tornis a fer avisa hhahaha ja porterem el vi
ResponEliminaSalut
M'apunto ben apuntada aquesta salsa barbacoa......Qualsevol dia, sorprenc als de casa!!!!
ResponEliminaPetons, Dolça!
Olga
Ummmm quina bona olor que m'arriba fins aquí....delicioses nena.
ResponEliminaPetonets.
Deliciosas estas costillas, tienen que saber a gloria bendita. Mil besicos
ResponEliminaQuinta pinta!! I quina manera mes bona de celebrar els tres anys de un blog que segueixes, com mola el mon dels blogs!!
ResponEliminaQuina pinta... a casa en conec un que aquesta costella se la menjaria amb moltes ganes, l'haurem de fer!
ResponEliminaIdeal per les barbacoes que s´apropen...Una bona entrada.
ResponEliminaBon homenatge, Glòria!
ResponEliminaJo no sóc gaire de carn i molt poc de porc, però tenir la recepta de la salsa m'agrada molt i, la veritat, feta així deu ser una altra cosa. Petons.
ResponEliminaUna receta con homenaje incluido divina¡¡
ResponEliminapeto
Ganxeta, això no es fa així. Es pense la recepta, es cuina i es truca a la Mon i a la Nani, i ho mengem entre les tres. El vi ja el porto jo! Apa, que no estarà contenta ni res la nena d'April's kitch...
ResponEliminaPetonets des de la Tarraco,
Nani
Ha de quedar una carn super gustosa, segur que l'Abril quedarà encantada amb aquesta dedicatòria que li has fet ;)
ResponEliminaQué bones queden les costelles amb la salsa barbacoa i molt més quan es cassolana com la teva.
ResponEliminaPetons.
Quina proposta més bona i gustosa!!1 per menjar amb les mans i xupar-se els dits!!!
ResponEliminaUau!!! quina pinta amb aquesta salsa tenen que estar molt bones. Petons
ResponEliminaSempre que sortim fora a dinar i tenen costelletes amb salsa barbacoa ens les demanem, quin perill. Mai les he fet a casa però potser m'animo a preparar aquesta recepta perquè només de pensar-hi ummmmm
ResponEliminaMai m'havia parat a pensar com fer la salsa barbacoa, sempre l'havia comprat feta... ara ja tinc una cosa més que m'hauré de fer a casa XD
ResponElimina