pa blanc


Després de fer el Tortell, veure que la masssa pujava i que al final no era només comestible sino que era bo, m'he animat a fer pa. Però encara em fa una mica de respecte la massa mare, per tant de moment, amb llevat fresc.

Per saber una recepta de pa que segur que sortirà bé què millor que parlar amb un dels pocs pastissers que encara amassen cada dia. I segons el pastisser de la plaça del Castell cada 500g de farina de força  s'han de barrejar amb un quart de litre d'aigua  i 3 o 4 cullerades de llevat natural , a mi em va dir que hi poses 60g de llevat fresc. I a partir d'aquí em va donar algunes idees per anar fent proves i trobar el pa que m'agradi més.
I vaig marxar cap a casa amb la farina de força i el llevat natural que fa servir ell per fer el nostre pa de cada dia.


Avui debuto amb aquest. A veure què us sembla!
Necessitem:
 • -500g de farina de força.
 • -250g d'aigua ( mineral, no de l'aixeta)
 • -10g de sal
 • -60g de llevat natural
 • -25 g de mantega
Barregem primer el llevat amb l'aigua una miqueta tèbia.
Hi posem la farina i amassem bé, incorporant al final la sal i la mantega tova.
Fem una bola i ho tapem, no ho emboliquem ja que podriem ofegar la massa, amb un drap de cotó humit i ho deixem fins que dobli de volum.
Tornem a massar una mica i donem la forma que volem al pa.
Ho posem damunt la safata on s'ha de coure i el deixem créixer una altra vegada.
Una mitja horeta més tard quan ja veieu que ha crescut talleu una mica la massa del damunt, amb un ganivet de serreta, i el poseu al forn que ja tindreu calent a 220º durant mitja hora. Si feu un pa molt gros potser que la cocció hagi de durar una miqueta més.Em sembla que després d'aquest n'hi haurà d'altres... això de fer pa m'ha agradat!

Comentaris

 1. Al final em feu venir ganes de fer pa.
  Segur que està molt bó

  ResponElimina
 2. Avui mateix li comentava a l'Eri que mai he fet pà! i amb les vostres receptes crec que m'animaré ben aviat! petons

  ResponElimina
 3. Això de fer pa a casa enganxa, oi? per això està tan de moda, je je je... Estic segura que veient aquest que t'ha quedat tan bé en vindran molts més. El proper amb massa mare? ;)

  ResponElimina
 4. Ja, ja,ja,. ... dius que no sols era comestible el tortell sino que a mes era bo!!!!
  Dons és clar que era bo, no et subestimis que tu en saps molt .. i ara cada dos per tres la casa farà una oloret de pa... ummmm

  Petons

  ResponElimina
 5. ha quedat molt be,tot just per començar a menjar.felicitats.petons

  ResponElimina
 6. Te ha quedado de categoria!Es verdad que el pan engancha,una vez empiezas no puedes parar.....y como huele la cocina..ummmm...
  Besets.

  ResponElimina
 7. me alegro que te animaras con el pan y ahora espero seguir viendo muchos mas y sobre todo si te salen tan fantásticos

  Un abrazo

  ResponElimina
 8. Reina, per ser el primer, t'ha quedat que ni pintat!! i a sobre sense màquina oi?
  Si ets la reina de les masses ehhhh.
  Salut,

  ResponElimina
 9. jo sempre dic que això de fer pa enganxa.
  M'ha sorprès però, la quantitat de llevat, 60g ho trobo molt, era un llevat fresc o sec?

  ResponElimina
 10. Hola Dolça. Antes de nada Desearte un feliz año 2011 y que hayas pasado unas estupendas fiestas.
  A mí me gustaría hacer algún día pan porque viendo las cosas tan ricas que hacéis es para intentarlo pero no me veo con muchas ganas jj.
  Después de ver el roscón que hiciste y ahora este pan solo me queda felicitarte por las dos obras de arte que has hecho y por el valor que has demostrado al hacer este pan, ya que si he entendido bien es la primera vez que lo haces. No lo he probado, me quedo con las ganas de hacerlo porque verdaderamente tiene que estar muy rico. El aspecto es fabuloso.
  Saludos

  ResponElimina
 11. estic com tu, em fa molt de respecte posar-me a fer pa, a veure si m'animo amb una recepte senzilleta i em queda com el teu, que a mi menjar-ne, de pa, m'encanta!

  ResponElimina
 12. Hola es mi primera visita a tu blog y me encuentro con la receta de lo que mas me gusta hacer ...EL PAN ... estupendo otro mas para mi coleccion ...desde mi blog felicidades .BICOS MARIMI

  ResponElimina
 13. Per ser el primer pa és extraordinari com t'ha quedat. A mi també m'ha sorpres els 60 grams de llevat.. Jo poso més o menys per pa bàsic entre 10 i 15 fresc i 7 sec. Sent la recepta d'un pastisser.. ens ho podries explicar si us plau? Moltes gràcies,

  ResponElimina
 14. Dolça, disculparme por no entrar a tu cocina últimamente, me despisto de vez en cuando......saludos .....paco

  ResponElimina
 15. Quina bona pinta té aquest pa!!!! Ja me'l veig sucat amb tomàquet, oli i unamica de pernilet del bo. Uhmmmm!!!!

  ResponElimina
 16. *Eva* ,La cuina de l'Eri... m'imagino que em va veure tan, però tan novata i tan engrescada que deuria pensar que així segur que em sortiria, el llevat era fresc del que ell fa servir per fer massa mare i la quantitat estic segura que me la va dir a ull! Us sembla excessiva? Quants grams us sembla que necessitaria?
  ja em direu alguna coseta!

  A la resta gràcies pels comentaris!
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 17. Doncs mira ara que has començat a fer pa no podràs parar, aixó de fer masses enganxa i encara més si et queda bo.

  El pa t'ha quedat fantastic!!

  Petons

  ResponElimina
 18. es la meva asignatura pendent...pero veient com t'ha quedat...segur que m'animo

  ResponElimina
 19. Boníssim aquest pa!! Jo tinc la famosa panificadora del Lidl, però no em fa el pes un pa sempre de la mateixa forma (prisma rectangular). Hauré de provar totes eixes receptes tan bones que hi ha pels blogs, com ara aquesta teua. Salutacions

  ResponElimina
 20. Feliz año, aunque sea con retraso!!!! a mi me encanta hacer el pan en casa!!!! un besito

  ResponElimina
 21. Hola Dolça,
  Respecte a la quantitat de llevat, veuràs i trobaràs de tot... per que dependrà del tipus de pa.. Jo, personalment per un pa blanc no posaria més de 15 grams de llevat fresc i això si, has deixar el temps necessari per a que la massa dobli el volum. Petons,

  ResponElimina
 22. Hola Dolça, això del pa és adictiu, ja veuras. A mi també m'ha sorprés la cantitat de llevat, els quadradets que venen al super de llevat fresc son de 25 gr i diuen que son per 500gr de farina i jo trobo que encara és massa quantitat...si utilitzas llevat sec tipus vahine o maizena, un sobret de 9 gr es per 1/2 kg de farina. Espero que t'hagi servit la informació. Una abraçada.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides