Arròs amb verdures del temps i bolets

Passejar per les botigues de fruita i verdura fa goig.
Les verdures de temporada, directes de pagès comencen a abundar, ja no tot són productes vinguts de fora o lletjos perquè el fred els ha fet malbé.
Jo compro en una botigueta de verdura de les de sempre, d'aquelles que posen a les caixes, junt amb el preu, escrit a mà de qualsevol manera, el lloc d'on venen els productes, pèsols de Riudoms, bajoques del Mas, tomàquets de... als que sou de la zona us la recomano, a la part de dalt del Carrer de Sant Lluís, és diu Ca l'Asunció, i no us puc deixar enllaç perquè com a botigueta que és no té pàgina web.
Aquesta setmana m'he deixat captivar pels carabassons, les carxofes, els pebrots, les bajoques, els pèsols, els espàrrecs i com no, per la ceba i l'all tendre.
Amb una miqueta de cada he fet un arros, i no vull pecar de falsa modèstia, però ha sortit bó, molt bó.

Necessitem:

  • - una mica de cada una de les verdures que us he anomenat abans tallades en juliana.
  • - un tallet de carabassa
  • - un pot de barreja de bolets
  • - arròs ( bomba)
  • - brou de verdures ( jo en tenia una mica de sobrer d'una crema de carabassó que vaig fer un parell de dies abans)
  • -Oli i sal

En una cassola posem la ceba talladeta amb una miqueta d'oli i a foc ben baixet la posem a sofregir. Quan comenci a agafar color hi afegim l'all, el pebrot, més endavant les carxofes i les bajoques i ho fem coure. Ara hi afegim els bolets. Quan gairebé estigui hi posem el carabassó i una miqueta de carabassa, també tallada en juliana i deixem que s'acabi de fer. Afegim l'arròs i el fem sofregir fins que agafi una mica de color.

Ara és el moment de posar-hi el brou calent.

Quan estigui bullint amb alegria i només faltin uns cinc minuts hi afegim els pèsols i els espàrrecs.

Deixarem que acabi de bullir i ho retirarem del foc, que reposi uns cinc minuts i ja ens ho podem menjar.

Què, ve de gust? Doncs, BON PROFIT i fins la propera!!

Comentaris

  1. Oh, quin arrosset, Dolça! i quina enveja aixo de passejar entre la fruita de pages....

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Me encanta el arroz con verduras, el tuyo se ve muy rico.
    Besos.

    ResponElimina
  3. Que bueno, un aspecto estupendo, con toda la verdura de temporada, hay que aprovechar, claro que sí.

    Saludos

    ResponElimina
  4. A mí también me encanta esta época del año para recorrer los puestos de fruta y verdura, son una verdadera explosión de color. Me pongo a comprar y no paro.
    Tu arroz debía estar delicioso, pues las verduras y setas dan un sabor estupendo al arroz.

    Un besito.

    ResponElimina
  5. Wuau, que bo ha d'estar l'arròs, i aquests espàrrecs .... umm i que sort tens amb la botiga de fruita, perquè aquí a Barcelona és molt més complicat. Quan anàvem a Blanes a passar els caps de setmana, aprofitava i comprava fruita i verdures a les pagesses i me la portava cap a Barcelona.
    Ptns

    ResponElimina
  6. Mmmmm, aquí al extraradi de Barcelona no tinc cap botiga com aquesta.... però bé, farem el que podrem amb els arrossos. A veure si en fem un tant bó com el teu!! :))

    ResponElimina
  7. jo tinc la gran sort de que els meus sogres son de pagès, i a casa, sobre tot a l'estiu tenim sempre pebrots, carbaçons, enciams, tomàquets, mongetes, patates de l'hort, i quina diferència.

    un arròs ben melós

    petons

    ResponElimina
  8. Ep, i ben lleuger!
    De ben segur que comprat així, és deliciós :-)

    ResponElimina
  9. Estimada Dolça, això si es un bon plat per fer a casa. La veritat es que les verdures de temporada són irresistibles, jo, no tinc la sort de poder-les comprar amb tan bones referències, jo tinc que fiarme del lletreret imprés que posa: PRODUCTES FRESCOS CADA DIA. Dep. de Frescuore.
    Encara que dubto que sigui cert.
    M'agradaria tant conèixer algu que tingués un hort, pagaria gust i ganes per productes de qualitat.
    Un petonarro!

    ResponElimina
  10. Xè, quina mengera que fa aqueix arròs!

    Jo en faig un de semblant!

    Nyam!

    ResponElimina
  11. Hola Dolça, este arroz tiene que ser estupendo, ya sabes que me gusta de todas las maneras el arroz y con verduras esta buenisimo, a mi tambien me gusta hacerlo, si puedo el sabado pasare por la tienda que dices a ver como es, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  12. Que bo ha de ser, de fet l'arròs m'agrada de totes formes...i cada cop mes...
    petons

    ResponElimina
  13. Ya lo creo que te ha quedado buenisimo!no hay mas que verlo,me encanta el arroz con verduras.
    Besets.

    ResponElimina
  14. Que rico este arrocito! si es cierto que da gusto pasearse por las típicas tiendecitas de toda la vida a mi parecer el género que tienen es buenísimo y tratan todo con mucho mimo... yo también suelo comprar en este tipo de tiendas.

    Un besito

    ResponElimina
  15. M'encanten les verdures i si son de temporada comprades al pages, segur que son mes bones. Aquest arros es 100% del meu gust!

    ResponElimina
  16. l'aRRÒS M'agrada molt aquet amb verduretes i boletss té d'estar bonissim
    ptns

    ResponElimina
  17. Quina enveja!! Es el que trovo a faltar, botiguetes de tota la vida, amb productes de qualitat.. i em puc creure que l'arròs estava boníssim!!!Petons

    ResponElimina
  18. dolça, que bón arroset tas espolçat bonissim, ió avui també he fet un arroset que també tráu verdura parexem al meins ió chinessos......salutaçións paco

    ResponElimina
  19. Te ha quedado genial, entran ganas de comerse la foto!!!!!besos

    ResponElimina
  20. Doncs pel que tu dies i pel que veiem per la pantalla, ara mateix me'n menjaria un plat fins a dalt. I si, Dolça, no hi ha com passejar pels mercats i les botiguetes de tota la vida per comprar bon productes de temporada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Amb la pinta... res de modestia!!!
    Petonets

    ResponElimina
  22. Dolça; Aquestes botiguetes que ens comentes, sempre han sigut les millors, per tant els productes són els millors si a sobra -i mai millor dit- i poses les verdures que has anomenat... ple al quinze¡¡
    Que vagi de gust Dolça¡¡ :-D

    ResponElimina
  23. Hay que bueno, esta clase de arroces me encanta, y con setas ni te cuento, besos, pepa.

    ResponElimina
  24. Ens encanten la verdures i per descomptat l'arròs. Es la combinació perfecte.
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. estic segur que no és falsa modèstia, perquè aquesta recepta del principal aliment del món té una pinta magnífica. en prenc bona nota!

    ResponElimina
  26. Només amb les teues explicacions ja fa ganes de menjar-se'n un bon plat. Fa una pinta deliciosa. Salutacions

    ResponElimina
  27. Un arròs realment deliciós, m`en menjaria ara mateix un plat
    Petons

    ResponElimina
  28. Hola a tots, és la primera vegada que em passa, en menys de 12 hores m'heu deixat 28 comentaris, i això que no és amb la meva especialitat!!!

    I si el Manel, el mestre del principal aliment del món em dona la benedicció no cal dir res més, no us sembla?

    PTNTS i gràcies
    Dolça

    ResponElimina
  29. Estic amb la Gemma, és dels que m'agraden a mi!, l'arròs amb verdures i/o amb peix, ummmm, que bò!

    ResponElimina
  30. Fa molta mengera aquest arrosset. És un arròs que segur que caurà a ca nostra , ens encanten les verdures i l'arròs així idò , amb el teu permís ens l'apuntam.

    Una abraçada

    ResponElimina
  31. Una pinta estupenda en casa gusta mucho el arroz...
    Un beso

    ResponElimina
  32. Jo sempre he dit a casa que si hagués de tenir una botiga, aquesta seria una fruiteria/verduleria. Quina olor més bona de les fruites madures! >Quin colors més bonics els de les verdures! El verd del bròquil, la lluentor de les albergínies, el tacte suau dels pèsols... Això sense comentar que ara pico una maduixa, ara em menjo un plàtan pigat, ara devoro unes peretes de Sant Joan...
    Com no havia de sortir bo aquest arròs amb unes verduretes acabades de collir!
    Jo no necessitaria un segon plat: repetiria el primer!
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. Doncs ja veus quin exit de comentaris... Realment té molt bona pinta aquest arròs teu!. I com jo soc més de plats principlas que de postres, doncs aquí tens la meva felicitació.

    ResponElimina
  34. Ayer comí yo un risotto de boletus que estaba muy bueno y lo publicaré en unos días. Hasta la próxima, fijate, dos comentarios en la misma entrada...
    Muy rico.

    ResponElimina
  35. Jo també vaig a comprar a un lloc on els lletrerets són així jeje. Es nota molt la bona qualitat de la fruita i la verdura.
    Este arrosset havia d'estar boníssim per força amb tot lo que portava :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides