Coc de iogurt, de clares (41)

Moltes vegades només es fan servir els rovells de l'ou, i jo les clares les vaig posant en un pot de vidre i les congelo.
Ara ja en tenia mitja dotzena i em vaig animar a fer aquest coc, és una recepta del típic copc de iogurt canviant els 3 ous sencers per sis clares. El resultat perfecte, una miqueta més blanc, però si no dius que és només de clares ningú se n'assabenta (almenys a casa que sembla que el paladar no el tenim massa fi)!

Necessitem:
  • -6clares d'ou
  • -1 iogurt
  • -250g de sucre
  • -120g d'oli
  • -300g de farina
  • -un sobret de llevadura química
  • -un polsim de sal.
Preescalfem el forn a 200º.
Muntem les clares a punt de neu ben fort posant-hi un polsim de sal.
Quan les tinguem muntades hi anem afegint, a poc a poc, amb molta cura i sense deixar que baixin, el iogurt, el sucre, l'oli i al final la farina barrejada amb el llevat.
Queda una massa esponjosa i espesa, que posarem en un motlle preparat amb oli i una miqueta de farina al forn a 200º una mitja hora.

Comentaris

  1. genial esta manera de usar solo las claras en el bizcocho de Yogur

    un saludo

    ResponElimina
  2. molt bona pinta la veritat ,petons

    ResponElimina
  3. Glòria, és més! Les coques fetes amb clares d'ou queden encara més esponjoses, no trobes? Segur que boníssima!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Molt bona idea jo també les congelo i a vegades no sé què fer amb elles. Ja en tinc una opció.

    Muas!

    ResponElimina
  5. molt bona idea!!!! fantàstica la idea de reciclar menjar! petonets

    ResponElimina
  6. Hola...
    jo l'altre dia vaig per primer cop un coc de clares... a casa els agradat moltisim...
    Fare aquest per variar una mica...
    gr'acies per la recepte.
    un petonet

    ResponElimina
  7. Que bo!!! M'apunto la recepta per aprofitar les clares. Sobretot després de fer crema catala. Bona idea.....

    ResponElimina
  8. Doncs, fa molt bona cara!!! Potser el provaré. Salutacions.

    ResponElimina
  9. Ostres!!! Una coca perfecta per a aprofitar les clares!
    No havia pensat mai això de congelar les clares que em sobren!(Quasi sempre acabe tirant-les i mira que em sap greu, eh?)
    Quant de temps poden estar al congelador? les trenques un poc abans de congelar-les?

    ResponElimina
  10. O que és tan bo que ningú ho diria. Segur que està boníssim, només cal veure la foto! Petons,

    ResponElimina
  11. Veus? Es que ha estat sortir la paraula coc en el títol de la teva entrada i tot l'univers sencer ha fet 'CLAC' i sa posat una mica més a lloc :)

    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Ohh! Em guardo la recepta, perquè sempre em passa que quan faig crema, després no sé que fer amb les clares! Així les podré aprofitar..
    Salutacions!!

    ResponElimina
  13. Molt bona recepta per aprofitar les clares! I sucat al cafè amb llet ha de ser igual de bo que si fos amb ous sencers, oi?

    ResponElimina
  14. Otra manera de aprovechar las claras.
    Un besito

    ResponElimina
  15. A casa quan els faig de clares tampoc no s'adonen jejeje...la veritat és que queden boníssims :)

    Petonets maca

    ResponElimina
  16. Molt be això de congelar les clares tot i que jo acabo tenint tres o quatre potets de clares i al final acabo llençant-les, que vols que et digui! a molt estirar un xarrup....però ja n´he fet de coc de clares i surt molt be, només cal veure el teu, no diguis pas això del paladar que és un coc molt bo .
    una abraçada

    ResponElimina
  17. ... al final si es dulzón no importa el color... y tiene una pinta muy rica!! besotes de la Vaca!!

    ResponElimina
  18. Simplement deliciós!. Una abraçada

    ResponElimina
  19. Sembla ideal per a sucar en la llet! I molt saborós!

    ResponElimina
  20. Jo també vaig acumulant clares i quan en tinc uns 200 cl en faig un coc, queden molt més esponjosos que els d'ou sencer.
    Si vols assegurar-te que les clares no et baixin, posa-hi un polsim de cremor tàrtar (àcid tartàric, en venda a l'adrogueria), triomfes segur!

    ResponElimina
  21. Perfecto para reciclar las claras,se ve muy esponjoso.
    Besets.

    ResponElimina
  22. Dolça; Jo sóc el vint-i-dos... per tant estarà tot més que acabat i menjat aquest coc... per cert¡¡ sense rovells... aixó s'ha de provar de debó¡¡
    Que vagi de gust Dolça¡¡ :-D

    ResponElimina
  23. Què interessant! No havia sentit a dir mai! I la veritat és que per l'aspecte ningú ho diria!

    Salut!

    ResponElimina
  24. Doncs saps que té una pinta fantàstica?, la veritat és que vénen ganes de fer-ne un bon pessic!A reveure

    ResponElimina
  25. Hola Dolça, un coc estupendo como siempre, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  26. Hola Dolça, veig que molts tenim al congelador el tupper amb les clares,... ara tindré alguna recepta on emprar-les. Gràcies, té molt bona pinta !!!

    ResponElimina
  27. Amb tanta clara deu quedar un coc superesponjós!!!!!!!!

    ResponElimina
  28. Cova, de otra manera o se mueren en el congelador o acaban en la basura.

    debuencomeryalgomas, bona pinta i força bo!

    mercè, com més quantitat de punt de neu hi poses més suau i esponjosos queden els cocs, no et sembla?

    gemma, et dono permís per aprofitar-la aquesta opció!

    Judith, una sempre intenta reciclar tot el que pot.

    neus, miraré la teva recepta, gràcies!

    Catieu, després de ferºcrema catalana, torrons d'ou, un parell de morterades d'allioli...

    ResponElimina
  29. Francesc, potser el provaré... no! prova'l!!!

    moniateta , dos tres mesos al congelador, no les he tingut mai més temps, les descongelo a temperatura ambient i les munto com si res!!

    La cuina de l'Eri, ja us ho dic, a casa que deuen tenir el paladar poc fi, no noten la manca de rovells.

    Oscar, vols dir que no exagerem una miqueta, jejej. gràcies! Tu si que ens ilumines amb les teves ironies diàries!!!

    mari, és el gran pecat de la crema, què en fem de les clares,després.

    Gemma, igualet que amb ous sencers. Sucat amb llet, o com va fer l'adolescent de casa, obert pel mig amb una bona capa de Nuttella!!!

    ResponElimina
  30. marisabel, celebro te guste esta receta de aprovechamiento!

    Carme - cocina con sabor, i jo que em pensava que eren només els meus els que tenien poc paladar, jejej.

    mai, gràcies per encoratjar el paladar de la meva família, jejej

    vacapaca, dulce, esponjoso y muy rico!

    Josep, gràcies!

    Xavier, per a sucar amb la llet, per posar-hi Nutella, per menjarºamb una pressa de xocolata...

    surfzone , un polsim de sal substitueix el cremor tàrtar sense cap problema.

    Mesilda, super esponjoso, seis claras a punto de nieve dan para mucho, no te parece?

    josepb, realment, quan has arribat tu no en quedava gens ni mica.

    ResponElimina
  31. Massitet, com diem a casa meva, si saps una cosa nova ja pots anar a dormir ben satisfet!!

    mercè, pessiga, pessiga!

    Juan el catalan, m'agrada que t'agradi

    carme, el tupper i el congelador són aliats de la cuina d'aprofitament.

    xaro, superesponjós!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides