Costelles al forn amb salsa barbacoa

El món dels blogs té això, una persona que ahir era anònima per a tu passa a ser un conegut virtual... depenent de la intensitat de la "relació" passes a amistat virtual, i si tens la sort de posar-li cara en alguna trobada pots treure-li  l'adjectiu virtual i afegir-la a la llista d'amistats. Aquest és el cas de la Mon, per tots coneguda per Abril ( coses que té aquest món que ens posem noms que en realitat no són però al final és pel que ens coneixen) i si algú de vosaltres encara no la coneix val la pena que ho feu!!
I el blog APRIL'S KITCH fa anys, tres anys, i l'Abril ho vol celebrar amb tots nosaltres i per fer-nos treballar una mica ens proposa cuinar una recepta pensant amb ella... ens dona pistes ... i a partir d'aquí, mans a la cuina!!!
Primer em va venir al cap una recepta ancestral, i vaig remenar un llibre on hi ha  receptes de la veïna IMPERIAL TÀRRACO, però les que em cridaven més l'atenció eren de dolços, i si una cosa tinc clara és que li vull fer una recepta de carn, i les de carn molt elaborades i amb moltes espècies... i això a casa meva més aviat no!   
Després he remenat papers grocs i llibres antics dels que tinc a casa... però al final, com s'ha de ser pràctic m'he decantat cap a una típica recepta nord americana, que de ben segur ha menjat quan era allí i també ara que és aquí, així que mon, em sap greu... original no massa però pensant en ella  aquí teniu aquestes costelles amb salsa barbacoa.
Comencem per la salsa barbacoa:
Necessitem:
  • - dues cebes
  • - dos dents d'all
  • - 9 tomacons de sucar ben madurs
  • - 2 cullerades de vinagre
  • - 1 cullerada de mel
  • - 1 cullerada de maizena
  • - Oli
  • - Sal
  • - orenga
  • - una punta de bitxo
Tallem ben petita la ceba i la posem a sofregir amb una miqueta d'oli, quan comenci a agafar color hi posem els allets tallats petits. Després hi afegim els tomacons a trossos , ho salem  i ho deixem coure. Quan hagi reduït bé hi afegim la maizena, remenant enèrgicament perquè no es facin grumolls . Hi posem el vinagre, la mel, el bitxo i unes quantes fulles d'orenga  picades i ho deixem fent xup-xup uns 10 minuts.
Ho triturem, ho passem pel colador xinès i ja tenim la salsa barbacoa a punt.

Ara agafem unes costelles de porc,  la peça sencera, les salpebrem generosament i les untem per tots els cantons amb una generosa capa de la salsa que hem fet abans.
Al forn, a 180-200º, unes tres hores i ja està!!
He posat sota les costelles unes patates tallades grollerament, que han anat recollint el gustet de les costelles i de la salsa mentre es coien... i la veritat, si les costelles són bones, les patates no es queden enrera.
Acompanyades per un bon vi de la Terra Alta un bon dinar fet pensant en tu, Mon!!!

Comentaris

  1. Nena....m'has enganxat una debilitat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    i tenia pendent publicar en el blog la salsa barbacoa que fa la mare de la meva amiga Barb que es impresionant!!!!

    No dubto que aquesta teva tambè ho es...peruqe mirant els ingredients...ja em deleixo....

    No saps com m'agrada el costillar amb salsa barbacoa...!!!! Espero que a la teva familia li hagi agradat!

    Gràcies per participar i gràcies per les teves paraules... a mi tambè em va encantar coneixe't i segur, perque no ho deixarem, que això no es repeteixi.

    Un petò molt gros..

    ResponElimina
  2. Això te molt bona pinta i s'ha de tastar quan en tornis a fer avisa hhahaha ja porterem el vi


    Salut

    ResponElimina
  3. M'apunto ben apuntada aquesta salsa barbacoa......Qualsevol dia, sorprenc als de casa!!!!
    Petons, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  4. Ummmm quina bona olor que m'arriba fins aquí....delicioses nena.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Deliciosas estas costillas, tienen que saber a gloria bendita. Mil besicos

    ResponElimina
  6. Quinta pinta!! I quina manera mes bona de celebrar els tres anys de un blog que segueixes, com mola el mon dels blogs!!

    ResponElimina
  7. Quina pinta... a casa en conec un que aquesta costella se la menjaria amb moltes ganes, l'haurem de fer!

    ResponElimina
  8. Ideal per les barbacoes que s´apropen...Una bona entrada.

    ResponElimina
  9. Jo no sóc gaire de carn i molt poc de porc, però tenir la recepta de la salsa m'agrada molt i, la veritat, feta així deu ser una altra cosa. Petons.

    ResponElimina
  10. Una receta con homenaje incluido divina¡¡
    peto

    ResponElimina
  11. Ganxeta, això no es fa així. Es pense la recepta, es cuina i es truca a la Mon i a la Nani, i ho mengem entre les tres. El vi ja el porto jo! Apa, que no estarà contenta ni res la nena d'April's kitch...
    Petonets des de la Tarraco,
    Nani

    ResponElimina
  12. Ha de quedar una carn super gustosa, segur que l'Abril quedarà encantada amb aquesta dedicatòria que li has fet ;)

    ResponElimina
  13. Qué bones queden les costelles amb la salsa barbacoa i molt més quan es cassolana com la teva.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Quina proposta més bona i gustosa!!1 per menjar amb les mans i xupar-se els dits!!!

    ResponElimina
  15. Uau!!! quina pinta amb aquesta salsa tenen que estar molt bones. Petons

    ResponElimina
  16. Sempre que sortim fora a dinar i tenen costelletes amb salsa barbacoa ens les demanem, quin perill. Mai les he fet a casa però potser m'animo a preparar aquesta recepta perquè només de pensar-hi ummmmm

    ResponElimina
  17. Mai m'havia parat a pensar com fer la salsa barbacoa, sempre l'havia comprat feta... ara ja tinc una cosa més que m'hauré de fer a casa XD

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides