Coc de iogurt, de clares (41)
Moltes vegades només es fan servir els rovells de l'ou, i jo les clares les vaig posant en un pot de vidre i les congelo.
Ara ja en tenia mitja dotzena i em vaig animar a fer aquest coc, és una recepta del típic copc de iogurt canviant els 3 ous sencers per sis clares. El resultat perfecte, una miqueta més blanc, però si no dius que és només de clares ningú se n'assabenta (almenys a casa que sembla que el paladar no el tenim massa fi)!
Necessitem:
Muntem les clares a punt de neu ben fort posant-hi un polsim de sal.
Quan les tinguem muntades hi anem afegint, a poc a poc, amb molta cura i sense deixar que baixin, el iogurt, el sucre, l'oli i al final la farina barrejada amb el llevat.
Queda una massa esponjosa i espesa, que posarem en un motlle preparat amb oli i una miqueta de farina al forn a 200º una mitja hora.
Ara ja en tenia mitja dotzena i em vaig animar a fer aquest coc, és una recepta del típic copc de iogurt canviant els 3 ous sencers per sis clares. El resultat perfecte, una miqueta més blanc, però si no dius que és només de clares ningú se n'assabenta (almenys a casa que sembla que el paladar no el tenim massa fi)!
Necessitem:
- -6clares d'ou
- -1 iogurt
- -250g de sucre
- -120g d'oli
- -300g de farina
- -un sobret de llevadura química
- -un polsim de sal.
Muntem les clares a punt de neu ben fort posant-hi un polsim de sal.
Quan les tinguem muntades hi anem afegint, a poc a poc, amb molta cura i sense deixar que baixin, el iogurt, el sucre, l'oli i al final la farina barrejada amb el llevat.
Queda una massa esponjosa i espesa, que posarem en un motlle preparat amb oli i una miqueta de farina al forn a 200º una mitja hora.
genial esta manera de usar solo las claras en el bizcocho de Yogur
ResponEliminaun saludo
molt bona pinta la veritat ,petons
ResponEliminaGlòria, és més! Les coques fetes amb clares d'ou queden encara més esponjoses, no trobes? Segur que boníssima!
ResponEliminaPetons!
Molt bona idea jo també les congelo i a vegades no sé què fer amb elles. Ja en tinc una opció.
ResponEliminaMuas!
molt bona idea!!!! fantàstica la idea de reciclar menjar! petonets
ResponEliminaHola...
ResponEliminajo l'altre dia vaig per primer cop un coc de clares... a casa els agradat moltisim...
Fare aquest per variar una mica...
gr'acies per la recepte.
un petonet
Que bo!!! M'apunto la recepta per aprofitar les clares. Sobretot després de fer crema catala. Bona idea.....
ResponEliminaDoncs, fa molt bona cara!!! Potser el provaré. Salutacions.
ResponEliminaOstres!!! Una coca perfecta per a aprofitar les clares!
ResponEliminaNo havia pensat mai això de congelar les clares que em sobren!(Quasi sempre acabe tirant-les i mira que em sap greu, eh?)
Quant de temps poden estar al congelador? les trenques un poc abans de congelar-les?
O que és tan bo que ningú ho diria. Segur que està boníssim, només cal veure la foto! Petons,
ResponEliminaVeus? Es que ha estat sortir la paraula coc en el títol de la teva entrada i tot l'univers sencer ha fet 'CLAC' i sa posat una mica més a lloc :)
ResponEliminaUna abraçada.
Ohh! Em guardo la recepta, perquè sempre em passa que quan faig crema, després no sé que fer amb les clares! Així les podré aprofitar..
ResponEliminaSalutacions!!
Molt bona recepta per aprofitar les clares! I sucat al cafè amb llet ha de ser igual de bo que si fos amb ous sencers, oi?
ResponEliminaOtra manera de aprovechar las claras.
ResponEliminaUn besito
A casa quan els faig de clares tampoc no s'adonen jejeje...la veritat és que queden boníssims :)
ResponEliminaPetonets maca
Molt be això de congelar les clares tot i que jo acabo tenint tres o quatre potets de clares i al final acabo llençant-les, que vols que et digui! a molt estirar un xarrup....però ja n´he fet de coc de clares i surt molt be, només cal veure el teu, no diguis pas això del paladar que és un coc molt bo .
ResponEliminauna abraçada
... al final si es dulzón no importa el color... y tiene una pinta muy rica!! besotes de la Vaca!!
ResponEliminaSimplement deliciós!. Una abraçada
ResponEliminaSembla ideal per a sucar en la llet! I molt saborós!
ResponEliminaJo també vaig acumulant clares i quan en tinc uns 200 cl en faig un coc, queden molt més esponjosos que els d'ou sencer.
ResponEliminaSi vols assegurar-te que les clares no et baixin, posa-hi un polsim de cremor tàrtar (àcid tartàric, en venda a l'adrogueria), triomfes segur!
Perfecto para reciclar las claras,se ve muy esponjoso.
ResponEliminaBesets.
Dolça; Jo sóc el vint-i-dos... per tant estarà tot més que acabat i menjat aquest coc... per cert¡¡ sense rovells... aixó s'ha de provar de debó¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Dolça¡¡ :-D
Què interessant! No havia sentit a dir mai! I la veritat és que per l'aspecte ningú ho diria!
ResponEliminaSalut!
Doncs saps que té una pinta fantàstica?, la veritat és que vénen ganes de fer-ne un bon pessic!A reveure
ResponEliminaHola Dolça, un coc estupendo como siempre, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Hola Dolça, veig que molts tenim al congelador el tupper amb les clares,... ara tindré alguna recepta on emprar-les. Gràcies, té molt bona pinta !!!
ResponEliminaAmb tanta clara deu quedar un coc superesponjós!!!!!!!!
ResponEliminaCova, de otra manera o se mueren en el congelador o acaban en la basura.
ResponEliminadebuencomeryalgomas, bona pinta i força bo!
mercè, com més quantitat de punt de neu hi poses més suau i esponjosos queden els cocs, no et sembla?
gemma, et dono permís per aprofitar-la aquesta opció!
Judith, una sempre intenta reciclar tot el que pot.
neus, miraré la teva recepta, gràcies!
Catieu, després de ferºcrema catalana, torrons d'ou, un parell de morterades d'allioli...
Francesc, potser el provaré... no! prova'l!!!
ResponEliminamoniateta , dos tres mesos al congelador, no les he tingut mai més temps, les descongelo a temperatura ambient i les munto com si res!!
La cuina de l'Eri, ja us ho dic, a casa que deuen tenir el paladar poc fi, no noten la manca de rovells.
Oscar, vols dir que no exagerem una miqueta, jejej. gràcies! Tu si que ens ilumines amb les teves ironies diàries!!!
mari, és el gran pecat de la crema, què en fem de les clares,després.
Gemma, igualet que amb ous sencers. Sucat amb llet, o com va fer l'adolescent de casa, obert pel mig amb una bona capa de Nuttella!!!
marisabel, celebro te guste esta receta de aprovechamiento!
ResponEliminaCarme - cocina con sabor, i jo que em pensava que eren només els meus els que tenien poc paladar, jejej.
mai, gràcies per encoratjar el paladar de la meva família, jejej
vacapaca, dulce, esponjoso y muy rico!
Josep, gràcies!
Xavier, per a sucar amb la llet, per posar-hi Nutella, per menjarºamb una pressa de xocolata...
surfzone , un polsim de sal substitueix el cremor tàrtar sense cap problema.
Mesilda, super esponjoso, seis claras a punto de nieve dan para mucho, no te parece?
josepb, realment, quan has arribat tu no en quedava gens ni mica.
Massitet, com diem a casa meva, si saps una cosa nova ja pots anar a dormir ben satisfet!!
ResponEliminamercè, pessiga, pessiga!
Juan el catalan, m'agrada que t'agradi
carme, el tupper i el congelador són aliats de la cuina d'aprofitament.
xaro, superesponjós!
PTNTS
Dolça