Coc de fruita confitada (42)
Ja sabeu que a casa no llencem res, tot s'aprofita i això em va bé per a fer aqueta recepta i presentar-la a aquesta proposta que ens fa el blog amic sano y de rechupete.
Avui ens toca fer una mica de "neteja" i s'ha d'acabar aquella carmanyola plena de fruita confitada, la que va sobrar del tortell de reis, .
I què millor que fer-la servir en un coc, no us sembla?
Necessitem:
-4 ous
-125de mantega en pomada
-250 de farina
-250 de sucre
-1sobre llevat químic
- 3 o 4 cullerades d'algun licor dolç, per aromatitzar (hi he posat una miqueta de Cointreau)
-Fruites confitades tallades petites i passades per farina.
Preescalfem el forn a 200º.
Comencem muntant les clares a punt de neu ben fort i reservant-les.
A part barregem la mantega amb el sucre fins que quedi una massa escumosa, afegir-hi els rovells d'ous i les clares muntades.
A poc a poc incorporar-hi la farina barrejada amb el llevat amb cura que eno ens baixi la massa.
Barrejar-hi les fruites confitades i al darrer moment posar-hi el licor.
En un motlle preparat amb mantega i oli hi aboquem la massa i la posem a coure uns 45 minuts a 200º.
Avui ens toca fer una mica de "neteja" i s'ha d'acabar aquella carmanyola plena de fruita confitada, la que va sobrar del tortell de reis, .
I què millor que fer-la servir en un coc, no us sembla?
Necessitem:
-4 ous
-125de mantega en pomada
-250 de farina
-250 de sucre
-1sobre llevat químic
- 3 o 4 cullerades d'algun licor dolç, per aromatitzar (hi he posat una miqueta de Cointreau)
-Fruites confitades tallades petites i passades per farina.
Preescalfem el forn a 200º.
Comencem muntant les clares a punt de neu ben fort i reservant-les.
A part barregem la mantega amb el sucre fins que quedi una massa escumosa, afegir-hi els rovells d'ous i les clares muntades.
A poc a poc incorporar-hi la farina barrejada amb el llevat amb cura que eno ens baixi la massa.
Barrejar-hi les fruites confitades i al darrer moment posar-hi el licor.
En un motlle preparat amb mantega i oli hi aboquem la massa i la posem a coure uns 45 minuts a 200º.
A l'edat del mig tenim un bon paladar, i cada vegada més panxa. Et felicito per el que vols compartir amb nosaltres, per que ens transmets la il·lusió d'un bon menjar, i NO ENGREIXA !!!!
ResponEliminaUna abraçada
Un bizcochito de los buenos...se ve jugoso y con un colorcito maravilloso.
ResponEliminaBesets.
M'encanten les receptes d'aprofitament! I un cóc sempre és una bona opció per aprofitar restes d'armari dolces... Ha de ser boníssim, per esmorzar amb el cafè amb llet, mmm....
ResponEliminaQue bona!!! sempre s'ha de treure profit de tot el que ens queda per la cuina després dels nadals...
ResponEliminaA casa estem donant sortida als torrons, jejejeje.
El coc fa una pinta boníssima, de bona gana em prenia un bon trosset acompayat de un cafè.
Petons!!
Dolça, qué riquísimo coc o bizcocho!.Me encanta con esa frutita y ese sabor que le habrá dejado... Riquísimo con un cafetito por la tardecita!.
ResponEliminaUna cosita, para que la receta entre en el concurso has de poner el logo del concurso con el enlace a la entrada de la entrada de mi blog (has de entrar en diseño, añadir gadget, imagen y rellenar los datos que te piden).
Un besote
mmm te d'estar bonisimaaaaaaaa un peto
ResponEliminame encanta la fruta confitada y en esta coca debe quedar genial pero, las veces que yo lo he intentado, se me han ido para el fondo todos los pedacitos...¿qué haces para que no te pase eso?
ResponEliminabesos
Una coca amb aquesta fruiteta ha de ser una passada, i a més, alegra la vida amb aquests colors tan vius!
ResponEliminaHola,
ResponEliminaJa puc aprofitar la fruita que em va quedar també del tortell de reis! Un coc super saborós. Petonets,
Yo preparé uno parecido pero sin el toque de licor, que seguro es delicioso. Me gusta el corte que tiene se ve muy jugoso. besos y feliz día
ResponEliminaDolça; Que bé amb aquestes "restes" de menjar poder fer aquestes meravelles...
ResponEliminaQue vagi de gust "ganxeta" Dolça¡¡.
Com molt bé dius una forma deliciosa per acabar amb la fruita confitada.
ResponEliminaPetons
Quin aprofitament més bo!!! Ja en veig un tallet per berenar amb un vaset de llet calentona (amb cola-cao) uhmmmm!!!!
ResponElimina